Strandvägen 16B, fyra rum och kök

Funktionell fristad med fri sikt

Vi har fått förmånen att lära känna ännu ett vackert hem här i Jönköpingstrakten med planerad visning efter sommaren. Maila gärna ansvarig mäklare om du önskar ytterligare information.En halv trappa upp från porten öppnar sig funktionalismens dörrar för fullt. Smart planerat, generösa utrymmen och bra energiflöden. Och en nio kvadratmeter stor balkong rakt i västerläge. Med berget – och en folkhemsstabil förening – i ryggen och Vättern i blick så har du inget annat än ett tryggt boende med goda utsikter framför dig.

Ursprungligen var lägenheten en väl tilltagen trea men sedan ett av sovrummen delats av har den utvecklats till en fyra med ett stort sovrum (inklusive walk in closet; mer om den längre ner!) och två mindre sovrum med fönster åt varsitt håll. Om du sedan skulle vilja återställa planlösningen till den ursprungliga så är det fritt fram: golven är intakta under väggpartierna.

Snabbfakta
Adress Strandvägen 16B
Område Norrängen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 90 kvm
Vån & Hiss 1 av 4 (Hiss finns ej)
Avgift 3.783 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-TV
Pris 2.200.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

24 dagar


Visning 6 september


Samt 7 september


Intresseanmälan
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Planritning

Tvättstuga

Gym

Bastu

Hall

Ett par snabba steg upp från entrén så är du på plats i hemmets lugna vrå. Ja, här innanför de tjocka stenväggarna och väl isolerade fönstren faller lugnet så snart du stängt dörren om dig. Hallen har spännande vinklar och plats för ytterkläder, och härifrån knyts lägenheten ihop i alla vädersträck.

Vardagsrum

När husen byggdes var de ett intåg i en ny tid. Trångboddheten skulle brytas och ytorna blev omvälvande generösa. Att flytta in här under tidigt femtiotal måste varit svindlande! Utanför har du panoramavy ut över Vättern. Och så kvällssolen, förstås. Kvällssolen! Den ber inte direkt om ursäkt för sig den.

"Det är underbart att det är så nära till både vattnet och till IKHP. Och att det enkelt att få ihop livet här."

Inglasad balkong

Med nio kvadratmeter västerläge blir balkongen ett extra rum under våren, sommaren och en bra bit in på hösten. Balkongerna genomgick nyligen en gedigen renovering och inglasningen håller vinterns kyla och ljudet från trafiken ytterligare ett steg bort.

Kök

Ljust och fräscht, och med frukostsol och plats för matbord intill väggen. Köket renoverades för två år sedan, med stommar, luckor och annat från det stora varuhuset, du vet. Vitvarorna har dock kostats på lite extra. Planeringen är en senare tiders funktionalism: var sak på sin plats, förvaring ända upp till taket, enkla material och utbytbara detaljer. Bara att ställa in köksprylar och fylla skafferiet!

Badrum

Renoverades enligt konstens alla regler i samband med stambytet 2008, så här flyter allt på som det ska. Kakel och klinkers på väggar och golv, och en tvättmaskin för diverse krissituationer. Säkerligen behöver du inte använda den särskilt mycket; föreningens tvättstuga finns en trappa ner.

Sovrum 1

Stort sovrum med fönster åt Huskvarnaberget. Ljusa väggar, lugna färger. Svalt och rymligt. Förvaringen tar walk in closeten hand om. Detta utrymme är egentligen en del av sovrummet, men rymden gjorde att det kunde styckas av och bli ett ytterligare ett eget rum. Om du vill återställa planlösningen till den ursprungliga så kan du öppna upp till vardagsrummet: ingen åverkan har gjorts på golven, och öppningen finns kvar bakom garderoben.

"Det är många faktorer som höjer livskvaliteten. Fina områden att springa i, nära till naturområden en bit upp på berget. Och så den uppenbara närheten till vattnet, förstås."

Sovrum 2

Från början vad detta, tillsammans med det intilliggande rummet, ett stort sovrum. Men tack vare fönster åt två håll kunde en vägg skapa två syskonrum. Med fönster mot gaveln har rummet vätterglimt, och golvet är i fint originalutförande.

Sovrum 3

Den andra delen av det uppdelade sovrummet har samma fina golv och fönster mot grönskan och berget. En lagom stor liten plats för någon som vill kunna stänga om sig ibland, men kanske ändå är lite nyfiken på vad som händer i resten av lägenheten.

Förening

BRF Norrängen är en stor och solid förening med många decennier på nacken. Fastigheter, grönytor och området underhålls flitigt. Stammarna är bytta, trapphusen renoverade och lägenhetsdörrarna säkrade. Ja, du ser, allt sker enligt en nogsamt utarbetad underhållsplan där inget lämnas åt slumpen. Föreningens hus ligger i etapper den branta sluttningen, och det är ordning och reda, och smart planerat.

Huset

När huset byggdes på femtiotalet var det toppmodernt och med absolut gehör för funktionalitet och estetik. Malmöarkitekten Eric Sigfrid Persson stod för såväl arkitektur som stadsplan för området och det är tydligt att hans idéer står sig än idag. Varenda detalj är genomtänkt och med fokus på de som skulle bo här, och det känns lika modernt och rymligt även såhär sjuttio år senare.

"Tvättstugan ligger direkt en trappa ner, och vi har närmast dit i hela huset. Många i huset har egna tvättmaskiner så det finns ofta lediga tider."

Omgivning

När området byggdes var funktion och framtidstro i fokus för alla. Husen var de absolut modernaste i trakten, och samtidshistorian sitter på många sätt i väggarna. Norrängen är byggt utifrån att människor ska bo här, och för att möjliggöra ett enklare vardagsliv, inte minst för dåtidens husmödrar. Det är nära till skolan och de lite större barnen kan själva traska dit på ett par minuter. Här finns plats att ströva fritt mellan skolan, lekkompisarna och strandkanten – och Brunstorpsbadet som finns en kort cykeltur norrut.

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan januari 2018. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket är från Ikea och totalrenoverades av fackman (Mitox Entreprenad AB) 2018. Följande maskinell utrustning finns: kyl/frys (Bosch), integrerad diskmaskin (Ikea), ugn(Siemens), induktionshäll( Siemens), spisfläkt (Thermex) och mikrovågsugn (Siemens).
2018 - 2019: nya golv i hela lägenheten förutom i de två små sovrummen där det ligger originalgolv från när huset byggdes på 50-talet. De två små rummen delades av. Genomgående nymålade/nytapetserade väggar. Ny walk in closet i stora sovrum. Nytt golv på inglasad balkong. Ny el har dragits.
Kvalitetsdokument och kvitton för samtliga förbättrings- och renoveringsarbeten finns.
Stambyte i kök och badrum är gjorda i samtliga hus som hör till Brf Norrängen och detta gjordes under 2000-2004.
I det rymliga badrummet finns det en tvättmaskin från Husqvarna. En gemensam tvättstuga finns en trappa ner som går att boka. I tvättstugan finns två rejäla tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.
Till lägenheten hör två förråd, ett på vinden om ca tio kvm och ett nere i källaren om ca sju kvm.
Föreningen har för närvarande inga planer att höja månadsavgiften. Det planeras att byta taken på radhusen längst med Hagstensgatan längre fram. Uppgifter från vice ordförande 1/7-20.
Bostaden är registrerad som en trea i föreningen register, men är ombyggd till fyra rum och kök.
Besök gärna föreningens egna hemsida för att ta del av ytterligare information: http://www.brfhsbnorrangen.se
Visa mer
BOSTAD
Adress
Strandvägen 16B
Område
Norrängen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1951-1952
Våningsplan
1 av 4 (Hiss finns ej)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
90 kvm (föreningens information)
Energideklaration
148 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.783 kr/mån Värme, vatten och kabel-TV
Pris
2.200.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
I bostaden bor en vuxen och två barn. Säljarnas kostnad för hushållsel och försäkring har under den senaste 12-månadersperioden uppgått till 260 kr/mån resp. 96 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Norrängen

Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Självdrag
Andel i föreningen
0.51291 %
Andel av årsavgift
0.51291 %
Lägenhetsnummer
8-2043-1-43-4
DOKUMENT
KARTA