Snöbollsvägen 26, nio rum och kök

Vätteranen är full av liv

40 år är ingen ålder för ett rejält bygge med tegel både inne och ute, och gjutet valv i betong. Det gäller bara att ta hand det yttre. Och i det här fallet har nuvarande ägare tagit hand om sin gunstling på ett klokt sätt. Trädgården är fintrimmad, träpanel och grund mot gatan känns som ny, och på baksidan hittar du ett uterum som är i det närmaste vinterbonat med isolerglasade skjutdörrar och golvvärme under klinkergolvet. Alla goda ting är tre, eller som i det här fallet fyra - Takbytt, fönsterbytt, dränerat och bergvärmepump. Tråkiga och kapitaltunga bitar som allihopa är gjorda under senare år.

Denna del av Bankeryd är populär både för sitt barnasinne och Vättervinkeln. Ett hus i änden av en återvändsgata är alltid attraktiv för en barnfamilj, i detta fall har du dessutom gång- och cykelvägarna som tar fart precis bakom nästa hus, och då når du snabbt och bilfritt dagis, skola och lekplatser. Det ger en trygg vardag.

Vätterinsikten knackar på nästan rakt från norr i alla fönster åt det hållet, och från den öppna altanen ovanpå garaget förstås, där du kan sitta dygnet runt i högsommartid. Lååååånga sommarkvällar med solen som dallrar i grillröken är inte svåra att tänka sig. De inträffar kanske inte varje dag, men är väl värda att vänta på.

Snabbfakta
Adress Snöbollsvägen 26
Område Bankeryd
Bostadstyp 1-plansvilla med souterrängvåning
Antal rum 9 rum och kök
Bo & biyta 209 + 86 kvm
Tomtareal 517 kvm
Byggår 1975
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Trädgård

"Målet har varit att göra trädgården så lättskött som möjligt, för vi är mycket i sommarstugan också."

Hall

Klädkammare

Här är det upp till dig hur mycket ordning och reda du vill ha. Men om du har ambitionen kan detta rum göra underverk för vardagslogistiken, för att hitta handskar och vantar, jackor och skor, hela året runt. Lova dig själv att sortera och rensa minst en gång om året så kommer du inte ha några återkommande störningar i morgonrusningen.

Allrum entréplan

"Barnen har levt ett aktivt rumbytarliv, och flyttat upp och ner mellan husets alla sovrum genom åren."

Sovrum 1

Sovrum 2

Duschrum med bastu

Hobbyrum - lekrum

"Barnen har kunnat ta sig till skolan, träningar och kompisar för egen maskin, på gångbanan som börjar efter vändplanen."

Groventré - tvätt - bergvärme

Gäst-WC i markplan

Kök

Matrum utanför köket

"Vätterutsikten gör att livet känns öppnare, jag vill inte bo så att det känns instängt."

Vardagsrum

Balkong

Vinterträdgård - uterum

Duschrum i markplan

"Den lilla uteplatsen på gaveln kommer jag sakna väldig mycket; vaknar tidigt och sätter mig gärna där på morgonen."

Sovrum 3 eller walk-in-closet

Sovrum 4

Sovrum 5

Uteplats i öster vid köket

Altan i västerläge

Garage

Inte alla hus är planerade för två bilar, vilket de flesta familjer har, men här har du både en öppen dubbelcarport på ena sidan huset och garage på den andra, där du kan gömma ett och annat, utöver en bil. Räcker inte dessa tre bilplatser, så ryms det två till på asfalten framför garaget.

Bankeryd

Den här delen av Bankeryd ligger med bredsidan rakt ut mot Vättern i norr, men ändå smidigt nära det lilla centrumet, med två matbutiker och en hel del annan service som är bra att ha på nära håll. Skolor och dagis inte minst. Vill du komma riktigt nära Vättern är det bara gå rakt ner mellan husen, så har du stigar och cykelvägar som tar dig ända fram till strandkanten, även om den lite vild och brant här och var. Springa och cyklat mountainbike är inga problem om du följer stranden norrut. Cykelvägen mot Jönköping går platt och snabbt bort mot Trånghalla, där du har ett litet motlut, sen rullar du nästan hela vägen in till västra centrum på två tramptag.

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare tog över fastigheten 2003, nedan följer en kortare sammanfattning av vad som gjorts under deras innehavstid:
2004 - Nytt kök från Kvik med vattenburen golvvärme. Utbyggt och förstorat då man även tog gamla grovingången och tvättstugan i anspråk för att skapa mer golv-och bänkyta. Spisfläkt, micro, kyl och frys är från 2004. 2008 byttes diskmaskinen och 2011 sattes det in ny induktionshäll och ugn. Även tvättmaskin, torktumlare och bergvärmepump sattes in 2004.
2004 - Nytt duschrum i entréplan (Byggfirma Alf Helmbring AB, våtrumsintyg finns).
2005 - Anläggning av uteplats i österläge utanför köket + ny stentrappa. Tillbyggnation av vinterträdgård om 46 kvadratmeter, då som en spa-anläggning med bubbelbad, används idag som ett rent sällskapsrum. Vattenburen golvvärme, skjutglaspartier med isolerfönster och femkanalers kanalplasttak för maximal isolering. Stenläggning på framsidan av huset.
2007 - Nytt duschrum i markplan (PH Bygg AB, våtrumsintyg finns).
2008 - Omläggning av yttertak (ny papp, läkt och betongpannor).
2011 - Nya isolerfönster installeras (Nordic Fönster AB).
2012 - Dränering av huskroppen med Isodrän-skivor (Walles Gräv AB).
Utöver ovan nämnda lite större ingrepp så har fortlöpande målning utförts både in- och utvändigt, golv har lagts om och allmänt underhåll utförts.
Säljarna har för avsikt att låta följande saker medfölja huset vid ägarbytet: Garderober i stora sovrummet i entréplan, svarta garderoben i hallen, hatthylla och skoställ i hallen, lamellgardiner i vinterträdgården, stege som ligger ovanpå carporten, handgräsklipparen som står i garaget och arbetsbänk och hyllsystem i garaget.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Snöbollsvägen 26
Område
Bankeryd
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
9 rum och kök
Bo & biarea
209 + 86 kvm (Taxeringsinfo och ritning)
Tomt
Areal: 517 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA