Sotargatan 1, fyra rum och kök

Sommarkänsligt året runt

Här kommer den sköna känslan redan i trapphuset tycker vi. Redan härligt ljust i februari, att vi tog trappan hela vägen upp på tredje våningen. Inne i lägenheten är det först golvet vi faller för - ekplankat golv med en matt och lite sträv yta som ger känsla av båtdäck. Ja, du vet, ett sånt där väderbitet teak-däck. Här vill du ta av dig skor och strumpor direkt innanför dörren. När vi gått några steg in i lägenheten spricker solen in från både höger och vänster. Siktlinje direkt ut genom köket som har två stora fönster, och sen en genomgående axel från balkong till balkong. Jo, du läste rätt, balkongerna är två till antalet, liksom badrummen. Tre sovrum, men du får nöja dig med ett kök i öppen planlösning mot vardagsrummet.

Detta är en exklusiv våning i en annan bemärkelse också? Adressen är Sotargatan 1, den enda adressen på gatan, och det finns inte ens en gatuskylt när du kör in. Men parkering finns det både i källaren och på gatan. Bageriet sprider luftburet behag i hela kvarteret och du har bara två steg till Jönköpings tveklöst centralaste naturreservat. Turen runt Rocksjön går bland fågelrika våtmarker och över trälagda spänger. En riktigt häftig naturupplevelse som både hundar och femåringar garanterat uppskattar.

Snabbfakta
Adress Sotargatan 1
Område Kålgården
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 106.5 kvm
Vån & Hiss 3 av 4 (Hiss finns)
Avgift 5.449 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, kabel-TV, bredband & IP-telefoni
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Golvet, köksluckorna och inglasningen är några tillval som finns med sedan lägenheten inreddes. Just det höga skafferiet är väldigt praktiskt. Skafferiet kommer vi definitivt sakna i den nya lägenheten."

Vardagsrum

Kök

"Garaget har p-plats som väntar på nästa ägare. Ingen kö för närvarande. Vindsförrådet hittar du en trappa upp."

Balkong 1

Sovrum 1

"Föreningen är mycket stabil, och vi flyttar faktiskt inom samma förening bara in i andra längan en trappa upp."

Balkong 2

"Vi sitter nog mest på balkongen mot gården där kvällssolen dröjer sig kvar längst. Men vi har alltid elgrillen på framsidan nära köket och matplatsen."

Klädkammare

Sovrum 2

Badrum

"Vårt badkar är jag väldigt förtjust i. Skönt att bada i, snyggt att titta på. I det lilla badrummet kan man bada utan störning."

Sovrum 3

"Brödet hos Rosetten gillade vi långt innan vi flyttade hit; då tog vi en omväg in hit bara för att köpa bröd. Det danska rågbrödet är det som gäller."

Badrum & Tvätt

Förening

"Runt Rocksjön går vi gärna, men just nu håller de på att reparera och bredda spängerna som går genom våtmarken."

Innergård

"Vi har aldrig haft så mycket mattor här, för vi gillar vårt plankgolv så mycket, och går gärna barfota på den lena ytan."

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2018. Nedan följer en kortare sammanställning av de förbättringar som utförts under de senaste åren samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
I HTH-köket finns följande maskinell utrustning: induktionshäll, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro och ugn, kyl och frys. Samtliga vitvaror är av märket Electrolux och är från 2017. Det finns dessutom ett skafferi med utdragbara lådor i högskåp intill kyl och frys.
Tvätt- och torkmöjligheter finns i det stora badrummet som är utrustat med dusch. Tvättmaskinen och torktumlaren är av märket Electrolux. I det lilla badrummet står ett badkar istället för dusch, alltid bra med två valmöjligheter.
I hallen valde förgående ägare att välja till en skjutdörr med glas och inredning i garderoben.
2019 sattes ny bänkbelysning upp i kök.
Båda balkongerna är inglasade och är utrustade med mörkläggningsgardiner. På balkongen som vetter mot öst njuter man av solen från 07.00 och fram till cirka 10.30. Därefter lyser solen på andra balkongen från cirka 11.00 till 19.00.
Inga planerade avgiftsändringar eller reparationer finns för närvarande (kontrollerat med ordförande 4/3-2020). I månadsavgiften ingår ett grundutbud av TV-kanaler samt bredband (100 Mbit) och Com Hem levererar dessa mediatjänster.
För tillfället står ingen i kö till garageplatserna (kontrollerat med ordförande 4/3-2020). Nuvarande ägare har en plats som kommer att sägas upp i samband med försäljningen.
Till lägenheten hör ett stort vindsförråd.
En övernattningslägenhet finns att hyra för 200 kronor/natt.
En tvättstuga med större tvätt- och torkmaskiner finns om man skulle vilja tvätta större textilier. Annars är samtliga lägenheter utrustade med egna tvättsektioner i badrummen.
HSB står för den ekonomiska och tekniska förvaltningen i föreningen.
Rullgardinerna och takskenorna ingår i köpet. Bokhylla i klädkammaren ingår inte.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Sotargatan 1
Område
Kålgården
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2016-2017
Våningsplan
3 av 4 (Hiss finns)
Antal rum
4 rum och kök
Boarea
106.5 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
5.449 kr/mån värme, vatten, kabel-TV, bredband och IP-telefoni
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 270 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
1 juli 2020 eller enl. ök
KARTA