Smålandsgatan 4, åtta rum och kök

Herrgårds-feeling i Taberg

Bruksorten ruvar på några riktigt fina skatter i villakvarteren. I berget var det mest järn, men här har du en guldklimp i dubbelbemärkelse. På en hög parkstor tomt i Taberg hittar du denna praktfulla villa med fyra aktiva våningsplan. Höjdläget är inte långt efter den riktiga toppen; ingen skuggsida här inte. Räkna dessutom med en planekonomisk kalkyl som är stabil i många år. Du bor själv på övre plan och på det öppna loftet bland vindsbjälkarna, så hyr du ut en eller två fina lägenheter på markplan. Allt beroende på familjens storlek.

Ett vackert hus med lite drygt 100 år på nacken där det mesta av fasadens detaljer är väl bevarade: krön och konsoler vid fönstren, halvbågade så kallade lunettfönster både på fram och baksidan i det höga takfallet. Vackert entréparti på framsidan, liksom en fin altan på baksidan med utskjutande tak. Huset genomgick en stor renovering för några år sedan då det mesta uppdaterades. Helt befogat numera att kalla det för en riktigt storslagen fastighet, med två till tre lägenheter och gemensam fin källare med tvättrum och förvaringsmöjligheter.

Snabbfakta
Adress Smålandsgatan 4
Område Taberg
Bostadstyp 2-plansvilla med vind och källare
Antal rum 8 rum och kök
Bo & biyta 200 + 50 kvm
Tomtareal 2746 kvm
Byggår 1930
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Stora lägenheten

"Där uppe hamnar du i en stor ljus hall med den nya vindstrappan spektakulärt öppet mitt i huset med synliga takbjälkar."

Köket

Vardagsrummet

"Titta upp så ser du de små halvmånformade fönstren högt upp i snedtaket som inte på något sätt inskränker livsrummet, men ökar charmfaktorn desto mer."

Matsalen

Balkongen

"Balkongen har träffsäker vädersteckning mot sydväst, så att du har både Tabergs topp och solen i blickfånget en stor del av dagen."

Sängkammare

Sovrummet

Badrummet

Vind

Gästlägenheten

Dusch/wc

"Från början fanns ingen, eller bara en mindre matkällare under huset, men vid renoveringen grävdes cirka halva grunden ut."

Stort kök

Allrum

Sovalkov

Uteplats

Tvåan

"Här gör du storstilad entré mitt fram på huset under tak. Lätt att köra bilen ända intill för att få in både dig och matkassarna torra."

Kök

Sovrum

"Vill du bada har du som sagt Åsasjön inom gång- och cykelavstånd. Egentligen är det faktiskt fyra små sjöar som är sammanbundna "

Vardagsrum

Veranda

"I källaren står en modern bergvärmepump gör höst och vinter behaglig inomhus på energieffektivt sätt."

Källare

Uthus

Trädgård

Omgivning

Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning av utförda förbättringar, både nuvarande och tidigare ägares, samt även annan information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Taket totalrenoverades 2011. Råspont, papp, läkt, pannor och plåtar byttes. Detta stora arbete utfördes av Tabergs Bygg.
Fönsterbyte utfördes 2008. Energieffektiva 2-glasfönster med kassetter fyllda med argongas monterades. Nordic Fönster levererade och monterade.
Två av kök i huset har helrenoverats och fått nya vitvaror enligt följande; 2005 - Kök och vitvaror i gästlägenheten. 2012 - Kök och vitvaror i stora lägenheten. Tabergs Bygg har utfört arbetena.
I tvåan byttes kyl/frys 2019 och spis och fläkt 2014.
Badrummen i huset är renoverade 2015, 2014 respektive 2009, alla tre har vattenburen golvvärme. Badrummet i stora lägenheten har en mycket generös yta där hela familjen får plats samtidigt om så önskas! Tamab i Taberg har utfört renoveringarna.
En helt ny värmeanläggning installerades 2003. Jordvärmeinstallationen samt installation av en kompletterande varmvattenberedare utfördes av de välrenommerade företagen IVT-center och Perssons Rör.
2003 installerades en braskamin i matsalen i stora lägenheten.
2013 fick huset ny dränering. Dräneringen utfördes med isolerande och dränerande skivor av Blyckert Gräv.
Efter dräneringen 2013 sattes keramikskivor på trappor och husgrund. De båda lägenheterna på entréplan fick nya uteplatser i underhållsfri komposittrall.
Husets fasad målades 2014. Måleriet sköttes av JRM Måleri.
El och elstammar är utbytta vid renoveringsarbetena, främst 2002 och 2014. Gisebo El och Sameko har utfört installationerna.
Vatten- och avloppsstammar är också löpande utbytta, Wallins Rör och Munkabo Rör har sett till att dessa jobb har gjorts enligt konstens alla regler.
Servisledningar för vatten och avlopp är bytta från huset fram till kommunens anslutningspunkt. Arbetet utfördes ca 2011.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Smålandsgatan 4
Område
Taberg
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
8 rum och kök
Bo & biarea
200 + 50 kvm (säljarens information)
Tomt
Areal: 2746 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA