Stensjövägen 15, sju rum och kök

Lätt och lagom på landet

Här har du kor, hagar och en stor sjö precis inpå knuten, men i ett lättskött modernt hus med allt i ordning. Stor uteplats, leklustig gräsmatta, kvällsmysig badtunna och egen fritidsgård, fast det är egentligen ett jätte-garage. Även den ekonomiska planen ser ordnad ut med ett urmysigt gårdshus som lär vara mer än attraktivt på hyresmarknaden. Fina inkomster in på huskontot.

Tomten är på cirka 3800 kvadrat och ger härligt livsrum för familjen, men ändå nära till grannar och kompisar i resten av Öggestorp. Några nya tomter har precis sålts och bebyggts här ner mot sjön, så du kommer knappast känna dig ensam här nere. Har du bara svischat förbi Öggestorp på stora vägen är det dags att ta sig en sväng ner i byn och höger strax efter den sexkantiga kyrkan. Letar du livskvalitet är det bara att dra i handbromsen för gott.

Snabbfakta
Adress Stensjövägen 15
Område Öggestorp
Bostadstyp 1-plansvilla samt 1-planshus med loft
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 158 + 1 kvm
Tomtareal 3808 kvm
Byggår 1966
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Hall

"Detta är från början en lantgård som styckats av, det gamla huset brann ner på 1950-talet. Korna går fortfarande nära på ängen ner mot sjön."

Kök

Vardagsrum

Matplats

"Den lilla betongtrappan ner från uteplatsen är min favorit att hämta andan på, gärna med dagens första eller sista kopp kaffe i handen."

Uteplats i söder

"Mina föräldrar köpte huset och jag har bott här några år som barn, sen tog vi över för cirka 10 år sedan"

Sovrum 1

Sovrum 2

Sovrum 3

"Kul att det är en levande gemenskap, och att många nya familjer vågat bygga nytt alldeles intill. Nu blir det ännu mera barn i byn."

Sovrum 4

Sovrum 5

Badrum

"Vi drömde om en pool, och har förberett det mesta ute i trädgården för det, med dragning av rör in till garaget."

Trädgård

Flygelbyggnad - Torpet

Entré

Vardagsrum - Kök

"I den gamla flygeln har vi haft en del uthyrningar efter att vi renoverade den och gjorde den tipp-topp. "

Hörnrum

Barnrum

Ett mindre sovrum som passar till barn, böcker eller bokföring, vilket nu är mest aktuellt och prioriterat. Plats finns alltså för lite olika svängar som livet kan ta utan att man vet det riktigt i förväg. Spana mot sjön kanske har du en liten glimt som du kan skryta med när du ska skriva hyra-ut-annonsen.

Dusch/wc

Loft

Uteplats

"Vi satsade på ett stort garage, där barnen kan hänga på loftet, spela innebandy, åka skateboard och anordna spelkvällar bäst dom vill."

Garage - Maskinhall

Garageloft

"Vi har en tvättmaskin och tumlare inne hos oss, men vi använder den stora ute garaget också ibland. Annars är det mest hyresgästen som tvättar där."

Tvättstuga - Förråd

Omgivning

"Byalaget här i Öggestorp sköter bland annat badplatsen, småbåtshamnen och fiskekort försäljningen. Det finns en hel del kräftor i sjö."
Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning med information om fastigheten som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Nuvarande ägare har ägt fastigheten sedan 2010 och har sedan dess kontinuerligt förbättrat och utvecklat tomt och byggnader.
Huset:
En trevlig 1-plansvilla som under de senaste 10 åren transformerats från traditionell 60-talsvilla till en betydligt modernare bostad. Stora ut- och invändiga renoveringsarbeten har utförts, bl a;
Torktumlare och tvättmaskin i badrummet byttes i år, dvs 2020. Varmvattenberedaren från Nibe är från 2010.
Köket renoverades 2010-11 med ny inredning och nya vitvaror. Vitvarorna är följande; Induktionshäll, fläkt, varmluftsugn, micro, diskmaskin, kyl samt frys. Samtliga vitvaror från 2010.
Nytt tak lades på huset 2011, då papp, läkt och pannor byttes.
2011 fick huset även nya fönster med 3-glaskassetter.
Elinstallationer i huset byttes 2011. Elcentral uppdaterades med jordfelsbrytare. Några vägguttag, samt eldragning till uttag i taken i sovrummen är ej bytta. Samtliga takspotar har nya LED-ljuskällor.
Fastigheten är ansluten till Telias öppna fibernät, läs mer om hos telia.se
Torpet:
Ett fantastiskt trevligt hus som fick nytt tak och nya fönster 2011 och har efter det totalrenoverats under åren 2015-2020.
Huset värms upp av en luft/luftvärmepump som installerades ca 2017. I sovrummen finns elradiatorer monterade.
Köket helrenoverades ca 2017. Den maskinella utrustning är som förväntat; ugn, glaskeramisk häll, fläkt och en micro.
Dusch/wc i torpet totalrenoverades också ca 2017 med kakel och klinkers samt elektrisk golvvärme.
Samtliga elinstallationer i huset är bytta i samband med renoveringarna. Ny elcentral med jordfelsbrytare.
Huset fick nya fasadpaneler 2018.
Nuvarande ägare har de senaste åren hyrt ut torpet för boende i olika perioder. För närvarande är huset permanent uthyrt, med en boende person.
Hyresintäkten för torpet har varierat beroende på om huset varit lång- eller korttidsuthyrt, men den som önskar kan helt eller delvis finansiera sin egen boendekostnad genom intäkten från torpet.
Tomt - Mark:
2018 byttes samtliga vatten- och avloppsserviser mellan husen och de kommunala anslutningspunkterna. Ett arbete som sannolikt inte behöver göras igen förrän om 60-70 år!
En stor uteplats byggdes 2018-19 på husets södra gavel. Här har man sol större delen av dagen och njuter i sol som regn i varmt eller kallt väder. Delar av uteplatsen ligger under tak.
På uteplatsen finns ett isolerat utespabad. Badet har 6 platser varav en liggplats. Badet står på en markisolering samt har ett isolerat lock. Led-lampor, fontän, jetstrålar och bubblor ger variationsrika bad. Styrpanel från Balboa. Nuvarande ägare har badet uppvärmt till ca 37 grader året om!
Garage - Maskinhall:
En välbyggd rejäl byggnad som passar mycket väl för flera ändamål. Byggnaden som uppfördes 2017-2018 har en invändig golvyta om ca 125 kvm invändigt och har gott om plats för olika typer av verksamheter, hobbys och aktiviteter.
Den stora öppna maskinhallen har en yta om ca 11x9 meter med en takhöjd om ca 5,5 m i nocken.
Invändigt är väggarna klädda med målad gips, dessutom är de nedre delarna av väggarna förstärkta med vattentålig fiberskiva 120 cm upp från golvet.
Ovanför tvättstuga och förråd ligger ett öppet loft med trappa upp från maskinhallen. En perfekt yta för olika ändamål.
Hallen värms upp av en luft/luftvärmepump som installerades ca 2018. I tvättstuga och förråd finns elradiatorer monterade.
Den stora takskjutporten är ca 5 meter bred och har en öppningshöjd om ca 3,4 meter.
Oljeavskiljare finns monterad i golvbrunnen.
Visa mer

Planritning huset

Planritning torpet

BOSTAD
Adress
Stensjövägen 15
Område
Öggestorp
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
158 + 1 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 3808 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 102 kWh/m2 och år
KARTA