Sommarsolsvägen 25, sex rum och kök

Familjens kalasvilla

Gedigen och välskött står den stora villan stolt vid gatans slut. En rejäl och bullrig familj är vad den önskar sig allra mest. Ett livligt gäng som vill röra sig fritt i stora rum, umgås mycket och dela på sig ibland. Huset har plats för alla dessa önskemål, både inomhus och ute i trädgården. De stora sovrummen är fyra till antalet och ligger uppdelade två och två på varje plan. Vardagsrummet, med en mysig kamin i centrum, har plats för hela släkten. Och eftersom det ligger i öppen gemenskap med köket kan ni duka megalångt långbord när det behövs. Övervåningens allrum funkar fint för lek med många kompisar och anpassades faktiskt redan i ritningsstadiet för att ha bra plats för ett pingisbord. Bara en sådan sak! Ett kalasbra hem för familjen att leva, leka och växa i. Välkomna till Sommarsolsvägen!

Snabbfakta
Adress Sommarsolsvägen 25
Område Tenhult
Bostadstyp 2-plansvilla
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 240 kvm
Tomtareal 954 kvm
Byggår 1976
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Hall

Sovrum 1

Vardagsrum

"Vi är mycket här. Det är trivsamt att tända en brasa och bara umgås."

Kök

Matsalsdel

"Det är roligt att bjuda in vänner på fika eller en bit mat när man vet att alla får plats utan att trängas."

Uteplats på framsidan

Uterum & Altan

"Vi sitter jättemycket här. Det är skyddat från både insyn och vind och ingenting skymmer solen."

Sovrum 2 - Arbetsrum

Tvättavdelning

Badrum

Groventré

"Det är väldigt smidigt att ha en smuts-ingång."

Allrum på övre plan

"Vi planerade övervåningen mycket efter barnens behov, och det blev väldigt bra."

Sovrum 3

Sovrum 4

Badrum på övre plan

Trädgård

Garage & förråd

En kalasplats för barn att växa upp och familjer att gro!

Tenhult

Sommarsolsvägen ligger i utkanten av Tenhults centrum. Här är naturen närmsta granne, med elljusspår och löparslingor, mountainbikebana och badplats på gångavstånd. Ändå är det bara några hundra meter till tågstationen, skolan och matbutiker. Fotbollsplanen ligger ett stenkast bort och en ny förskola har nyligen byggts i grannskapet. Gatan är en återvändsgata och vårt hus ligger i slutet, vilket gör att nästan inga bilar kör förbi utanför. En kalasplats för barn att växa upp och familjer att gro!

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 1992. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som utförts under nuvarande ägares innehavstid samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid köp.
2003 genomgick huset en total förvandling då huset kompletterades med ytterligare ett våningsplan. I samband med detta byttes även ytterpanelen på södergaveln och yttertaket fick nya tegelpannor. Arbetet genomfördes av Åtvidabergs Hus. Arbetet färdigställdes helt 2006.
Större renoveringar som är utförda på fastigheten är enligt följande; nytt bärlager samt ny marksten på garageinfart 2003, nya fönsterkasetter på entréplan 2009, nytt innertak 2011, ny plåt på garagetak 2011, nya parkettgolv i entréplan 2012, fasadmålning av bostadshus och garage 2014, montage av fjärrstyrning av garageport, ommålning friggebod 2017, fasadtvätt 2017.
Köket totalrenoverades 2011 med en interiör från Ballingslöv. Samtliga vitvaror förutom kyl & frys byttes ut i samband med renoveringen och kommer från välkända Miele. Kyl & frys byttes ut 2015 resp. 2014. Värt att notera är att frysen är "frostfri", spishällen har induktionsfunktion och att ugnen har en pyrolysfunktion för enkel rengöring.
Fastigheten anslöts under 2017 till Wetternets öppna fibernät för en framtidssäkrad bredbandsuppkoppling. Läs gärna mer på www.wetternet.se för mer information.
Ett inbrottslarm från Verisure finns installerat i huset med koppling till larmcentral. Önskar köparen överta säljarens abonnemang finns möjlighet till det. (350 kronor/månad) I annat fall monteras larmet ned innan köparens tillträde.
I tvättstugan står en tvättmaskin från 2012 och en torktumlare från 2015. Även dessa kommer från Miele.
Värmepumpen installerades 2009 och kommer från IVT. Effekten uppgår till 6,5 kW.
Varmvattenberedaren som kommer från NIBE installerades 2002. Värt att notera är att kärlet är i koppar för extra lång livstid.
I badrummet på övre plan har nuvarande ägare förberett för en framtida byggnation av bastu.
Det finns elburen golvvärme i hall, tvättstuga samt i badrummet på övre plan.
Jordfelsbrytare och trefasuttag finns installerad i elcentralen.
I köpet ingår utan extra ersättning; Automower, altanmatta i uterum, diverse trädgårdsredskap/stegar etc, en mindre trädgårdsgrupp på altan, takboxhållare i garaget, färdigkluven ved, garderober (ej skjutdörrsgarderob i "Sovrum 4").
Ingår i köpet gör ej; tvättmaskin i groventré samt diverse blomkrukor som finns utplacerade runt huset.
Garage med dess förrådsdel har en byggarea om 30 kvadratmeter. Denna area inkluderas ej i den angivna boarean.
Visa mer

Planritning

Situationsplan

BOSTAD
Adress
Sommarsolsvägen 25
Område
Tenhult
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
240 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Tomt
Areal: 954 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 65 kWh/m2 och år
Tillträde
Januari
KARTA