Störtloppsvägen 34, sex rum och kök

Milsvid utsikt från Baskarp till Visingsö

Här var det någon som ville mer. Eller kanske mindre. När alla andra i kvarteret valde mexitegel, blev det en unik gestaltning med puts och glas på 34:an. Det höga läget är minst sagt vidsynt med inte bara Visingsö i sikte, även Omberg syns klara dagar. Hela härligheten tas till vara med full effekt tack vare ett glasparti utmed hela långsidan. Från söder gör solen laga intrång från något färre infallsvinklar, men inte desto mindre effektfullt. Mitt på dagen slår solen rätt ned för trappan i golvet på bottenvåningen. Här lever du med solens tysta gång in och ut, runt hela huset.

Huset har ett mycket elegant vardagsrum som är nästan lika långt som själva huskroppen och öppnar för alla möjliga sätt att möblera. Mitt i står en rejäl kamin med kapaciteten att värma hela övervåningen om du eldar lite mer kontinuerligt. Annars finns nog familjens mest kostnadsmedvetna medlem i källaren - bergvärmepumpen. Fyra stora sovrum i dagsläget och badrum både uppe och nere, samt uteplats både väster och öster om huset. Det enda som lagts till genom åren är det inglasade uterummet i sydväst, men det smälter in perfekt i helheten.

Snabbfakta
Adress Störtloppsvägen 34
Område Bankeryd
Bostadstyp Suterrängvilla i två plan
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 218 + 28 kvm
Tomtareal 1016 kvm
Byggår 1975
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"Vårt hus ligger högt på gatan så utsikten är bra även på bottenvåningen."

Entré

Vardagsrum

"Ibland tänker man att vardagsrummet skulle kunna delas av på något sätt, men det är som gjort för mycket folk och är tänkt så från början."

Sovrum 1

"Var du än står i huset så har du solen in från något håll, det sitter alltid ett fönster på rätt ställe, som ett solur kan man säga."

Sovrum 2 - Arbetsrum

Inglasat uterum

"Det finns till och med golvvärme i uterummet och vi har suttit där ute ända till november."

Altan i väster

"Förra ägaren byggde uterummet och vi har förlängt med altanen runt på gaveln; att bara sitta här och vara kommer jag sakna väldigt mycket."

Kök

Uteplats vid köket

"Vi föll för utsikten, och gillade Bankeryd mest; att bo på en återvändsgata är väl drömmen för alla barnfamiljer tror jag."

Badrum i entréplan

Allrum i suterrängplan

"Det sägs att det finns en koppling till Grekland, när huset byggdes, kanske är det därför det blev vit puts."

Sovrum 3-4

Badrum - Bastu

Gäst-WC

Tvättstuga

"Med muren mot gatan och med garaget så känns gården mysigt kringbyggd, sen finns det ändå plats för massor av fruktträd."

Trädgården

Garage

Skötselråd

Detta är ett unikt hus med ett unikt uttryck. Ett allkonstverk som talar både till förnuftet och känslan. Det mesta av ursprunget är väl bevarat, men som alla hus behöver saker och ting förnyas för att fungera i vardagen, som kök och badrum, men även golv. När nu nästa ägare tar vid lämnas också ett arv vidare.

När du funderar på framtida renoveringar, börja inte med att snegla på rådande trender, utan på husets ursprung, och husets bästa på lång sikt. Tänk enkelt och tidlöst; tänk två gånger innan du börjar rumstera med väggar och fönster, färger och material, eller utbyggnader. När du lägger örat mot de tjocka putsade väggarna, är det inte värmepumpen i källaren som låter, utan ett hjärta som dunkar. Lyssna och lev med den pulsen.

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2012. Nedan följer lite information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Köket renoverades med nya luckor under 2012 och har följande maskinell utrustning: induktionshäll (Husqvarna), inbyggnadsugn (Husqvarna), spisfläkt (Cylinda), diskmaskin (Husqvarna), kyl (Samsung) och frys (Samsung). Diskmaskinen byttes 2017, övriga vitvaror är från 2012.
Taket på huset är omlagt 2012. Samma år målades tak och väggar om i hall, vardagsrum, kök samt båda sovrummen i entrévåningen. Under 2012 byttes även braskaminen.
Trappan invändigt renoverades under 2013 och nedanför trappan byttes golvet i allrummet 2014.
Badrummet i suterrängvåningen renoverades under 2014 av Habo Plattsättning. Kvalitetsintyg bifogas i presentationen.
Under 2015 dränerades husets västra kortsida. Arbetet utfördes av AB Svensson Tech.
Under 2016 renoverades och målades det inglasade uterummet om.
Under 2017 byttes entrédörren samt fönsterpartierna intill denna. Samma år installerades luftventiler i samtliga fyra sovrum.
Golvvärme (el-buren) finns i hallen, köket samt badrummet i entrévåningen. I suterrängvåningen är golvvärmen vattenburen och finns i gäst-wc:n, tvättstugan samt badrummet.
Solen går upp på morgonen på husets östsida med uppiggande ljus in i kök samt på balkongen intill, där solen är kvar till lunch. Solen avnjuts sedan under hela dagen och kvällen från altanen.
Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se.
Möjligheten finns att ta över husets larmsystem från Verisure.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Störtloppsvägen 34
Område
Bankeryd
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
218 + 28 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1016 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
66 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA