Smedstorpsgatan 27, sex rum och kök

En snygg trollformel

Ett ordinärt hus från tidigt 60-tal, som genomgått ett extraordinärt förvandlingsnummer. Kanske inte trolleri, men nära nog. Låt inte framsidan mot gatan avgöra om du ska gå på visningen, utan betänk att du har en enorm trädgård på baksidan, med storslagen vy ut över Huskvarna och Jönköping på en gång. Faktiskt ser du långt bakom höjderna på typ Dalvik och Mariebo, men även bort åt Rogberga söderut.

Här behöver du inte fråga dig vad som är gjort och renoverat, utan snabbt konstatera: ALLT. Taket är omlagt, nya fönster monterade, två badrum byggda, plus en gästtoalett. Och köket är i samma anda - snille och smak. Senaste landvinningen är ett stort trädäck på balkongen, där en stor bit dessutom är under tak så att du slipper blöta kex om du överraskas av regn. Men å andra sidan har du full koll på regnmolnen som rullar in i dalen.

Snabbfakta
Adress Smedstorpsgatan 27
Område Huskvarna Egnahem
Bostadstyp 1½-plansvilla med sutterängplan
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 151 + 53 kvm
Tomtareal 774 kvm
Byggår 1961
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Entré

"Det är ett hus som passat vår livsstil med mycket motion och aktivitet i skog och mark, ofta borta vid IKHP; stigar finns det överallt."

Matplats

Kök

"Jag är inte mycket för bärplockning egentligen, men jag gillar att plocka svamp, och du behöver inte gå långt för att hitta godbitarna."

Vardagsrum

Sovrum - TV-rum

"Balkongen och taket där byggde vi förra året, men själva räcket har inte kommit på plats förrän nu. Den stora pardörren i glas till gör att inne snabbt blir ute. "

Terrass

Sovrum 1

Sängkammare

"Vi har haft vårt sovrum överallt i huset, provat alla rum; framför allt är det bra med källaren, för där hade vi sängen medan vi renoverade uppe."

Sovrum 2

Badrum uppe

Entré nere

"Kommer du skitig från skogen, är det bara att ställa in cykeln i garaget, gå in genom källaren och rätt in i duschen."

Gästrum - Allrum

Badrum nere

Bastu

Tvättstuga

"Förrådet och hobbyrummet är våra bästa rum; vi kallar det sportingången. Här vallar vi skidor och lagar cyklar och förvarar en hel del sportprylar."

Matkällare

Hundkoja

Groventré - Förråd - Hobbyrum

Trädgård

Mäklaren informerar
De nuvarande ägarna har under sin tid i huset till mycket stora delar byggt om, renoverat, underhållit och vårdat denna bostad mycket väl. Ombyggnationer har gjorts där planlösningen i alla tre planen har anpassats för att maximera nyttjandet på ett smart och effektivt sätt. Till dessa hör;
Total genomgång av husets interiör under 2010-2014 där samtliga ytor gåtts igenom. Flera delar i huset har öppnats upp och/eller fått ny planlösning. Samtliga ytor har fått nya ytskikt av vävtapet, tapet eller blivit målade och iinnertak är nya och/eller nymålade. Även alla golv i huset är nya.
Entrédelen i huset har disponerats om för att nu omfatta en generös och väldisponerad entréhall samt nu även en gäst-wc. Detta arbete utfördes 2010. Klinkers på golvet med vattenburen golvvärme under.
Köket är totalrenoverat 2010-11 med ett stort platsanpassat kök från HTH med vitlackade luckor och lådförstycken och med en vacker bänkskiva i svart granit. Vitvarorna från 2011 är som följer; Induktionshäll, inbyggd ugn, inbyggd micro, helintegrerad diskmaskin, kylskåp med automat för kolsyrat vatten samt frys med ismaskin. Samtliga från Husqvarna. Fläkten från samma år kommer från Thermex.
Båda badrummen är totalrenoverade med ytor som helt rensats av, och nya moderna badrum byggts upp. Badrummet på övre plan renoverades 2010 och badrummet i suterrängvåningen 2015. Vattenburen golvvärme i båda. I samband med dessa renoveringar byttes även rörstammar! Inget slarv här inte! Arbeten utförda med hjälp av Ståhlgrens VVS och Golvläggarna i Jönköping AB.
Källarplanet har vattenburen golvvärme i groventré, badrum, tvättstuga och bastu. Vattenburen golvvärme finns även i entrén, köket samt badrummet på övre plan.
I samband med renoveringarna har huset även tilläggsisolerats samt även el bytts och nya elstammar dragits fram. Elarbeten har utförts tillsammans med välrenommerade Sandins Elservice AB.
Husets exteriör har såklart också fått en ordentlig genomgång både visuellt och tekniskt. På husets baksida har en stor terrass, delvis med tak, byggts utanför vardagsrummet på entréplan. Terrassen byggdes 2017 och kompletterades med nya glasräcken 2018, utfört i samarbete med Ryds Glas i Huskvarna.
Utsidan har också fått ordentliga genomgångar i form av bl a fönsterbyte 2011 till energieffektiva 3-glasfönster från Nordic Fönster. Nytt tak 2013, byte utfört av NB Bygg i Huskvarna. Samtidigt är även stora plåtarbeten utförda.
Trädgårdens olika terrasser har bearbetats och fått delvis nya avgränsningar av olika typer samt stensättningar och planteringar.
Husets norra och östra sida dränerades 2013 av Lars Nordströms Entreprenad AB. Arbetena utfördes med Isodrän-skivor som både dränerar och isolerar grunden.
Jordfelsbrytare finns installerade i huset.
Fastigheten är ansluten till Wetternets öppna fibernät. Läs gärna mer på www.wetternet.se.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Smedstorpsgatan 27
Område
Huskvarna Egnahem
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
151 + 53 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Tomt
Areal: 774 kvm
Tomttyp: Terrasserad trädgårdstomt
Energideklaration
38 kWh/m2 och år
Tillträde
31 augusti eller enl. ök.
KARTA