Stattutgatan 14, tre rum och kök

I höjd med gammel-eken

På Hisingstorps högsta punkt, i ett av de högsta husen, och på översta våningen så klart. Kanske befinner du vi oss på den högsta bebodda punkten i Jönköping. Cirka 130 meter över Vätterns yta, men bara 5 minuter bort med tvåans buss, cykeln eller bilen. Det här är ett centralt boende, fast med lite distans, och med fälten, skogarna och stigarna som börjar strax bortom. För alla med motions-ambition - till fots, i vattnet, på cykel eller på skidor - är närheten till "nöjesparken" runt Hallby och Axamo något att längta hem till.

En välriktad 3:a med fönster i alla väderstreck, och det känns som du har hela våningsplanet för dig själv när du har så här mycket fönster som bjuder på både utsikt och ljusinsläpp. Vardagsrummet kan räkna in totalt sju fönster och en glasad dörr ut på balkongen, så du anar kanske luxvärdet som väntar - året runt. Vätterutsikten finns där och blir ännu frikostigare när inte träden klär i grönt. Den gamla ekens kraftiga grenar stretar och ormar sig som en skulptur precis i ögonhöjd. Och från den stora uteplatsen… förlåt, balkongen, så kan du nästan röra vid de yttersta grenarna.

Snabbfakta
Adress Stattutgatan 14
Område Hisingstorp
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 99 kvm
Vån & Hiss 4 av 4 (Hiss finns)
Avgift 5.229 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, kabel-tv, bredband & avgift IP- telefoni
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Kök

Matplats

"Dörren ut till balkongen står öppen nästan hela sommaren, solen vägrar nästan att gå och lägga sig."

Vardagsrum

Inglasad balkong i väster

Sovrum 1

"Det känns som att man är helt ensam på detta våningsplan, strax under takåsarna."

Duschrum

Sovrum 2

Klädkammare vid sovrum 2

"Lika stort som smidigt - en lyxig våning med högt luxvärde, tack vare fönster i fyra väderstreck."

Tvättstuga och klädkammare

Huset

"Leta pinnar i skogen, mata hästarna och plocka vitsippor bland ekarna, det finns mycket att hitta på så här nära landet."

Omgivning

Mäklaren informerar
Huset är uppfört 2008 av byggbolaget JM, och just denna bostad har varit i samma ägares händer sedan dess.
Till lägenheten hör ett rejält lägenhetsförråd om cirka 9 kvm som ligger i gårdshuset rakt utanför ingången till huset. Huset som förrådet ligger i är låst dygnet runt, och dörren in till själva förrådet är i massivt stål med plats för ett stort hänglås.
I intilliggande byggnad finns också ett cykelförråd där man kan låsa in cyklar och EU-mopeder så dessa står tryggt om natten. I ett av gårdshusen finns även soprum.
Bostadsrättsföreningen har totalt 40 stycken bilplatser, både med och utan elstolpe för motorvärmare. Som boende är man garanterad en bilplats och månadskostnaden för plats utan elstolpe är 175 kr och med elstolpe 250 kr. Dessutom finns ett antal dedikerade gästparkeringar som är gratis för besökare att låna.
Föreningen har i slutet av februari 2017 förhandlat om ett lån om cirka 9.000.000 kronor som tidigare låg bundet till 3.65% ränta. Detta lån har nu rörlig ränta och i dagsläget (slutet mars 2017) är ränta 0.75% vilket gjort att utrymme finns för framtida avgiftssänkningar vilket nu diskuteras inom föreningens styrelse.
I avgiften ingår förutom det vanliga (värme, vatten, kabel-TV) även grundavgift för IP-telefoni samt 100 Mbit/s bredband från Telia.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Stattutgatan 14
Område
Hisingstorp
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2008
Våningsplan
4 av 4 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
99 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass C , 134 kWh/m2 och år
Månadsavgift
5.229 kr/mån inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband och avgift IP- telefoni
Specifikation Drift
Nuvarande ägares beräknade årsförbrukning av hushållsel: 5.000 kr/år.
Pantsatt
Nej
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA