Spjutkastarvägen 17, fem rum och kök

Familjens gotteläge

Hur skulle det smaka med en lättskött och familjevänlig kanelsnäcka? Belägen mitt på lugna gatan, toppad med ett fabulöst uterum, och kryddad med en insynsskyddad, helmysig trädgård. En precis lagom gräddad bulle som har fått all omsorg den behöver. Här kan du lugnt luta dig tillbaka och låta dig väl smaka.

I klarspråk är det här ett tipp-toppkap för vilken familj som helst, även om man inte har bakning som största intresse. Området kring Spjutkastarvägen är lugnt och grönt, med elljusspår, skogsbackar och lekparker alldeles i närheten. Flera förskolor och skolor finns att välja bland på promenadavstånd och bussen tar dig in till stan på en kvart. Smidigt som bara den!

Snabbfakta
Adress Spjutkastarvägen 17
Område Bankeryd
Bostadstyp 1½-plansvilla
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 138 + 22 kvm
Tomtareal 589 kvm
Byggår 1982
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Trädgård

Entréhall

"Vi valde bort köksbord. Det är så smidigt att ha en extra arbetsyta och skåpen i ön ger väldigt mycket förvaring."

Kök

Vardagsrum - Matplats

"Jag gillar verkligen de öppna, sociala ytorna på nedervåningen. Här kan alla kan vara tillsammans."

Uterum

Tvättstuga - Groventré

Badrum 1

Allrum uppe

Sovrum 1

Sovrum 2

"Det är skönt att alltid kunna känna sig privat och aldrig behöva tänka på insynen."

Badrum 2

Sovrum 3

Klädkammare

"Uterummet, trädgården och altanen är vår leva-yta en stor del av året."

Gästrum - kontor - ateljé

Uteplats

"De som anlade trädgården visste vad de gjorde. Den är fin och lummig, men sköter sig i princip själv."

Garage

Omgivning

"Det är väldigt bekvämt att ha så nära till allt man behöver."
Mäklaren informerar
Trevlig familjevilla i ett lugnt och mycket barnvänligt läge i Bankeryd, en villa där trädgård, uterum och uteplats spelar en stor roll! Huset har generösa sällskapsdelar med kök, ett stort vardagsrum med matplats samt ytterligare litet allrum ett plan upp. Sovrum samlade på övre plan och behövs fler så går vardagsrummet att återställa till ursprunglig planlösning. De nuvarande ägarna har bott i huset sedan 2012 och huset har under både tidigare och de nuvarande ägarnas innehavstid genomgått flera förändringar och renoveringar, bl.a. kan nämnas;
Badrummet på entréplan renoverades 2006 men fick ny färg på väggarna av nuvarande ägare 2017. 2006 byttes även alla innerdörrar i huset.
Stensättningarna på garageinfarten samt på framsidan av huset gjordes 2008. Detta år blev också vinden en mer användbar yta då hela vindsutrymmet golvades. Takhöjden på vinden är ca 195 cm vid nocken.
2009 totalrenoverades tvättstugan med nya ytskikt, elektrisk golvvärme och ny inredning. Tvättstugan fick sedan 2011 en ny entrédörr och ännu senare nya fräscha maskiner av de nuvarande ägarna. Tvättmaskin och torktumlare från Electrolux byttes 2013.
2011 hände mycket i huset; Övre plan fick nya golv, huset och garaget fick ny träpanel, och köket en ny diskmaskin. Mer omfattande var att förrådsdelen på garaget byggdes om till ett gästrum/kontor om 15 kvm och fick full isolering, nya fönster och ytterdörr. Samtidigt gjordes elen om i hela garagebyggnaden.
2011 byggdes även ett mycket rejält inglasat uterum på husets baksida. Isolerade golv och väggar samt vinterisolerat kanalplasttak och dubbelglas i skjutpartier gör att uterummet kan användas lite när som under året. Invima AB utförde denna byggnation.
Efter att de nuvarande ägarna tog över huset har badrummet på övre plan totalrenoverats. 2015 fixades detta av CJP Bygg AB. Elektrisk golvvärme i golvet.
CJP Bygg AB fortsatte sedan 2015 med att byta några söderfönster på övre plan på huset.
Uteplatsen intill uterummet byggdes 2012 och de flesta väggar är målade eller tapetserade under 2013-2017.
Trädgården på husets baksida med bl a plommon, bigarråer och körsbär är en fantastisk oas. Varmt och skönt med sol ungefär från 10-tiden fram till 20-tiden. Nivåskillnaden trollar även bort den allra mesta insynen.
Bra att veta är också att Wetternet installerar fiber i huset under våren 2017. Kanon för både föräldrar och barn! Installationskostnaden står säljarna för. En fast avgift om ca 65 kr/mån står köparna för från övertagandet.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Spjutkastarvägen 17
Område
Bankeryd
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
138 + 22 kvm (säljarens information)
Tomt
Areal: 589 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 96 kWh/m2 och år
Tillträde
Mitten juli eller enl ök
KARTA