Stina Lottas Gata 35, sex rum och kök

Stina-Lottas bästis

Allmänning och skogsdunge, och sen bondens äng. En härlig radda med hus som är precis så där barntillåtande som många föräldrar drömmer om. Många barn i varje hus och mycket spring i benen däremellan. Gatan är som en bästa kompis, lugn och trygg, och full av upptåg när snön bara gett med sig. Perfekt att ta sina första vingliga turer med både cykel och rullbräda, eller spela tennis med brorsan.

Husen är resligt placerade med gaveln mot gatan; det du missar vid första ögonkastet är den totala volymen. Det är stora hus, med anspråksfull takhöjd på övervåningen. Här kan livet ta fart med både ett, två och tre barn utan att ni behöver "stöta emot här och var" som Emil i Lönnebergas pappa brukade säga. Fyra sovrum och två fullutrustade badrum kommer göra kantbitarna i vardagspusslet lätta att lägga.

Snabbfakta
Adress Stina Lottas Gata 35
Område Habo
Bostadstyp 2-plansvilla
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 160 kvm
Tomtareal 504 kvm
Byggår 2010
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Entré

Köket

"När det gäller huset föll vi för planlösningen, med en vaken del här nere, och en sovdel där uppe."

Matplats

Vardagsrum

"Glaspartiet och däcket utanför är vårat bidrag till att göra huset ännu trevligare året runt, men i synnerhet på sommaren när det kan stå öppet hela dagarna."

Badrum nere

Tvättstuga - Groventré

Allrum uppe

"Vår son har haft många kompisar på nära håll och vi har trivts väldigt bra med förskolan han gått på. Det finns rätt många att välja på i Habo."

Sängkammare

Walk-in-closet

"I sängkammarens lilla fönster hittar du nog världens minsta persienn, men den behövs faktiskt, för att få riktigt mörkt."

Sovrum 1

Sovrum 2

"Husen har lite olika vindslösningar, men i vårt hus är det mer öppet upp i nock som ger mer karaktär till rummen uppe, tycker jag."

Sovrum 3

Badrum uppe

"När vi vill bada har vi antingen åkt till Domsand eller till Furusjö, där det snabbare blir lite skönare temperatur i vattnet."

Trädgården

Carport - Förråd

"Du har naturen på nära håll; uppe vid OK Gränsen har du spår för både löpning och skidor. Bokskogen nere mot Vättern är underbar på våren när bladen spricker."

Omgivning

Habo är en offensiv kommun som växer stadigt. Ett lugnt samhälle med all service du behöver i vardagen, max fem minuter hemifrån. Det är cirka två mil in till centrala delarna av Jönköping och du pendlar smidigt med buss, tåg eller bil, om du inte väljer att vardagsmotionera per cykel, för då glider du fram ljudlöst på den vackraste vägen av dem alla. Mest nedförsbacke in, mer lite uppför hem - skönt.

Bortom Habo och Sjogarp blir landskapet mer vilt utmed Vättern. Bland annat hittar du en av Sveriges nordligaste bokskogar på nära håll. Och uppåt Hökensås tar ett säreget landskap vid med äventyr och utflyktsmöjligheter som väntar i alla former, året runt. Det är bara din egen kondition och ambition som sätter gränser. Varje år ordnas öringsafari i ån när fisken stiger upp för att leka, till och med ända upp i samhället.

Mäklaren informerar
En mycket trevlig och välplanerad familjevilla i tryggt och barnvänligt område i Habo. Stina Lottas Gata bebyggdes under ca 2005-2010 och bildar ett bylikt kluster av hus runt en lugn gatuslinga endast till för de boende på gatan. Detta hus byggdes 2010 som ett av de sista husen på området i ett mycket trevligt läge med trädgård på husets baksida i rakt söderläge.
De nuvarande ägarna är husets andra ägare och har under sin innehavstid utfört en hel del förändringar på boendet. Nedan nämns i stora drag vad som gjorts under deras tid i huset.
Under 2015 gicks stora delar av ytskikten igenom med nya tapeter och/eller målning av väggarna.
2016 målades och inreddes klädkammaren som även fick ny golvmatta. Badrummet på övre plan fick nytt badrumsskåp samt ny kommod.
2016 utfördes även en stor och mycket trevlig omstrukturering av helheten gällande uteplats och tillgängligheten ut mot trädgården från vardagsrummet. Detta innebar att en mycket generös uteplats om ca 36 kvm i hela husets bredd på husets baksida byggdes. Samtidigt öppnades en halv yttervägg i vardagsrummet och ett stort skjutdörrsparti monterades in med öppning mot uteplats och trädgård. Dessa arbeten utfördes av välrenommerade Lofthammars Bygg AB.
2016 monterades också markiser över fönstren mot söder på övre plan. 2017 monterades också en stor terrassmarkis vid uteplatsen. Skönt skydd både mot stark sol och lite regn!
2017 målades två av sovrummen på övre plan och nya strömbrytare monterades vid trappan.
Köket är original från byggåret och kommer från Ballingslöv. Samtliga vitvaror där är från Siemens, också från byggåret. I tvättstugan är torktumlaren av samma årgång och märke medan tvättmaskinen byttes till en Miele 2017.
Soltider i huset och på tomten då? Jo, morgonsolen ger härligt ljus in på övre plan vid ca 09:30 på morgonen. Solen håller sedan hus och tomt skönt varma och ljusa ända fram till ca 21:30 på kvällen. Den stora uteplatsen och trädgården ligger i rakt söderläge på husets baksida och har därför maximalt med sol och värme under dagen. Vill man fånga solens allra sista strålar gör man det på husets entrésida vid 22-tiden.
Fastigheten är ansluten till Telias öppna fibernät. Nuvarande ägare använder fiberanslutningen för internet och tv, men även telefoni kan också levereras genom fibern. Läs mer på www.telia.se/fiber
Inredningen i klädkammaren, samt städskåpet i förrådet ingår i köpet.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Stina Lottas Gata 35
Område
Habo
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
160 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 504 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 67 kWh/m2 och år
Tillträde
1 juli eller enl. ö.k.
KARTA