Stattutgatan 54, fem rum och kök

Lätt liv på gaveln

Vi har fått förmånen att lära känna ännu ett vackert hem här i Jönköpingstrakten med planerad visning inom kort. Maila gärna ansvarig mäklare om du önskar ytterligare information.

Snabbfakta
Adress Stattutgatan 54
Område Hisingstorp
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 108.4 kvm
Avgift 4.374 kr/mån
Inkluderar Kallvatten & kabel-TV
Pris 3.000.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

12 dagar


Visning 1 november
Kontakta mäklaren för bokning. Varmt välkomna!


Samt 2 november
Kontakta mäklaren för bokning. Varmt välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Trädgård

Vardagsrum

Kök

Sovrum på andra plan

Badrum

Inglasat uterum

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2012. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som gjorts sedan dess och annan information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
2012- Helrenovering av köket med nya stommar och luckor, spotlights i taket, ny bänkskiva/blandare och nya vitvaror.
2012 - Renovering av hall i entréplan med nytt klinkergolv med golvvärme och nya ytskikt.
2018 - Ommålning av tak och väggar samt inläggning av heltäckningsmatta i två av sovrummen på andra plan.
2019 - Installation av ny varmvattenberedare.
2019 - Renovering av gäst-WC i entréplan med ny inredning och nya ytskikt.
2020 - Renovering av trappa mellan entréplan och andra plan, nytt parkettgolv i hallen på andra plan och i två av sovrummen på andra plan. Ommålning av väggar och tak i hall och två sovrum.
2020 - Samtliga fönster ommålade invändigt från brunt till vitt samt slipning och oljning av altangolv utanför vardagsrum.
Elburen golvvärme finns i entrén, gäst-WC och i badrummet på andra plan.
Till radhuset hör tre förråd; ett vid entrésidan om ca 4.5 kvm, ett på baksidan om ca 3 kvm och ett i en intilliggande byggnad om ca 3 kvm.
Föreningen har omförhandlat sitt avtal med Comhem och vid årsskiftet 20/21 kommer bredband med hastigheten 100/10 Mbit/sek och HD-tv ingå i månadsavgiften. Föreningen beräknar att detta kommer medföra en kostnad på cirka 100 kr/mån och hushåll.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Stattutgatan 54
Område
Hisingstorp
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Radhus i två plan
Byggnadsår
1979-1980
Antal rum
5 rum och kök
Boarea
108.4 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.374 kr/mån inkl kallvatten och kabel-TV
Pris
3.000.000 kr eller högstbjudande
Driftskostnad
11.000 kr/år
Specifikation Drift
Uppvärmning: 6.100 kr/år
El: 3.100 kr/år
Försäkring: 1.800 kr/år
Beräknat antal pers: 3
Nuvarande ägares beräknade årsförbrukning av el (uppvärmning och hushållsel): 7.541 kWh/år.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Eken

Bostadsrättsföreningen Brf Eken äger fastigheterna Rampen 1 och Räven 11, som ligger i en härligt grön oas med fina gräsytor. Här byggdes det mellan 1979 och 1981 flerbostadshus och radhus, idag innehållande totalt 140 bostadsrättslägenheter. Mellan husen finns soliga gräsytor och flera fina lekplatser. Föreningens adresser är Stattutgatan och Valhallavägen.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bostads AB Vätterhem och Tengblads trädgårdar har för närvarande entreprenad på den löpande skötseln av föreningens tomtmark och viss inre skötsel. Trappstädning svarar föreningen för.

Ekonomin i föreningen bedöms som mycket god och stabil, och de närmaste åren förväntas innebära en fortsatt positiv utveckling. Man har en tillfredsställande ekonomisk situation med bl a låga avgifter i kombination med väl underhållna och attraktiva fastigheter. Vid årsskiftet 2020/2021 räknar föreningen med att genomföra en avgifthöjning om cirka 2% för att bekosta tvättning och behandling av alla yttertak. I samma veva så träder ett nytt avtal med Comhem i kraft, och då kommer bredband 100/10 Mbit/s samt HD-tv ingå i månadsavgitenavgiften. Beräknad kostnad för detta är cirka 100 kr mer per månad och hushåll.

Inom föreningen finns gemensamma utrymmen som medlemmarna får låna. Det finns två kvarterslokaler som är utrustade med kök, bord, stolar och porslin. I ett av husen på Stattutgatan finns bastu/dusch, och i ett annat på Valhallavägen finns en övernattningslägenhet med två sängar och badrum. Vill man spela bordtennis så finns det ett pingisbord - och här är det först till kvarn som gäller. Vad gäller tvättmöjligheter finns det välutrustad tvättstuga både på Stattutgatan och på Valhallavägen. Inom föreningen finns även grillplats (bakom Stattutgatans kvarterslokal), cykelrum, sopsorteringsplatser (matavfall och brännbart), källarförråd, återvinningsrum, skyddsrum samt utvändiga eluttag på garagelängorna för bilstädning.

Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till Com Hems utbud av kommunikationstjänster. Här levereras både kabel-TV (grundutbud ingår i månadsavgiften) och bredband. För mer info om vilka paketlösningar som finns, besök gärna www.comhem.se.

Från och med 2019 ingår tillägget för bostadsrättsförsäkring i månadsavgiften. Den vanliga hemförsäkringen tecknas av varje medlem för sig.

Grönytor i anslutning till lägenheter i markplan och radhus sköts av respektive medlem. Träd, buskar och häckar tillhör föreningen och sköts av densamma (om inte medlemmen själv planterat dem, då utgår föreningens ansvar). Det finns särskilda utrymmen på området som är avsedda för trädgårdsavfall typ gräs, buskar och ogräs.

Till varje lägenhet och radhus finns ett förråd i anslutning till bostaden, samt ett källarförråd.

I föreningen finns det 89 garageplatser och 82 parkeringsplatser utomhus. Kostnad för parkering är 100 kr per månad och garageplats 200 kr per månad. Separat kösystem råder till båda alternativen. I området finns även flera gästparkeringar.

Det här är en mycket välskött förening, som håller en hög servicenivå mot sina medlemmar. Välkommen till Brf Eken!
Uppvärmning
Direktverkande el + luftvärmepump
Fönster
3-glas
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Andel i föreningen
0.90417 %
Andel av årsavgift
0.90417 %
Lägenhetsnummer
103
DOKUMENT
KARTA