Solhällsvägen 24, sju rum och kök

Fyrhuset på Petersberg

Det här huset sticker ut i omgivningen. Lite högre än dina grannar kommer du spana ut över Vätterbygden, Bondberget och Tenhultsdalen från en av Huskvarnas högsta höjder. Ett ganska ordinärt hus när det byggdes, men som vuxit till sig ordentligt när det renoverades 2008. En helt ny huskropp kom till och sköt upp ur taket på den äldre delen. En adderad våning, fler rum och en helt ny värld utanför det stora fönsterpartiet som ökade de goda utsikterna rejält.

Ett socialt hus med öppen lössläppt planlösning på entréplanet, där kök, matplats och vardagsrum går i ett. Här kan du snabbt ställa om för en brakfest vid högtidsdagar och helger, med dubbla långbord om du vill. Personligt husrekord ligger på cirka 40 sittande gäster. En kamin är installerad som sprider go värme i hela vardagsrummet, men också vidare genom en smart kanalgenomföring upp till allrummet i tillbyggnaden. Det höga fönstret strax intill hör också till husets nytillskott. Vackert.

Tillbyggnaden gör dessutom detta till ett perfekt barnhus, där övervåningen blir en tillflyktsort undan från frågvisa föräldrar. Här är det ingen som säger till om paddor, tv och telefoner går varma samtidigt. Datatrafiken räcker dessutom till alla då huset nyligen anslöts till fibernätet Wetternet.

Solhällsvägen är i sin förlängning en återvändsgata, där du hittar en kul lekplats och början på en hel knippe små skogsstigar, som vindlar upp och ner på berget och i ådalen. Är du på långpromenad kan du lätt ta dig ända till IKHP-stugan för en varm choklad, utan att nöta asfalt speciellt långt.

Skolor och förskolor finns på nära håll, både vid Nordskogens skola och vid Stensholmsskolan. En liten mataffär, pizzeria och frisör finns på det lilla torget på toppen av Hakarpsbacken. Tempo maler sin egen köttfärs varje dag; skulle den vara slut någon gång så fixar de ny medan du väntar. Burgarna blir godast så!

Snabbfakta
Adress Solhällsvägen 24
Område Petersberg
Bostadstyp 2-plansvilla
Antal rum 7 rum och kök
Bo & biyta 188 + 7 kvm
Tomtareal 818 kvm
Byggår 1980
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Hall

Vardagsrum med matplats

"Dessa kvarter är väldigt smidiga för barnfamiljer, när det är så nära till skola, skog, lekplatser och lördagsgodis. Därför flyttar vi inte långt, bara ett kvarter bort faktiskt."

Kök

"Att dricka sitt morgonkaffe på altandäcket är svårslaget. Men här behöver du inte välja, det är bara att hänga med i solens tempo runt huset."

Badrum

Sovrum 1

"Med småbarn har det varit skönt att trädgården ligger en bit från vägen, säkert från trafiken."

Sovrum 2

Sovrum 3 eller walk-in-closet

Groventré - tvätt

"Uppfarten är ganska lång men eftersom vi delar snöskottningen med grannen så blir det inte betungande, utan har funkat väldigt bra under de år vi bott här."

Allrum på övre plan

Duschrum

Sovrum 4

"Om man fortsätter Solhällsvägen fram så kommer du till vändplan och lekplatsen som ligger på det som heter Pusta Kulle."

Sovrum 5

"Att gå på upptäcktsfärd upp och ner på stigarna längs Huskvarnaåns vattenfall är något som funkar alla årstider, både med stora och små barn, men kanske inte med barnvagn."

Trädgård

"Trädgården har ett härligt körsbärsträd som ger en riklig skörd varje år."
Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2015. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som utförts under nuvarande ägares innehavstid samt annan info som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Genomförda förbättringar inomhus är; platsbyggda hyllor övre plan 2015, ommålning av alla väggar, tak och lister 2015 (Stenbergs måleri), nytt golv i walk-in-closet 2015, nya radiatorer entréplan 2016, nya fönster entréplan 2016 (Blue Wall), nya vitvaror i kök samt ny blandare, bänkskiva och kakel 2016/2017, installation av luftvärmepump 2017, nya ventilationsdon i entréplan 2018.
Genomförda förbättringar utomhus är; sandlåda 2016, lekstuga 2017, nytt grus på uppfart 2017, staket och grind 2017, omlagd mur 2017, ommålning och byte av vissa delar av fasad och garage 2017, omlagd slinga för automower 2018, ommålning av husgrund 2018.
Fastigheten anslöts 2017 till fibernätet "Wetternet".
Se bilaga till "Frågelistan" för ytterligare information om renoveringar som utförts innan nuvarande ägare flyttade in.
Automowern ingår ej i köpet.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Solhällsvägen 24
Område
Petersberg
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
7 rum och kök
Bo & biarea
188 + 7 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 818 kvm
Energideklaration
Energiklass G , 139 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA