Stenhuggargatan 46, tre rum och kök

Högst upp - bäst på sikt

Högst upp i huset på hörnet mot Kålgårdsparken kan du räkna med både fint ljus och bästa utsikten. Med två balkonger dessutom har du alla möjligheter att sörpla i dig ljuset när solen lyfter över Skinnersdal och Bondberget på andra sidan Rocksjön. Ja, sjön och naturreservatet har du knappt hundra meter bort, med sitt fågelliv, promenaderna över spängerna och våtmarken. En spång, flera spänger, ja så heter det faktiskt. Och vackert är det om våren.

Detta är en hörnlägenhet där just vardagsrummet är själva vinkeln med ljus från två håll – söder och öster. Ett ljus som oblygt letar sig hela vägen in i köket och vidare ut i hallen. En rolig detalj som får dig att sugas ut mot ljuset från hallen är att en av väggarna inte är 90- gradig utan viker av i en öppen vinkel in i vardagsrummet. Ett enkelt sätt att bryta det förväntat invanda, och som får stor effekt för känslan.

Snabbfakta
Adress Stenhuggargatan 46
Område Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 93.6 kvm
Vån & Hiss 4 av 4 (Hiss finns)
Avgift 4.753 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, kabel-TV, bredband & IP-telefoni
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Det blir verkligen ett hav av lupiner ute i parken, lite längre fram på våren. Vi är ofta ute i lekparken eller går ner till eller runt sjön"

Kök

"Vi valde matt ekparkett som tillval till hela lägenheten, mest för att det skulle vara skönt att gå på, men det blev bra även för solen som inte speglar"

Balkong

"Vi valde att ha en balkong inglasad och en öppen med direkt kontakt med parken; det ska kännas att man sitter ute"

Vardagsrum

"Vardagsrummet är magiskt ljust även mitt i vintern, även en mulen dag. Det beror väl på att det är på 4:e våningen och inga hus mitt över som stör"

Sovrum 1

"Det finns en omonterad stor skjutdörrsgarderob uppe i vindsförrådet som vi inte tyckte vi behövde, utan prioriterade barnsäng i sängkammaren istället"

Inglasad balkong

Klädkammare

Sovrum 2

"Den stora kullen är precis lagom pulkabacke för de små, men i år har det nog bara blivit en morgon med snö som vi kunnat åka"

Badrum

"På 5:e våningen finns förråd och gemensamt gästrum som är bra att nyttja, och smidigt för oss här uppe. En gemensam större tvättstuga finns också"

Förening

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2017. Nedan följer en kortare sammanställning av de förbättringar som utförts under de senaste åren samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
I HTH-köket finns följande maskinell utrustning: induktionshäll, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro och ugn, kyl och frys. Samtliga vitvaror är av märket Electrolux och är från 2017.
Tvätt- och torkmöjligheter finns i det stora badrummet som är utrustat med dusch. Tvättmaskinen och torktumlaren är av märket Electrolux.
Nuvarande ägare la en uterumsmatta på den inglasade balkongen och målade om sovrum 1 under 2018. Året därpå, 2019 måldes även taket i hallen, köket och vardagsrummet om på grund av anmärkning i besiktningsprotokollet.
På den inglasade balkongen njuter man av solstrålarna från tidig morgon och fram till ungefär lunchtid. På balkongen som vetter mot söder har man sol från förmiddag till sen eftermiddag under sommarhalvåret.
Inga planerade avgiftsändringar eller reparationer finns för närvarande (kontrollerat med ordförande 4/3-2020). I månadsavgiften ingår ett grundutbud av TV-kanaler samt bredband (100/100 Mbit) och Com Hem levererar dessa mediatjänster.
En bilplats i garaget kommer finnas tillgänglig för den nya ägaren (kontrollerat med ordförande 7 april 2020). För en garageplats betalar man 500 kr/mån och för en bilplats ute, 200 kr/mån.
Till lägenheten hör ett stort vindsförråd om cirka 10 kvm.
En övernattningslägenhet finns att hyra för 200 kronor/natt.
En tvättstuga med större tvätt- och torkmaskiner finns om man skulle vilja tvätta större textilier. Annars är samtliga lägenheter utrustade med egna tvättsektioner i badrummen.
HSB står för den ekonomiska och tekniska förvaltningen i föreningen.
Energideklarationen och den obligatoriska ventilationskontrollen är genomförd och kommer att färdigställas den 17 april 2020.
I köpet ingår dessutom: inredningen i klädkammaren, takskenorna till gardinerna i vardagsrum och sovrum 1, rullgardiner och en omonterad skjutdörrsgarderob som finns på vinden.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Stenhuggargatan 46
Område
Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2016
Våningsplan
4 av 4 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
93.6 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.753 kr/mån Värme, vatten, kabel-TV, bredband och IP-telefoni
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 4
Säljarens kostnad för för hemförsäkring uppgår till cirka 200 kr/mån och hushållsel uppgår till cirka 280 kr/mån. Hushållet består av två vuxna och två barn under tre år.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA