Södra Parkgatan 17, sex rum och kök

Park Avenue - on the rocks!

Bor du bara på rätt nivå över vattenytan och i rätt läge, så behöver du inte bo nära Vättern för att njuta av ett evigt skådespel, med nypremiär varje morgon. Här på Parkgatan bor du dessutom med Huskvarna-berget som knackar dig i ryggen. Den otämjda naturen glider in i en parkliknande trädgård, som skötts noga, men med glimten i ögat under många år. Här är allt startklart för storfamiljen att flytta in.

Huset är från 1980 och rejält byggt och klokt planerat från början. Som det brukar vara några år efter oljekrisen. Treglasfönster som standard, tjocka tegelväggar och rejält isolerat innanför. Byggstilen känns lite internationell lyxig med en huskropp som tar för sig. Souterrängvilla innebär också mycket praktisk boyta, kombinerat med överdrivet bra biytor som man inte kan få för mycket av.

Nuvarande ägare har investerat både med hjärta och hjärna. Det innebär nya ytskikt både här och där - i kök och badrum bland annat. Vardagsrummet har extrautrustats med ett helt nytt glasparti som inte fanns innan - förvånande nog - vilket öppnar en helt ny vy över Vättern. Nya glasade räcken på balkongen och på uteplatsen ovanpå dubbelgaraget, är små detaljer som stämplar entrébiljetten till 2010-talet, och längre än så. Bergvärme känns naturligt när man bor vid berget, och självklart står det en riktig "snåljåp" i källaren.

Snabbfakta
Adress Södra Parkgatan 17
Område Huskvarna Tätort
Bostadstyp 1-plansvilla i vinkel med souterrängvåning
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 190 + 33 kvm
Tomtareal 2011 kvm
Byggår 1980
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Trädgård

Garage

"Vi har använt Snickar´n Holst till alla våra renoveringsprojekt genom åren."

Hall

Allrum entréplan

Gäst-WC

"Att gå och lägga sig med solnedgången över Vättern är svårslagen."

Sovrum 1

Duschrum med bastu

Groventré

Souterränghus bjuder alltid på överraskande förvaringsytor som inte är boyta, och du lär inte bli besviken i detta fall heller. Matkällare, skoförråd och en passage ut till groventrén som innebär mer förvaring och många kubikmeter för tält, sovsäckar, julpynt, barnens leksaker och gamla kaninburar. Matkällaren håller jämn låg temperatur för potatis, saft och sylt. Perfekt som förlängt kylskåp i princip hela året.

"Faktiskt har vi ett eget vattenfall, nästan i trädgården. När det regnar störtar vattnet ner precis bortom huset i en öppen kulvert."

Tvättstuga

Hall i markplan

Matrum

"Att ta hit snickaren och låta sätta in tre extra fönster i vardagsrummet som vi gjorde för femton år sen, är nog nästan det bästa vi gjort under våra 24 år här."

Vardagsrum

Inglasat uterum

Kök

Matplats

"Det gäller att aldrig släppa upp träden i höjden. Alla träd går att klippa och tukta, och blir vackrare med åren."

Balkong i väster

Duschrum

Sovrum 2

Sovrum 3

Sovrum 4

"Bästa stället för frukost en sommarmorgon, är nog nere på uteplatsen på garaget, där kommer solen först."

Uteplats i söder-västerläge

Altan

Omgivning

Precis ovanför tomten, upp på Huskvarna berget, hittar du många spännande stigar och stråk, som kan ta dig mycket längre än du tror, utan att du sätter foten på asfalt i onödan. Bort till vattenfallet är det inte långt, och det slänger sig ner från höjderna närmare 100 meter, och det är alltid lika kul när dammluckorna öppnar efter längre perioder av regn. Det är bara att ge sig ut på upptäcktsfärd.

Ner till Huskvarna centrum knatar du på 20 minuter men cyklar ännu fortare. På tio minuter är du nere i Smedbyn, en av Huskvarnas större attraktioner, tillsammans med Husqvarnas Fabriksmuseum såklart, som alltid får sina besökare att höja på ögonbrynen över mångfalden av hushållsnära produkter som detta starka varumärke spottat ur sig de senaste 300 åren. Och produktionen fortsätter på den vägen än i dag.

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 1991, nedan följer en kortare sammanfattning av vad som hänt under deras innehavstid:
1991 - Byte av kakel i våtrum utanför bastu, inläggning av ekparkett i tre sovrum.
1992 - Omdragning av expansionskärl.
1994 - Ny ytterbelysning på garage och i trädgård.
2000 - Montering av tre fasta fönster i vardagsrumsdel mot norr, installation av bergvärmepump (Svandinavia 9000 + 500 liters Strömsnäspanna).
2001 - Ombyggnad av uterum och altan.
2003 - Köksrenovering med nya maskiner i hela köket, ny våtrumsmatta i tvättstugan och renovering av gäst-WC i entréplan.
2004 - Helt nytt badrum i markplan (Snickarn Holst AB, våtrumsintyg finns).
2005 - Uppfräschning i tvättstuga med nytt kakel över arbetsbänken, nytt klinker med golvvärme i hallen i entréplan.
2006 - Köksrenovering med nya luckor, ny bänkskiva, nytt kakel och blandare. Ekparkettgolv i kök och hall i markplan.
2007 - Ny ytterdörr med sidoljus, klinker på entrétrapp och glaspartier på balkong med lamellglas.
2008 - Tre nya altandörrar, ombyggnation av uterum med nytt kanalplasttak och helglasade skjutdörrar.
2012 - Skorstensskydd monteras.
2014 - Solavskärmning monteras vid balkong.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Södra Parkgatan 17
Område
Huskvarna Tätort
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
190 + 33 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 2011 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 65 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA