Stora Björkudden 3

Smålands guld

Så långt bort du kan komma mentalt från stadspuls, asfalt och köbildning. Men geografiskt är du knappt 20 minuter från Huskvarnas rondeller, om du längtar. Din egen puls sjunker så fort du svänger av landsvägen strax efter Svarttorp in på den slingrande vägen som kastar lasso runt kullar och tegar. Och när grusvägen knastrar under hjulen böjer sig mungiporna uppåt mot örsnibbarna. När Västanhem kommer till Stora Björkudden har naturen klätt om och fruktträden blommar smockfullt.

Detta är inte ett hus, utan många; inte en lantgård, utan ett koncentrat. Den småländska folksjälen fångad i sin prydno. Boningshuset med alla fina detaljer intakta i golv, dörrar, lås och paneler. Men kanske främst i ögonen - husets fönster. Alla gamla fönster i bästa skick med de gamla spralliga fönsterglasen som får omgivningen att dallra när du flyttar blicken. Lösa innerfönster såklart som monteras ur i högtidlig ritual när sommaren kommer. Eldstäderna är många och alla utom en är godkänd för värme- och myseldning.

Snabbfakta
Adress Stora Björkudden 3
Område Lekeryd Ylen
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

BOSTAD
Adress
Stora Björkudden 3
Område
Lekeryd Ylen
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA