Stenhuggargatan 18, fyra rum och kök

Bland takåsar och fågelkvitter

Stora lägenheter är det ont om, särskilt fyror och femmor. Detta är en femma på pappret, men nuvarande ägare har luckrat upp volymerna något och lägenheten har blivit en fyra med lite extra volym i vardagsrummet. Tre bra sovrum, trevligt kök med öppet barhäng för frukost och kaffe på volley. Vill du ha mer fasta situationer är loggian att föredra många månader om året. I högsommartid glasklar morgonsol här, men även kvällssol över Gamla Kålgårdens takåsar, in i ditt hörn av världen.

Att bo på Kålgården innebär fint försprång i livet. Nära naturreservatet runt Rocksjön. Nära sandstranden. Nära Coops delikatessdisk. Nära stans kuligaste lekpark. Just nu byggs det snett över gatan, och Kålgården får en fin förlängning. Samtidigt som du kommer få en betydligt mänskligare granne än gamla poståkeriet med dess trafik.

Snabbfakta
Adress Stenhuggargatan 18
Område Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 124.4 kvm
Vån & Hiss 4 av 4 (Hiss finns)
Avgift 6.125 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Det är en kul lägenhet för det finns inte så många räta hörn, utan många vinklar och vrår. Klart annorlunda jämfört med standardlägenheten."

Vardagsrum

Loggia

"Loggian fångar verkligen solen från alla håll; nu när sommaren kommer får vi fantastiska kvällar med solnedgång över de gamla taken."

Kök

Sovrum 1

Sovrum 2

Balkong mot innergården

"Är det riktigt heta dagar sitter vi på balkongen mot gården, för där är det skugga på kvällen, och man sitter fint i lä."

Badrum

Sovrum 3 - Arbetsrum

"Från början tog vi bort väggen även mot arbetsrummet, men sen behövde vi ett gästrum tyckte vi och då åkte väggen upp igen."

Dusch & Wc

Tvättavdelning

Huset

"Har man hund är det underbart att gå runt våra två sjöar i stan, eller bara släppa loss i Knektaparken utmed Rocksjön, alldeles här borta."

Föreningens innergård

"Behöver du handla har du både ICA och Coop lika nära, med bra öppettider, särskilt Coop är alltid öppet när du behöver."

Föreningen

Omgivning

"Östers alla restauranger har du också på mycket bekvämt avstånd; men det är ju inte långt in till resten av stan heller."
Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2007. Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket är ett Myresjökök och har följande maskinell utrustning; Spishäll, spisfläkt, inbyggnadsugn, diskmaskin, mikrovågsugn, kyl samt frys. Samtliga vitvaror från välkända Bosch och installerades 2003 i samband med husets färdigställande.
Även tvättmaskinen och torktumlaren i tvättavdelningen är av märket Bosch installerades år 2003.
Solen går upp och kastar sina första strålar in i loggian, köket och vardagsrummet. På balkongen mot innergården kan du sedan njuta av eftermiddagssolen innan den hittar tillbaka till loggian, där den stannar till solnedgång över hustaken.
Till lägenheten hör ett mycket rymligt vindsförråd.
All skötsel av grönytor och trapphus handhas av Riksbyggen service och som medlem har man därför inget ansvar i detta.
Fastigheten är ansluten till Com Hems utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.
Föreningen har 8 garageplatser och 4 vanliga parkeringsplatser. Dessutom finns 19 carportplatser som invigdes så sent som 2017. Kostnaden är 550 kr/mån för garage, 385 kr/mån för carport och 220 kr/mån för vanlig parkeringsplats. Till samtliga dessa platser är det separat kö men som köpare är man garanterad någon form av parkering.
Föreningen har för närvarande ingen planerad avgiftsändring (kontrollerat 2018-05-24) och så sent som i januari 2017 sänktes månadsavgifterna med 10%.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Stenhuggargatan 18
Område
Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2003
Våningsplan
4 av 4 (Hiss finns)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
124.4 kvm (föreningens information)
Energideklaration
103 kWh/m2 och år
Månadsavgift
6.125 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till ca 460 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA