Stenhuggargatan 40, rum och kök

Lyxlya med studiero

Låt livet ta fart, snyggt och soligt. Bästa läge på nya Kålgården, och 38 kvadrat på södersidan. En storlek som bejakar kärleken och tvåsamheten. För sovrumsdelen gör att du lätt får plats med en dubbelsäng om det behövs. Planlösningen flexibel och det finns faktiskt många möjligheter att möblera på. Ett litet matbord till vardags, men till helgen dukar du långbord. Är du riktigt yteffektiv satsar du på någon slags dagbädd som du bäddar upp till kvällen. Ja till och med klädkammaren är så stor att den skulle kunna bli ett minisovrum. Så hänger du skjortorna uppåt väggarna.


Det så kallade Yasuragi-huset är omskrivet och prisbelönt för sina fina lägenheter, den spännande arkitekturen och den Japan-inspirerade innergården. Förutom många fina stora lägenheter så finns det en handfull mindre lägenheter som har samma fina kvaliteter, men i mindre format. Tanken var att skapa ett blandat boende med både unga och lite äldre invånare, och dessa 1,5:or blev snabbt otroligt attraktiva, inte bara för studenter. Ett fullvuxet boende med inglasad balkong som förlänger både vardagsrummet och sommaren.

Snabbfakta
Adress Stenhuggargatan 40
Område Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 1.5 rum och kök
Bo & biyta 38 kvm
Vån & Hiss 1 av 4 (Hiss finns)
Avgift 1.942 kr/mån
Inkluderar Inkl. värme, kabel-TV
Pris 1.800.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls

i morgon


Visning 25 augusti kl. 12:00 - 13:00
Öppen visning. Välkomna!


Samt 26 augusti kl. 12:00 - 13:00
Öppen lunchvisning. Välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer
"Det är tacksamt med läget, för här har du inga bostadshus på andra sidan. Inget som skymmer solen och ingen insyn."

Entré

Kök och matplats

"Det finns bara några få små lägenheter i huset och de andra är på 34 kvm. Jag är glad att just denna blev min, som är på 38 kvm istället."

Vardagsrum

Sovrum

"Jag tycker om planeringen att det är så stort att två kan bo här. Först hade jag en enkelsäng, men en dubbelsäng får plats utan problem."

Badrum

Balkong

"Jag har suttit mycket på balkongen och ätit frukost i solen, men jag är väl inte den typen som sitter still, utan vill ut och röra på mig. Gärna runt Rocksjön."

Klädkammare

Innergården

"Klädkammaren är så stor att vi faktiskt haft ett litet hemmakontor där under en tid, vilket funkat bra."

Huset

Omgivning

"Mitt lägenhetsförråd ligger faktiskt vägg i vägg vilket gör det lätt att bli av med prylar. Det är lätt att hålla ordning."

Planritning

Mäklaren informerar
Lägenheten är tillgänglig för snabbt tillträde om så önskas av blivande köpare.
En modern och luftig 1,5:a i den nyare delen av Kålgården, faktisk den enda föreningen med 1:or just här! Föreningen byggdes så sent som 2011, och lägenhetens fina skick gör att man fortfarande har en hel del ny-känsla här!
Den öppna sällskapsdelen består av vardagsrum-, kök- och matplatsdel och har en fin rymd tack vare de stora fönsterpartierna mot söder och den öppna planeringen mot sovdelen.
Köket kommer från Ballingslöv. Vitvaror från 2011 är spis med ugn och häll, fläkt samt kyl/frys, samtliga från 2011. Inbyggd micro installerades 2016.
Lägenheten har en rymlig balkong om ca 4 kvm med utgång från sovdelen. Här njuts morgonsolen, och under eftermiddagen får du svalkande skugga. Eftermiddagssolen njuter du bäst i den fantastiska Japanska trädgården på innergården!
Till lägenheten följer ett rymligt förrådsutrymme om 3,5 kvm beläget i direkt anslutning till lägenheten. Varmt, torrt och lättillgängligt, gör det extremt praktiskt och användbart!
Fastigheten är ansluten med fiber till Telias nät. I avgiften ingår anslutning till både fiber och bredband, fri trafik 100/100 Mbit/sek, samt även ett grundutbud av kanaler.
Kostnad för varm- och kallvattensförbrukning samt hushållsel debiteras löpande månadsvis av föreningen. Säljarens kostnad för vatten har uppgått till ca 130 kr/månad.
Hushållsel tillhandahålls också genom föreningen med gemensamt avtal, elen debiteras kvartalsvis efter förbrukning. Smart lösning där man enskilt slipper de fasta kostnaderna vilka istället fördelas på hela föreningen.
I föreningens garage finns 52 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmar. Platserna fördelas enligt kösystem.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Stenhuggargatan 40
Område
Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2011
Våningsplan
1 av 4 (Hiss finns)
Antal rum
1.5 rum och kök
Boarea
38 kvm (föreningens information)
Energideklaration
100 kWh/m2 och år
Månadsavgift
1.942 kr/mån Inkl. värme, kabel-TV
Pris
1.800.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Föreningen debiterar efter individuell mätning, el samt kallt och varmt vatten. Nuvarande ägares kostnad för varmt och kallt vatten har varit ca 130 kr/månad. Nuvarande ägares förbrukning av el har varit ca 100 kr/månad Kostnad för hemförsäkring har varit ca 90 kr/månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Yasuragi

HSB Brf Yasuragi äger fastigheten Enhörningen 1 i Jönköping som bebyggdes 2011, med inflyttning januari 2012. På fastigheten finns två huskroppar, ett hus i fem våningsplan med 38 lägenheter, och ett hus i fyra våningsplan med 22 lägenheter. I föreningen finns det en lokal i hyresrättsform, Bageriet "Rosetten". Huset har vunnit flera priser, bl.a Stadsbyggnadspriset 2012 för god arkitektur.

Föreningen har en mycket välskött innergård. Det Japanska ordet "Yasuragi" har fått ge inspiration till gårdsutformningen där japanska körsbärsträd och bergsbambu samsas med humle och lavendel. Klätterväxter på spända vajrar bildar portaler längs gångsstråken. Olika ytor stimulerar till utevistelsen och från sittplatserna hörs porl från dammen och vattentrappan. All skötsel av grönytor handhas av Axcell Fastighetsförvaltning och som medlem har man därför inget ansvar för detta. Även trappstädningen sköts av nämnda servicebolag.

För att göra boendet extra bekvämt och smidigt har huset försetts med en stor gemensam tvättstuga, övernattningsrum för medlemmarnas gäster samt relaxavdelning med bastu som ligger i uppgången på Stenhuggargatan.

Det finns 52 parkeringsplatser i ett kallgarage under innergården samt fyra platser utomhus.

Leverantör av kommunikations- och underhållstjänster till föreningen är Telia. I avgiften ingår ett grundutbud av tv-kanaler samt datatrafik 100/100 Mbit genom fiber.

Föreningen har kollektivt tecknat försäkringstillägget bostadsrättsförsäkring för alla medlemmar i föreningen, vilket innebär att medlemmar i föreningen inte själva behöver teckna dessa.
Fönster
3-glas
Andel i föreningen
0.4964 %
Andel av årsavgift
0.68886 %
Lägenhetsnummer
40
DOKUMENT
KARTA