Solhällsvägen 27, sju rum och kök

Hög klass på höjden

Sällan har vi på Västanhem sett en så total och fullständig renovering av en villa. Där inte minsta list eller ljusknapp är kvar sedan innan. Och nuvarande ägare valde sitt renoveringsobjekt med omsorg; en av de solidaste villorna på Petersberg, dessutom en av de soligaste. Här bor du ungefär rakt över Smedbyn i Huskvarna, nästan med vattenfallet inom hörhåll. Utsiktsläget superlativt från såväl uteplatserna som uterummet, köket och vardagsrummet.

Ska en renovering lyckas, ska det börjas nedifrån, med golvet - i singular. Ett golv som går igen i alla rummen och sätter känslan. Samma enhetliga känsla i hela huset. Hur många kvadrat ekparkett som gått åt är svårt att säga, men resultatet är desto lättare att bedöma: högsta betyg i helhet och utförande, säger vi. Just i vardagsrummet och köket kommer golvet i sin fulla rätt.

Snabbfakta
Adress Solhällsvägen 27
Område Petersberg
Bostadstyp 1-plansvilla med källare
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 139 + 174 kvm
Tomtareal 1294 kvm
Byggår 1967
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Altan i söder och väster

Inglasat uterum

"Trädäcket är förstärkt i ena änden med balkar för att kunna bära en badtunna, vatten och avlopp är också det förberett."

Huvudentré

Vardagsrum

Matsal

"Vardagsrummet och det inglasade uterummet smälter liksom ihop till en enda jättestor social yta, det är aldrig brist på plats när vi har gäster hemma."

Kök och matplats

Sovrum 1

Sovrum 2

"Att ha den lilla Tempo-butiken så nära är en stor fördel, vi handlar nog lite för mycket där, men vi vill gynna dem."

Badrum

Sovrum 3

Sovrum 4

"Barnen har gått på Stensholmsskolan tidigare, vilket är väldigt nära och tryggt. Lekplats finns i änden av återvändsgatan."

Groventré

Duschrum

TV-rum - Allrum

"Vi har alltid eldat mycket, både uppe och nere, beroende på var vi siter i huset. Har man gäster blir det snabbt varmt."

Sovrum 5 - Gästrum

Duschrum med bastu

Hobbyrum

"Där Solhällsvägen tar slut börjar skogen och stigarna och du är snabbt ute i ganska vild natur runt vattenfallet och ån."

Tvättstuga och klädvård

Övriga utrymmen i källaren

Trädgård

"Jag älskar verkligen alla promenadvägar i området, att få släppa hundarna borta på fälten vid Hakarp till exempel."

Carport och garage

Mäklaren informerar
Under 2015-2017 har nuvarande ägare låtit utföra en mycket omfattande totalrenovering av så gott som hela huset. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som gjorts och som kan vara bra att känna till vid ett eventuellt köp.
Uppriktning av bjälklag och golv i vardagsrum, hall och kök samt förstärkning av bjälklag då braskamin installerats i vardagsrum (Invima AB och Golvteam AB). I alla rum ligger nylagd enstavs ekparkett från Kährs. I samband med detta ingrepp så riktades även innertaken om i kök/hall/vardagsrum.
All el i hela huset är omdragen och ansluten till automatsäkringar med jordfelsbrytare. Även bredbandsuttag är framdraget till de flesta rum i samband med uppgraderingen av elsystemet (Magnus Carlsson El AB).
Alla avloppsrör i hela huset är bytta och nydragna, även de rör som tidigare låg nedgjutna i betongplattan i nedre plan (Öholms Rör AB). Även den så kallade servisen, det vill säga inkommande och utgående vatten till gatunätet, är bytt i sin helhet.
Huset är omdränerat och hela grunden är tilläggsisolerad med Isodränskivor, och alla dagvattenrör är bytta.
Köket är helt nytt och kommer från Marbodal, med bänkskiva i mörk granit och nya vitvaror från Siemens och Thermex. Även maskinerna i tvättstugan är bytta och både tvättmaskin och torktumlare kommer från Bosch (Serie 8). Tvättmaskinen har hela 9 kilos kapacitet vilket underlättar vardagslogistiken. Den uppmärksamme ser även att graniten i köksbänken återkommer i alla fönsterbänkar, allt för att skapa en röd tråd mellan materialen.
Braskaminen i vardagsrummet installerades 2015, och i samband med detta drogs det nya rör i rökgångarna så att både denna och braskaminen i tv-rummet en trappa ner är godkända för eldning.
I huset finns totalt tre nya badrum som alla är totalrenoverade av behöriga hantverkare, våtrumsintyg finns på utfört arbete.
Alla väggar och innertak är övergångna av målare, alla innerdörrar är bytta och samtliga sovrum har fått helt ny garderobsinredning.
Alla fönster utom de tre som sitter i garaget är bytta till 3-glas isolerfönster (vissa av föregående ägare 1999/2000 och resterande under 2015-2016).
Även utomhus har stora jobb gjorts där buskar grävts bort, träd fällts för att släppa in mer sol på tomten och stilrena murar byggts för att rama in tomten. Garageuppfarten är breddad och omgjord från grunden där det grävts bort 50 cm gammalt material och sedan packats nytt material för att avsluta med betongplattor.
Huset har ett toppmodernt larmsystem som även är anslutet till rökdetektorer och brandvarnare. Larm och lås är ansluta till din mobil, så du kan enkelt öppna/låsa och larma av och på med hjälp av ett tryck på telefonen.
Wetternet, alltså fiberoptiskt bredband, är indraget i huset. Besök gärna www.wetternet.se för mer information om olika bredbandhastigheter och TV-paket.
Altanen på baksidan i väster har en lägre del som är extra förstärkt för att klara av vikten av en badtunna om man vill sätta dit en sådan. Vatten och avlopp finns förberett.
All ved som finns i förrådsrummet under garaget medföljer huset vid försäljning, och även pianot som står i tv-rummet (om så önskas).
Sammanfattningsvis kan sägas att ingenting har lämnats åt slumpen under renoveringen som gjorts. ALLT är genomgånget och modernt, och allt jobb är utfört av behöriga hantverkare. Fakturor, kvitton, intyg och garantier finns på allt utfört arbete.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Solhällsvägen 27
Område
Petersberg
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
139 + 174 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1294 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 77 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA