Stattutgatan 36, tre rum och kök

Gavellägenhet i entréplan

Vi har fått förmånen att lära känna ännu ett vackert hem här i Jönköpingstrakten med planerad visning inom kort. Maila gärna ansvarig mäklare om du önskar ytterligare information.

Snabbfakta
Adress Stattutgatan 36
Område Hisingstorp
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 77 kvm
Vån & Hiss 1 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 3.111 kr/mån
Inkluderar Kallvatten & kabel-TV
Pris 1.900.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer
BOSTAD
Adress
Stattutgatan 36
Område
Hisingstorp
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Radhus
Byggnadsår
1979-1980
Våningsplan
1 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
77 kvm (säljarens information)
Månadsavgift
3.111 kr/mån inkl kallvatten och kabel-TV
Pris
1.900.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Eken

Bostadsrättsföreningen Brf Eken äger fastigheterna Rampen 1 och Räven 11, som ligger i en härligt grön oas med fina gräsytor. Här byggdes det mellan 1979 och 1981 flerbostadshus och radhus, idag innehållande totalt 140 bostadsrättslägenheter. Mellan husen finns soliga gräsytor och flera fina lekplatser. Föreningens adresser är Stattutgatan och Valhallavägen.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bostads AB Vätterhem och Tengblads trädgårdar har för närvarande entreprenad på den löpande skötseln av föreningens tomtmark och viss inre skötsel. Trappstädning svarar föreningen för.

Ekonomin i föreningen bedöms som mycket god och stabil, och de närmaste åren förväntas innebära en fortsatt positiv utveckling. Man har en tillfredsställande ekonomisk situation med bl a låga avgifter i kombination med väl underhållna och attraktiva fastigheter. Vid årsskiftet 2020/2021 räknar föreningen med att genomföra en avgifthöjning om cirka 2% för att bekosta tvättning och behandling av alla yttertak. I samma veva så träder ett nytt avtal med Comhem i kraft, och då kommer bredband 100/10 Mbit/s samt HD-tv ingå i månadsavgitenavgiften. Beräknad kostnad för detta är cirka 100 kr mer per månad och hushåll.

Inom föreningen finns gemensamma utrymmen som medlemmarna får låna. Det finns två kvarterslokaler som är utrustade med kök, bord, stolar och porslin. I ett av husen på Stattutgatan finns bastu/dusch, och i ett annat på Valhallavägen finns en övernattningslägenhet med två sängar och badrum. Vill man spela bordtennis så finns det ett pingisbord - och här är det först till kvarn som gäller. Vad gäller tvättmöjligheter finns det välutrustad tvättstuga både på Stattutgatan och på Valhallavägen. Inom föreningen finns även grillplats (bakom Stattutgatans kvarterslokal), cykelrum, sopsorteringsplatser (matavfall och brännbart), källarförråd, återvinningsrum, skyddsrum samt utvändiga eluttag på garagelängorna för bilstädning.

Föreningens samtliga lägenheter är ansluta till Com Hems utbud av kommunikationstjänster. Här levereras både kabel-TV (grundutbud ingår i månadsavgiften) och bredband. För mer info om vilka paketlösningar som finns, besök gärna www.comhem.se.

Från och med 2019 ingår tillägget för bostadsrättsförsäkring i månadsavgiften. Den vanliga hemförsäkringen tecknas av varje medlem för sig.

Grönytor i anslutning till lägenheter i markplan och radhus sköts av respektive medlem. Träd, buskar och häckar tillhör föreningen och sköts av densamma (om inte medlemmen själv planterat dem, då utgår föreningens ansvar). Det finns särskilda utrymmen på området som är avsedda för trädgårdsavfall typ gräs, buskar och ogräs.

Till varje lägenhet och radhus finns ett förråd i anslutning till bostaden, samt ett källarförråd.

I föreningen finns det 89 garageplatser och 82 parkeringsplatser utomhus. Kostnad för parkering är 100 kr per månad och garageplats 200 kr per månad. Separat kösystem råder till båda alternativen. I området finns även flera gästparkeringar.

Det här är en mycket välskött förening, som håller en hög servicenivå mot sina medlemmar. Välkommen till Brf Eken!
Uppvärmning
Direktverkande el
Andel i föreningen
0 %
DOKUMENT
KARTA