Skolgatan 9, sex rum och kök

Perfekt inför skolstarten

Med barnens bästa för ögonen, är såklart ett hus på Skolgatan perfekt. Egnahemsskolan ligger bara några hundra trygga meter bort. Kompisar finns det gott om i kvarteret. Och tomten ovanligt platt för lek och lust med bollar i alla storlekar. Greppa ett äpple på vägen till jobbet i augusti, eller sitt blickstilla på altan eller balkong och beskåda solnedgången över södra Vätterbygden. Vill du hellre mjuka upp knäna så har du stigar, spår och stråk på nära håll ut i IKHP-skogen. Hela berget är som en platåsko, med atmosfärisk utsikt.

Ett gammalt hus med mer än 100 år i backspegeln, vilket du förstår när du ser kakelugnen och de gamla bjälkarna under takskägget. Annars löpande renoverat genom åren och i gått stånd. Nuvarande ägare har bott här sedan tidigt 80-tal. Och det är startklart att flytta rätt in som det är, eller så ser du potentialen i en stegvis renovering och drömmer dig bort mot ett romantiskt sekelskifte. Men du behöver inte ha någon brådska. Huset har två stora sovrum som det är i dag, men du skulle utan problem kunna frigöra ytor till tre till om du planerar för en större barnaskara, på hel eller deltid.

Snabbfakta
Adress Skolgatan 9
Område Huskvarna Egnahem
Bostadstyp 2-plansvilla med källare
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 140 + 59 kvm
Tomtareal 1222 kvm
Byggår 1911
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Entré

Kök

"Den nedre delen i trädgården är perfekt för den som vill odla i lite större skala. En fin avsatts som badar i sol under stor del av dagen."

Matplats

Inglasning

Vardagsrum

Matsal

"Några av fruktträden är gamla, men vi har också planterat en del äppelträd som ha blivit stora och ger fint med frukt."

Trappa

Läshörna

Sängkammare

"Vår sängkammare var från början två mindre rum, men skulle såklart går att dela igen för den som behöver fler sovrum uppe."

TV-rum

Balkong

Sovrum

"Panelen är i plast och har skyddat huset otroligt fint i många år. Vi tänkte ta bort den, men den har blivit kvar. Helt underhållsfri."

Dusch/wc

Pannrum

Tvättstuga

"Tvättstugan har fungerat ypperligt under alla år, där kompromissade vi inte med varken yta eller förvaring. "

Badrum

Förråd

Från början var det bara en jordstampad källare under en mindre del av huset, men på 50-talet, lyftes huset och en rejäl källare byggdes under hela huset. Det innebär massor av bra biytor för att stuva undan smått och stort, minnen och drömmar. I matkällaren blir det i form av syltade bär och saftade frukter som minner om förra sommarens skördeglädje. Du får knacka lite i källar-väggarna om du funderar på om det går att öppna upp hit eller dit.

"När jag byggde till garaget så gjöt jag in golvvärme där, för jag tänkte att det skulle vara skönt när man ligger och mekar med bilarna."

Garage

Trädgård

"Det är en ovanligt plan tomt för att vara på Egnahem. Det blir lite lättare att sköta trädgården och lite mer rättvist när barnen spelar fotboll."

Carport

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 1985. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Köket helrenoverades 2010. Köksinredningen kommer från Ballingslöv/SweNova och vitvaror företrädelsevis från Electrolux, även de 2010. Diskmaskin från Bosch är från 2015.
En ny värmeanläggning installerades 2014. Jönköpings VVS AB installerade då en bergvärmeanläggning med värmepump och ackumulatortank från Nibe.
2007 utfördes en till- och ombyggnation av ytorna på övre plan. Takkonstruktionen öppnades och på garaget byggdes nuvarande TV-rum till och anslöts till de befintliga ytorna. Även balkongen byggdes i samband med detta.
Taken renoverades komplett i samband med tillbyggnationen ovan 2007 då papp, läkt och takpannor byttes. Samtidigt byttes även ränndalsplåtar, vindskivsplåtar samt plåt runt skorsten.
Fönstren på huset är bytta löpande mellan 2006 fram till 2008. Fönstren i entrén och i trappan upp är inte bytta.
Vindarna är tilläggsisolerade med ca 150 mm isolering.
I garagets betongplatta ligger vattenburen värme. Alltid varmt, torrt och behagligt. Vill man utveckla bostaden och öppna dörrar från vardagsrum och/eller matsal, är detta en lämplig yta att bygga sovrum och badrum i. Carport med förråd fungerar alldeles utmärkt för bilar och prylar i så fall!
Carporten med förrådsdel byggdes 1995. Ytan under tak är stor nog för minst två bilar. Förrådsdelen är fullt isolerad i golv, väggar och tak och skulle enkelt kunna omdisponeras till ett extrarum för övernattning eller ungdomsrum.
Ett riktigt härligt solläge bjuder detta ställe på. Solen visar sig redan vid 06-tiden på morgonen husets framsida. Härliga sollägen under hela dagen från till ca 21-tiden på husets baksida. På balkongen kan du njuta av solen ytterligare en halvtimma.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Skolgatan 9
Område
Huskvarna Egnahem
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
140 + 59 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1222 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Tillträde
1 december 2020
KARTA