Stenhuggargatan 36, fem rum och kök

Stenhuggarns höjdare

Ett toppläge kan inte bli mer rätt än så här! Högst upp i huset, höga fönster och fri utsikt över stad och sjö. Många rum, stora sociala ytor och en rymlig inglasad balkong i västerläge med alla förutsättningar för en lång njutarsäsong. Tyst som i skogen (nästan) och ändå bara några minuters promenad till stadens kokpunkt. Varmt välkommen till Kålgårdens gräddhylla.

Hemmets kvadrat skulle lika gärna kunna tillhöra en villa, så stort är det. Och rum finns det också gott om - tre rejäla sovrum plus ett litet extra, två fullutrustade badrum, ordentlig klädkammare, massor av garderober och ett stort och härligt kombinerat kök- och vardagsrum. Ta hissen upp på vinden och du har ett stort varmbonat förråd och nere på gården väntar er egna parkeringsplats troget på dig. Vi sa ju det, topp på alla vis!

Snabbfakta
Adress Stenhuggargatan 36
Område Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 132 kvm
Vån & Hiss 4 av 4 (Hiss finns)
Avgift 6.673 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Vardagsrum

"Jag älskar att lägenheten är så luftig. Särskilt vardagsrum, kök och den inglasade balkongen."

Kök - Matplats

Balkong

"Säsongen är lång, från mars till oktober. Jag tror att vi har suttit här i november också."

Sovrum 1

"Det är bra att det finns sovrum på olika ställen i lägenheten. Det är väldigt lätt att dra sig undan när man vill."

Dusch - Tvätt

"Jag gillar att ha bra med plats för tvätten."

Sovrum 2

"Det är alltid svalt och skönt här. Solen drar förbi innan kvällen och när den skiner rullar markiserna ut automatiskt."

Sovrum 3

Klädkammare

Toalett - Dusch

Sovrum 4 - Kontor

Föreningens innergård

Föreningen

Omgivning

"Man hör inte trafiken upp till lägenheten. Ibland känns det som att man är på landet och ändå är det bara 6-7 minuters promenad till stans absoluta centrum."
Mäklaren informerar
Till lägenheten hör det ett mycket stort förråd om cirka 17 kvadratmeter. Förrådet är beläget en trappa upp i trapphuset och nås enkelt med hjälp av hissen.
Föreningens alla medlemmar är garanterade minst en bilplats i föreningens varmgarage, carport eller på någon av platserna som ligger på föreningens mark. Kostnad för en plats varierar mellan 225-500 kronor per månad beroende på vilken plats som hyrs. Till de olika parkeringsformerna tillämpar föreningen separata kösystem. Idag ser det ut som om köparen till en början tilldelas en "vanlig" parkeringsplats.
Köket helrenoverades 2012 med köksinteriör från Marbodal. Samtliga vitvaror installerades i samband med färdigställandet. Värt att notera är att hällen har induktionsfunktion samt att frysen är "frostfri". Renoveringen utfördes av Connys Bygg AB.
Övriga renoveringar som är utförda under senare år är bland annat; Nytt parkettgolv i kök, vardagsrum samt "Sovrum 4", ny uppsatt vägg och skjutdörrar mellan matplats och "Sovrum 4", omtapetsering av väggar i kök, vardagsrum, "Sovrum 4" samt i hall, ommålning/tapetsering av "Sovrum 1,2, och 3", läggning av trätrall på balkong, läggning av heltäckningsmatta i klädkammare samt nya duschväggar i duschen.
Tvättmaskin och torktumlare installerades 2015 respektive 2005.
Föreningen har idag ett kollektivt avtal med Com Hem avseende leverans av mediatjänster. Avtalet avslutas vid årsskiftet då föreningen går över till Telias fibernät. Från och med 1/1 -18 ingår därför ett utbud av tv-kanaler samt bredband i månadsavgiften. (Telia lagom) Från och med årsskiftet höjs därför månadsavgiften med 150 kronor per månad. Läs gärna mer på www.telia.se.
I båda våtutrymmena finns elburen golvvärme.
Föreningen har idag (förutom inkluderingen av Telias tjänster) inga planer att förändra medlemmarnas månadsavgifter. (Kontrollerat med föreningens ordförande 22/8 2017)
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Stenhuggargatan 36
Område
Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2005
Våningsplan
4 av 4 (Hiss finns)
Antal rum
5 rum och kök
Boarea
132 kvm (säljarens information)
Energideklaration
75 kWh/m2 och år
Månadsavgift
6.673 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad avseende hushållsel uppgår till cirka 265 kronor per månad. Säljarens kostnad avseende hemförsäkring uppgår till cirka 100 kronor per månad. Bostadsrättstillägget ingår i månadsavgiften.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Säljarens önskemål 1/12
KARTA