Stattutgatan 82, två rum och kök

Perfekt praktiskt med solig täppa

Som ett eget litet hus. Så känns den här mysiga lägenheten i markplan, i utkanten av bostadsområdet och med baksida mot naturen. Här har du alla fördelar med att bo i en förening och samtidigt en liten täppa att pyssla och njuta i.

Den lilla trädgården på husets framsida ligger i perfekt solläge hela dagen. Så både morgonkaffe och kvällssupén kan intas tillsammans med värmande strålar, och kära vänner så klart. Innanför uteplatsen ligger det ljusa vardagsrummet med parkettklätt golv och väntar på sällskap. Men även köket har gott om plats för vänner eller familj. Välj skådeplats för kvällen efter sällskap, väder och humör. En sak är säker, här är det lätt att trivas såväl till fest som till vardags. Utsiktshögt på Hisingstorp, mitt i ett tryggt bostadsområde och samtidigt med skön natur som nära granne.

Snabbfakta
Adress Stattutgatan 82
Område Hisingstorp
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 66.8 kvm
Vån & Hiss 1 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 2.813 kr/mån
Inkluderar Inkluderar kallvatten & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare
Hittade ingen mäklare
Läs mer

Huset

Hall

Kök

”Det här är ett sådant där kök som man blir sittande i. Du vet, man snackar och dricker kaffe i timmar.”

Vardagsrum

Uteplats

”Det är härligt att ha solläge nästan hela dagen.”

Sovrum

”Att vakna till den här utsikten, det är en fin start på dagen.”

Badrum

Föreningen

”Det är en trevlig blandning av folk i olika åldrar här.”

Föreningens gård

”Det finns mycket trevliga promenadstråk och fin natur i närheten. Det uppskattar man ju!”

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har ägt lägenheten sedan 2006. Nedan följer en kortare sammanfattning av den information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Följande förbättringar har utförts i bostaden under nuvarande ägares tid; nya golv i hall och kök (2015) samt diverse målningsarbeten (2016 och 2019). Köksskåpen är från 2015 och kommer från Ikea. Kakel i kök är målat 2019.
Föreningen äger varmvattenberedaren som står i badrummet, och ansvarar för service och eventuellt framtida byte av denna.
Det ingår två förråd; det ena är beläget i trapphuset (cirka 1.5 kvm) och det andra är ett källarförråd i närliggande byggnad (cirka 3 kvm).
Inom föreningen finns gemensamma utrymmen som medlemmarna får låna. Kvarterslokal, bastu/dusch, övernattningslägenhet och pingisbord. Välutrustad tvättstuga finns både på Stattutgatan och på Valhallavägen. Inom föreningen finns även grillplats, cykelrum, sopsorteringsplatser, källarförråd, återvinningsrum, skyddsrum samt utvändiga eluttag på garagelängorna för bilstädning.
Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till Com Hems utbud av kommunikationstjänster. Här levereras både kabel-TV (grundutbud ingår i månadsavgiften) och bredband. För mer info om vilka paketlösningar som finns, besök gärna www.comhem.se.
Från och med 2019 ingår tillägget för bostadsrättsförsäkring i månadsavgiften. Den vanliga hemförsäkringen tecknas av varje medlem för sig.
Gräsmatta och plantering i anslutning till lägenhetens uteplats sköts av medlemmen själv. Träd, buskar och häckar tillhör föreningen och sköts av föreningen (om inte medlemmen själv planterat dem, då utgår föreningens ansvar). Det finns särskilda utrymmen på området som är avsedda för trädgårdsavfall typ gräs, buskar och ogräs.
I föreningen finns det 89 garageplatser och 82 parkeringsplatser utomhus. Kostnad för parkering är 100 kr per månad och garageplats 200 kr per månad. Separat kösystem råder till båda alternativen, och i dagsläget ser det lovande ut att få tillgång till en parkeringsplats. I området finns även flera gästparkeringar.
Det finns inga beslut avseende kommande förändringar av månadsavgifter (kontrollerat med styrelsen oktober -19).
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Stattutgatan 82
Område
Hisingstorp
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1979-1981
Våningsplan
1 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
66.8 kvm (föreningens information)
Energideklaration
81 kWh/m2 och år
Månadsavgift
2.813 kr/mån Inkluderar kallvatten och kabel-tv
Driftskostnad
9.400 kr/år
Specifikation Drift
El: 8.200 kr/år
Försäkring: 1.200 kr/år
Beräknat antal pers: 1
Uppgift om drift kommer från nuvarande ägares förbrukning och avser uppvärmning, hushållsel och hemförsäkring (årsförbrukning el: 7533 kWh).
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA