Stagneliigatan 14, sju rum och kök

Byggmästarens fina utbuktning

Vackert tegel, rejäla proportioner, tjocka väggar och gjutna valv. Det är lätt att känna igen ett riktigt gediget hus, oavsett när det är byggt. Detta hus står på en av de minsta gatorna på Bäckalyckan, minimal trafik utanför, maximalt med lugn och ro. Huset är byggt på 70-talet på en avstyckad tomt till ett av de gamla stora tvåfamiljshusen som det finns gott om i kvarteren, och tomten räcker gott och väl för två.

Huset väl omhändertaget och uppgraderat både stil och funktionsmässigt. Och ytmässigt, för en elegant tillbyggnad har gjorts på södra gaveln som skapat både ett fylligt trädäck som snappar upp solen i stort sett hela dagen. Där under hittar du ett väldigt elegant sovrum med svängt utbuktande glasparti, egen utgång till trädgården och ett stort nyrenoverat badrum vägg i vägg. Till byggnaden är gjord med balanserad kontrast till huset i övrigt. Snygg grädde på moset, om du förstår vad vi menar.

Att bo på Bäckalyckan är en dröm för många, av många anledningar, men kanske främst för att det är det bästa av två världar. Vackra villakvarter, som ligger löjligt nära stan och Vättern. Gillar man fotboll på högsta nivå så är Stadsparks-vallen både din och Södras hemmaplan. Du behöver inte grubbla på var du ska parkera.

Snabbfakta
Adress Stagneliigatan 14
Område Bäckalyckan
Bostadstyp Suterrängvilla i två plan
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 202 + 21 kvm
Tomtareal 660 kvm
Byggår 1976
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Hall

Vardagsrum och matrum

"Stagneliigatan var förr i tiden bara en återvändsgata, men du kan tryggt låta barnen leka ute, även nu för tiden."

Kök och matplats

Altan i öster-söder-väster

Sovrum 1

"Skulle solen bli för påträngande så fäller markisen ut över hela terrassen."

Duschrum

TV-rum - Allrum

Sovrum 2

"När vi ändå gör en tillbyggnad ville vi göra det rejält, både för uteplatsen och sängkammarens skull."

Arbetsrum - kontor

Sovrum 3

Badrum

"På sommaren är det underbart i sängkammaren nere, ett perfekt sovrum, stort, svalt och vackert; en investering vi inte ångrar."

Tvättstuga

Pannrum

I pannrummet står den äldre jordvärmeanläggningen kvar, med sin ackumulatortank startklar, men huset drivs idag med fjärrvärme. Skulle en framtida ägare vilja hitta andra lösningar med solceller etc så finns möjlighet. Plats för en hel det förvaring även här; biytor är magiska när det gäller att fylla på, värre när det är dags för rensning. Under trappan finns ytterligare förvaring, om än med en takhöjd som kanske bättre gillas av barnen som vill leka kurragömma eller bygga koja. Du får se vad blir, men fyll det inte med prylar du bara tror att du behöver.

Klädkammare

Här har du lite valfrihet att hänga och lägga dina kläder. Kanske blir det mest vinterkläder och grövre plagg som hamnar här när du har så fint dressingroom. Och definitivt plats för en hel del andra prylar också, som kan komma till användning under årets lopp. Men en liten sortering och utrensning varje år skadar inte.

"Grannen ovanför har bott i huset i hela sitt liv, han har en hel del att berätta om huset och päronträdet."

Trädgård

Dubbelgarage

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2005, och nedan följer en kortare sammanfattning av renoveringar och förbättringar som genomförts sedan dess.
2005 - Ombyggnation av två sovrum i entréplan som idag disponeras som ett större TV-rum. Nya ekparkettgolv i allrum/sovrum i entréplan. Inklädnad av trappa mellan entréplan och markplan med eksteg, inläggning av ny klinker i entréhall och slipning av originalparkett i vardagsrum/matrum.
2006 - Målning av dubbelgarage.
2006 - Ombyggnation av kök med stommar och luckor från HTH. Arbetsbänk i mörk granit och vitvaror i rostfritt utförande från AEG och Thermex.
2010 - Utbyggnation av huset med ett stort master bedroom / alternativt TV-rum i entréplan samt en altan ovanpå detta rum. Vattenburen golvvärme i hela den nya delen. Allt arbete utfört av Birger Martinsson Berghem Bygg AB. Ommålning av fönster utvändigt. Montering av skorstensskydd.
2016 - Totalrenovering av badrum i entréplan, allt utfört av behöriga hantverkare, våtrumsintyg finns på utförda jobb. Omläggning av tak över entrédörr. Nya stuprör och hängrännor i koppar. Målning av alla fönster invändigt och mellan träbågarna.
Säljaren låter gärna samtliga utemöbler följa med huset vid försäljningen, och även diverse redskap så som skottkärra, stegar etc medföljer om så önskas. Ekgarderoben med spegeldörr i sovrum 1 följer inte med vid ägarbytet utan flyttar med säljaren till dennes nya bostad.
I pannrummet hittar ni inkommande fjärrvärme och centralen för denna. Kvar i detta utrymme finns även en varmvattenberedare/ackumulatortank från Strömsnäspannan (installerad 2003). Denna var tidigare ansluten till jordvärmepumpen som värmde huset när nuvarande ägare förvärvade det för 12 år sedan. Idag är denna inte inkopplad, men kan fungera ihop med exempelvis en solfångare eller luft/vatten-pump om man inte vill ha fjärrvärme som uppvärmningssystem.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Stagneliigatan 14
Område
Bäckalyckan
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
202 + 21 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 660 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass A , 43 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA