Stenhuggargatan 28, fem rum och kök

Toppat i tre väderstreck

Här känns det som du hade hela våningsplanet för dig själv. Du har fönster i tre väderstreck och hela huset ligger lite lagom avvägt från norr-söder-läge vilket ger både vardagsrummets burspråk och den inglasade balkongen fina synvinklar åt många håll. På balkongen kan du räkna med sol redan innan lunchen är uppäten och sen hinner du med både fika vid tre och middag klockan åtta innan solen ger sig. I lägenheten ser du både Järabacken och upp mot Bymarken och vidare norrut mot Kristine kyrka. Och då har du nästan fått nackspärr.

Detta är en rejäl femrummare med massor av flexibilitet. Du kan ha både matplats och stor matsal om du skulle vilja det. Upp till tre sovrum om du behöver. Och ändå har du fina sociala ytor över. Inte minst framför burspråket som badar i ljus hela eftermiddagen. Till och med en mulen dag känns det ljust, vilket så klart beror på att du bor högst upp i huset, och inte har några hus som stör utsikten. Sen har du hela naturreservatet runt Rocksjön precis utanför huset. Lekplatsen är stan’s bästa och ett eget forminne finns på toppen av pulkabacken, men det är tydligen yngre än huset.

Snabbfakta
Adress Stenhuggargatan 28
Område Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 124 kvm
Vån & Hiss 4 av 4 (Hiss finns)
Avgift 6.741 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, kabel-TV & bredband
Pris 4.300.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Hall

Vardagsrum - Matsal

"Takhöjden på 260 centimeter gör väldigt mycket för känslan i hela lägenheten. Du märker väldig snabbt skillnaden när du kommer in i en lägenhet med standardhöjd."

Vardagsrum

Kök och matplats

Inglasad balkong

"Ljuset är magiskt alla tider på dygnet; fönster i tre väderstreck och inga grannfastigheter tätt inpå som skymmer utsikten åt något håll."

Sovrum 1 - bibliotek

Dusch och tvättrum

Sovrum 2

"Att kunna bo så centralt med 5-7 minuter till allt i stan, och samtidigt ha ett naturreservat precis utanför husknuten, är svårslaget."

Sovrum 3

Duschrum vid sovrummen

Föreningens gård

"Vår innergård är väldigt social för oss som bor här, plats för utemöbler, grill och liten lekplats; och det finns planer på att förbättra den ytterligare."

Omgivning

Planritning

BOSTAD
Adress
Stenhuggargatan 28
Område
Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2005-2006
Våningsplan
4 av 4 (Hiss finns)
Antal rum
5 rum och kök
Boarea
124 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass C , 128 kWh/m2 och år
Månadsavgift
6.741 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-TV och bredband
Pris
4.300.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Nuvarande ägares beräknade månadskostnad för hushållsel och hemförsäkring: 500 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Bauerparken

Brf Bauerparken äger fastigheten Eskadern 32 i Jönköping som bebyggdes 2005-2006 av byggföretaget JM. På fastigheten finns det ett hus med 27 st lägenheter. Föreningen äger också garage, carportplatser samt p-platser. För tillfället har man möjlighet att hyra en p-plats utomhus för 165 kr/mån.

Utöver bostadsytan finns även utrymme på vinden för lägenhetsförråd. Föreningen har också ett cykelförråd.

Innergårdsmiljön är mycket trevlig, lugn och barnvänlig med plana gräsytor, upplysta gångvägar och med flera sittplatser och grönskande planteringar som skapar en trevlig atmosfär. All skötsel av grönytorna handhas av Riksbyggen Service. Som medlem i föreningen har man därför inget skötselansvar för detta. Den ekonomiska förvaltningen av Brf Bauerparken sköts av Riksbyggen.

Bostäderna i föreningen är anslutna till Telias kommunikations- och underhållningstjänster (Triple Play). I avgifterna ingår ett basutbud av TV-kanaler och även fiberanslutning.

Eftersom föreningens fastighet uppfördes 2005-2006 finns idag inga särskilda reparations- eller renoveringsbehov, föreningens hus är i gott tekniskt skick och styrelsen har även en underhållsplan som man följer.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Mekanisk frånluft med återvinning
Andel i föreningen
5.03655 %
Andel av årsavgift
5.03673 %
Lägenhetsnummer
215978001-0342
DOKUMENT
KARTA