Storhagen 31, fem rum och kök

Solklart familjesmart

Tänk att leva sitt liv vänt efter solen. I ett hus redan utprövat i minsta detalj, så att det helt säkert fungerar ypperligt för familjeliv i både vardag och fest. Välkommen till vita villan på Storhagen!

Från entrésidan tar huset emot med en blygsam attityd. Inga stora glaspartier och skrytsamma krusiduller, utan prydligt och ganska lågmält. Det är när man stiger in som trumpeterna börjar tuta. Högt i tak, mycket fönster, härligt ljus och stora ytor. Husets öppenhet riktar sig mot baksidans lugna natur, med uterum och altan noga placerade efter solens gång på himlen. Allt är iscensatt i ett bekvämt våningsplan, men är smart uppdelat i privat och social del. Eller vuxenlugn och bus-avdelning för kidsen om vi ska prata klarspråk. Byggt 2004 och utbyggt 2008 - skräddarsytt för barnfamiljen.

Storhagen är för den som inte vet, ett alldeles perfekt område för barn och deras föräldrar. Ingen genomfartstrafik, en massa kompisar i olika åldrar i husen runtomkring, en lekplats med liten fotbollsplan i mitten av området och nära till både förskolor, skolor och Habo centrum. I andra hörnet av området hittar du en gång- och cykelväg som tar dig till Ica och alla de andra butikerna på mindre än en kvart (normal promenadfart). 101:ans buss stannar alldeles i närheten och tar dig in till Jönköping med avgångar varje halvtimme.

Snabbfakta
Adress Storhagen 31
Område Habo
Bostadstyp 1-plansvilla med vidbyggd carport
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 161 kvm
Tomtareal 827 kvm
Byggår 2004
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"De öppna ytorna och närheten till naturen utanför. Det kan man ju bara älska."

Hall

"Jag tycker fortfarande att det är härligt att komma in här, med höjden och luftigheten."

Kök

"Allt känns väldigt öppet. På något vis hänger ute och inne ihop."

Vardagsrum

"Att ha bra svängrum, kunna duka för riktigt många och inte vara jättelångt från köket. Det var tanken med den här planlösningen från början. Och den funkar precis så!"

Uterum

"Vi valde det mörka klinkergolvet för att det fångar och håller kvar värmen bra."

Sovrum 1

Sovrum 2

Toalett - Dusch

Sovrum 3

Badrum - Bastu

"Vi funderade länge om det skulle funka med två ingångar till badrummet, men det har gått hur bra som helst."

Sovrum 4

"Jag tror inte man kan bo bättre när barnen växer upp."

Groventré

Carport - Förråd

"Vi älskar att ha skogen och naturen på baksidan. Det är så härligt när det blir grönt!"

Trädgård

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare uppförde huset 2004 och har bott där sedan dess. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som utförts under nuvarande ägares innehavstid samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid köp.
2008 genomfördes en relativt stor ombyggnation då husets boarea utökades med plats för ytterligare ett sovrum, en större groventré/tvättstuga samt ombyggnad av det stora badrummet.
Övriga renoveringar som är utförda på fastigheten under senare år är; Installation av braskamin 2006, nytt golv i kök 2015, ommålning av fasad 2016, byte till ledlampor i spotlights 2016, rengöring av ventilation 2016.
Köket kommer från Marbodal och installerades i samband med husets färdigställande 2004. Vitvaror i köket är enligt följande; spishäll 2004, ugn 2004, fläkt 2004, kyl och frys 2009 samt diskmaskin 2013. Majoriteten av vitvarorna kommer från välkända Siemens.
I groventrén står både tvättmaskin och torktumlare som även dessa kommer från Siemens. Installationen ägde rum 2012 respektive 2004.
Huset har ett härligt läge med sol under hela dagen från tidig morgon då solens första strålar träffar huset rakt från gatan. Altan och baksida har sedan sol från lunch och fram till sen kväll.
Braskaminen är i full funktion och kontrollerades av sotare 2016.
Protokoll avseende radon bifogas till beskrivningen. Mätningen visar på mycket låga värden.
I elcentralen finns jordfelsbrytare installerad.
Huset är anslutet till Habo Energis fiberoptiska nät för framtidssäkrad bredbandsuppkoppling. Nuvarande ägare nyttjar anslutningen för både datatrafik och tv-tittande.
Huset värms i huvudsak upp av vattenburen golvvärme. I stora badrummet, "Sovrum 3" samt i groventrén finns elektrisk golvvärme.
I köpet ingår utan extra ersättning; de väggfasta hyllsystemet i tvättstuga och klädkammare samt skåp och hyllor i badrum. Om önskemål finns ingår även skoskåp och hatthyllor i groventrén.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Storhagen 31
Område
Habo
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
161 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 827 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 96 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA