Strandvägen 16B, fyra rum och kök

Funktionell fristad med fri sikt

En halv trappa upp från porten öppnar sig funktionalismens dörrar för fullt. Smart planerat, generösa utrymmen och bra energiflöden. Och en nio kvadratmeter stor balkong rakt i västerläge. Med berget – och en folkhemsstabil förening – i ryggen och Vättern i blick så har du inget annat än ett tryggt boende med goda utsikter framför dig.

Ursprungligen var lägenheten en väl tilltagen trea men sedan ett av sovrummen delats av har den utvecklats till en fyra med ett stort sovrum (inklusive walk in closet; mer om den längre ner!) och två mindre sovrum med fönster åt varsitt håll. Om du sedan skulle vilja återställa planlösningen till den ursprungliga så är det fritt fram: golven är intakta under väggpartierna.

Snabbfakta
Adress Strandvägen 16B
Område Norrängen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 90 kvm
Vån & Hiss 1 av 4 (Hiss finns ej)
Avgift 3.783 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-TV
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Vardagsrum

"Det är underbart att det är så nära till både vattnet och till IKHP. Och att det enkelt att få ihop livet här."

Inglasad balkong

"På balkongen har jag mediterat i flera år och utsikten mot Vättern är något jag kommer att sakna. Har aldrig störts av vägen heller".

Kök

Badrum

Sovrum 1

"Det är många faktorer som höjer livskvaliteten. Fina områden att springa i, nära till naturområden en bit upp på berget. Och så den uppenbara närheten till vattnet, förstås."

Sovrum 2

"Norrängsskolan ligger bara cirka 250 meter bort från vår lägenhet. Mina barn har alltid cyklat eller promenerat dit."

Sovrum 3

Förening

Huset

"Det finns flera cykelvägar in till Jönköpings centrum att välja mellan, men Strandvägen och längst med Vättern är såklart den finaste".

Omgivning

"Tvättstugan ligger direkt en trappa ner, och vi har närmast dit i hela huset. Många i huset har egna tvättmaskiner så det finns ofta lediga tider."

Tvättstuga

Gym

Bastu

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan januari 2018. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket är från Ikea och totalrenoverades av fackman (Mitox Entreprenad AB) 2018. Följande maskinell utrustning finns: kyl/frys (Bosch), integrerad diskmaskin (Ikea), ugn (Siemens), induktionshäll (Siemens), spisfläkt (Thermex) och mikrovågsugn (Siemens). Vitvarorna installerades i samband med renoveringen.
Under 2018 och 2019 gjorde man även följande: nya golv i hela lägenheten förutom i de två små sovrummen där det ligger originalgolv från när huset byggdes på 50-talet. Sovrum 2 delades av där ett sovrum till (sovrum 3) skapades. Genomgående nymålade/nytapetserade väggar, ny walk in closet i stora sovrum, nytt golv på inglasad balkong samt nydragen el i hela lägenheten.
Kvalitetsdokument och kvitton för samtliga förbättrings- och renoveringsarbeten finns.
Stambyte i kök och badrum är gjorda i samtliga hus som hör till Brf Norrängen och detta gjordes under 2000-2004.
I det rymliga badrummet finns en tvättmaskin från Husqvarna. En gemensam tvättstuga finns en trappa ner med två stora tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.
Till lägenheten hör två förråd, ett på vinden om cirka tio kvadratmeter och ett nere i källaren om cirka sju kvadratmeter.
Föreningen har för närvarande inga planer att höja månadsavgiften. Det planeras att byta taken på radhusen längst med Hagstensgatan längre fram i tiden (uppgifter från ordförande 1/7-20).
Gratis parkering finns längst med Strandvägen. Föreningen har 57 st garageplatser och 81 parkeringsplatser (med eller utan elstolpe) och kostar 250 kr/mån respektive 140 kr/mån (med elstolpe) och 100 kr/mån (utan elstolpe). Till dessa är det ett separat kösystem och finns inget ledigt för närvarande (kontrollerat med ordförande 1/7-20).
Samlingslokal för 60 personer (200kr/dygn), övernattningsrum med tre bäddar (150 kr/dygn) finns att hyra för föreningens medlemmar. Sedan finns gym med relax och bastu finns också till förfogande.
Bostaden är registrerad som en trea i föreningens register.
Besök gärna föreningens egna hemsida för att ta del av ytterligare information: http://www.brfhsbnorrangen.se
Visa mer
BOSTAD
Adress
Strandvägen 16B
Område
Norrängen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1951-1952
Våningsplan
1 av 4 (Hiss finns ej)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
90 kvm (föreningens information)
Energideklaration
148 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.783 kr/mån Värme, vatten och kabel-TV
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
I bostaden bor en vuxen och två barn. Säljarnas kostnad för hushållsel och försäkring har under den senaste 12-månadersperioden uppgått till 260 kr/mån resp. 96 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
KARTA