Ståltorpsgatan 66, fem rum och kök

Bravo för barnen!

Mer stadsnära och barntillåtande familjekvarter är svårt att tänka sig. Lekplats, gräsytor, gångar och barn i var och vartannat hus. Men inga bilar i varken sikte eller inom hörhåll. Din egen bil står i carporten en bit bort, och där lär den bli stående. Här är det knappt lönt att ta fram cykeln ens när du ska ner på sta’n eller upp i Stadsparken. Friaredalen är inom ropavstånd när barnen ska hem.

Huset har bästa gavelläget vilket är en fördel för dig som soldyrkare. Barnen uppskattar nog mer att lekplatsen bara är ett saftstänk bort på andra sidan gångvägen. Husen är sådär hyperplanerade in i minsta detalj, som det blir när arkitekterna får helhetsansvar för ett helt område, och boytorna är stramt hållna. Områdets radhus är homogena i stil och färg, men husen finns i fyra storlekar. Detta är den näst största varianten, vilket du kommer märka, inte minst i det breda vardagsrummet.

Snabbfakta
Adress Ståltorpsgatan 66
Område Kristinedal / Söder
Bostadstyp Radhus i två plan
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 141 kvm
Tomtareal 268 kvm
Byggår 1991
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Själva tycker vi väl att vi har bästa tomten; gaveln gör att vi har bra med sol hela dagen mot kvällen, och bra övervakning av lekplatsen precis på andra sidan."

Framsida med uteplats

Hall

Kök

"Man blir väldigt kräsen av att bo här, så otroligt nära stan, men ändå ett helt eget bostadsområde, barnvänligt och tryggt."

Badrum på entréplan

Vardagsrum

Altan på baksidan

"Vill man sitta ute finns det mycket att välja på; två balkonger och två terrasser. På baksidan har vi byggt ut trädäcket för att få både morgon- och kvällssol där."

Övre plan

Sovrum 1

"Det känns rätt tungt att flytta från den här gemenskapen i området och närheten till stan; men vi kommer bara flytta några hundra meter upp på Bäckalyckan."

Sovrum 2

Balkong i norr

Badrum på övre plan

Sovrum 3

"Livet här är väldigt bekvämt och enkelt, antingen man bott i lägenhet tidigare eller flyttar från ett större hus."

Sovrum 4

Balkong i söder

Klädkammare

"Vi har en carport i området, och där finns även ett förråd som är privat och vårt eget. Bilen står mest still, för den behövs inte varje dag."

Tvättstuga

Samfälligheten

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2008. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som utförts under nuvarande och föregående ägares innehavstid samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Huset ingår i en samfällighet som ansvarar för fastighetens drift såsom uppvärmning, vatten, avlopp och sophantering. Samfälligheten ansvarar även för fastighetens underhåll av fasader och yttertak. Tillgång till egen plats i carport, gästparkering och förråd ingår även det. Se gärna bifogat dokument för en fullständig specifikation om samfällighetens ansvar. Kostnaden för samfälligheten uppgår idag till 3.051 kronor per månad.
Huset är anslutet till Com Hems utbud av mediatjänster. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i den kostnad som erläggs till samfälligheten. Nyligen anslöts huset även till Wetternet för en framtidssäker bredbandsuppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se för mer information om vilja tjänster som går att beställa.
Köket totalrenoverades 2018 och kommer från IKEA. Samtliga vitvaror kommer från Siemens och Bosch och installerades i samband med kökets färdigställande. Spishällen har induktionsfunktion.
Badrummet på övre plan renoverades 2011 av fackmän från Badhuset i Jönköping.
I tvättstugan står en tvättmaskin och torktumlare från Bosch. Dessa installerades 2016 respektive 2017.
Badrummet på entréplanet renoverades 2007.
Golvet i hallen och i tvättstugan renoverades med ny klinker 2007.
Ventilationsaggregatet som sitter i klädkammaren på övre plan bestyckades med en ny fräsch motor 2017. Aggregatet har en sk. "FTX-funktion" vilket innebär att energin från den varma inneluften tas till vara för att hålla nere uppvärmningskostnaderna för samfälligheten.
Samfälligheten målade om fasaden 2014. Samma år rengjordes även takpannorna.
Jordfelsbrytare finns installerad i elcentralen.
Förrådet som ligger i anslutning till uteplatsen på baksidan mäter cirka 4,5 kvadratmeter.
I köpet ingår samtliga garderober, förvaringssystem i klädkammaren samt hyllvägg och torklinor i tvättstugan.
I köpet ingår inte rullgardinerna.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Ståltorpsgatan 66
Område
Kristinedal / Söder
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
141 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 268 kvm
Energideklaration
Energiklass E , 90 kWh/m2 och år
Tillträde
1 juni eller enl. ök.
KARTA