Slottsgatan 26, fem rum och kök

Östers funkispärla

Egen ingång, två etage och tre sovrum. Som ett eget radhus, fast mitt i stan, och högt över takåsarna på Öster. Efter renoveringen har kök, vardagsrum och en vidlyftig matsal öppnat sig med atmosfärisk mått. Snygga lösningar, schyssta materialval och ett parkettgolv som finslipats till perfektion och därefter fått en mjuk len yta tack vare hårdvax. Efter en uppsnurr i trappan upp hittar du två sovrum och ett badrum. Som sagt, tveklös radhuskänsla.

Detta är en kaxig doldis, som många bara passerar obemärkt förbi med buss och bil. En byggnad i hårt renodlad funktionalistisk stil från 60-talet. Här har arkitekten adderat stiltypiska detaljer - glaspartier, synliga järnbalkar, en inåtlutande fasad, eternit, indragna pelare och långa band av balkonger som visar sig vara loftgångar. En unik chans att få leva i en bit arkitekturhistoria.

Att bo här innebär inte bara ett centralstyrt liv med stadslivets aktiviteter nära till hands: bio, restauranger, träning musik och teater. På bara fem minuter är du vid naturreservatet runt Rocksjön, eller mitt i om det är is på sjön och skridskorna är på. Du har också stans överlägset mest kreativa och största lekplats i närheten. Om du dessutom jobbar centralt är det nog dags att överväga att sälja bilen och köpa en cykel.

Snabbfakta
Adress Slottsgatan 26
Område Jönköping Öster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 114.5 kvm
Avgift 4.999 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, p-plats, digital-tv, bredband & telefoni
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Entréhall

Kök

"Vi rev ju lite i hallen för att vi ville ha bättre flöden i känslan runt hörnet in i köket."

Vardagsrum

Matsal

"Stavparkett är en förälskelse; vi var bara tvungna att ha det i köket också, så den är ny."

Gästrum

Lilltoan

Balkong

"Med nya balkonger får vi många nya kvadratmetrar med vår långa balkong, både öppna och inglasade."

Trappa

Hall uppe

Sovrum 1

"Helt klart är det lite huskänsla med två etage, men jag saknar inte trädgårdsskötseln."

Sovrum 2

Badrum

Klädkammare

Föreningens gård

"Visst det är lite insyn från loftgången, men inte som på nya Kålgården med fritt sikt in i alla rum."

Omgivning

Föreningens fastighet

Mäklaren informerar
Köket totalrenoverades 2014 i ledning av Invima Construction. Vit modern köksinredning med skiva av högtryckslaminat och maskiner från Siemens, Bosch och Thermex. Ett helt nytt vackert stavparkettgolv i ek lades samtidigt in som snyggt hänger ihop med originalgolven.
2014 renoverades även sällskapsytor i entréplan då golven slipades och behandlades med hårdvaxolja. Väggar bredspacklade och målade.
Övre plan renoverades ockå 2014, här med nya golv samt spacklade och målade väggar.
Samtliga innerdörrar med karm och beslag bytta 2015.
Badrummet renoverades 2006 i samband med byte av avloppsstammar som gjordes i fastigheten. Kombinerad tvättmaskin och torktumlare från Samsung utbytt 2016.
Föreningen har beslutat att samtliga balkonger i föreningen ska renoveras och byggas till. Balkongen till denna lägenhet kommer efter ombyggnationen bli ca 2 meter djup, vilket naturligtvis kommer att göra den mycket generösare. Dessutom kommer balkongen glasas in, vilket tillsammans med ytan kommer att göra den väldigt användbar! Föreningen strävar efter att finansiera ombyggnationen med egna medel till så stora delar som möjligt. I ett läge där föreningen istället beslutar att låna till en större del av finansieringen kan avgiften för denna lägenhet höjas med någon hundralapp per månad. Arbetena beräknas starta under våren 2017.
Föreningen har tecknat gruppavtal för samtliga medlemmar vilket innebär att digital-tv, telefoni samt bredband 50 Mbit ingår i avgiften! Önskar man fler tjänster än så beställer man det enkelt direkt från Com Hem.
I avgiften ingår även parkering på gården. Här slipper du alltså leta efter allmän parkering på eftermiddagar och helger. Skönt!
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Slottsgatan 26
Område
Jönköping Öster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1960
Antal rum
5 rum och kök
Boarea
114.5 kvm (föreningens information)
Energideklaration
137 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.999 kr/mån inkl värme, vatten, p-plats, digital-tv, bredband och telefoni
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarnas kostnad för hushållsel och försäkring har uppgått till ca 375 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
1 oktober eller enl. ö.k.
KARTA