Skolgatan 7, åtta rum och kök

Omskolad med högsta betyg

Här har du ett praktexempel på en lyckad renovering. En tidsresa från alldagligt egnahem till storslaget residence. Resoluta och kloka renoveringsgrepp gör detta hus redo för 60 nya år. Snygga utbyggen framåt, bakåt och åt sidan, men inte minst neråt. Källaren har fått en odiskutabel statusuppdatering, vilket gjort huset perfekt för en familj med både tre och fyra barn i alla åldrar. Du kan portionera ner tonåringarna successivt till en lite mer autonom zon, med eget badrum och egen ingång. Och avtal om att sköta häng och vik av allas tvätt.

Det enda som är sig likt här är utsikten rätt ut över Vättern, snyggt inramad av en dunge med lövträd snett till vänster, som inte stör sommarens solnedgångar det minsta. Den stora altanen är minst sagt väl tilltagen i formatet men gör ändå ett nätt intryck tack vare den gråa nyansen som diskret smälter i hop med fasadens spritputs. Morgonsolen är därmed också på din sida så fort den pallrar sig över bergskanten i öster. Glasverandan är redo att göra sommaren både längre och ljusare. Fullt ut vinterbonad i väggar, fönster, tak och golv.

Snabbfakta
Adress Skolgatan 7
Område Huskvarna Egnahem
Bostadstyp 1-plansvilla med källare
Antal rum 8 rum och kök
Bo & biyta 197 + 69 kvm
Tomtareal 1092 kvm
Byggår 1959+2005
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Huvudentré

Kök

"Från början var huset byggt i tegel, och den gamla tillbyggnaden i trä, men vi byggde till och putsade allt i grått."

Matplats

TV-rum - Allrum

Gamla matsalen

"Huset är verkligen flexibelt, både när barnen är små och när du har tonåringar i huset som vill ha lite mer eget utrymme en trappa ner."

Vardagsrum

Altan i öster-söder-väster

Sovrum 1

"Uteplatsen har vi varit så nöjda med genom åren. Med grillen och vinet är det lätt att må bra. Vi byggde stort för att vara flexibla med borden och soffan."

Sovrum 2

Badrum

Sovrum 3

"Vi har nästan byggt ett nytt hus inuti ett gammalt, och det är enormt mycket tid och energi nedlagt på att få allt bra gjort."

Hall i nedre plan

Sovrum 4

Tvättstuga

"Garaget i huset var ändå för litet, så vi fimpade det och gjorde ett stort sovrum till där nere, och byggde ett nytt dubbelgarage på tomten."

Sovrum 5 - Allrum

Gäst-WC

Dusch - bastu - träningsrum

"Alla renoveringar och alla tillbyggen har vi gjort för att de ska vara rejäla, annars har det varit bättre att låta bli."

Groventré

Vinkällare och matförråd

Dubbelgarage

Trädgård

Tomten

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2004 och gjort omfattande ut-/ombyggnationer och renoveringar. Nedan följer en kortare sammanfattning av sådan som gjorts och annan info som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt förvärv.
För utförligare och mer detaljerad info om allt som gjorts på fastigheten, ladda ner "Säljarens renoveringar" under fliken Dokument i presentationen.
Tillbyggnad av huset mot Skolgatan gjordes 2005 med en större entré, större badrum och matplats. I samband med denna utbyggnad så grävdes även källarvåningen ut och gjordes större med dusch/bastu, träningsrum och vinkällare.
Nytt kök, nytt badrum och ny entré i markplan färdigställdes under 2005-2006. Diskmaskin, kyl och frys i kök byttes 2019.
Samtliga fönster i huset är bytta till moderna isolerglasfönster under åren 2005-2010.
Yttertaket är omlagt med ny papp, läkt och betongpannor under 2005-2006.
Bergvärme installerades under 2006 och bergvärmepumpen från NIBE är ansluten till ett 198 meter djupt borrhål. I stora delar av källarvåningen (del av tvättstuga/hall/WC/groventré/dusch-bastu-träningsrum) ligger vattenburen golvvärme och även entré/kök/matplats/badrum i markplan har vattenburen golvvärme. Den gamla betongplattan har bilats bort och en ny platta med ordentlig isolering under har gjutits i samband med renoveringen.
Hela huset är omdränerat och källarvåningen tilläggsisolerad med Isodränskivor. Alla dagvattenledningar är utbytta och även servisen är bytt hela vägen ut till det kommunala avloppsnätet i gatan.
All el i hela huset är utbytt under åren 2005-2010 och samtliga uttag är jordade och anslutna till automatsäkringar och jordfelsbrytare.
Alla vattenrör och avloppsrör i hela huset är utbytta under åren 2005-2010.
Fasaden är tilläggsisolerad och putsad under 2008.
Altanen som sträcker sig runt huset i öster-söder-väster byggdes under 2009.
Trädgården har omarbetats med nya stödmurar, nya gräsytor och en mycket fin köksträdgård i den norra delen av tomten bakom garaget.
Det isolerade dubbelgaraget som hålls uppvärmt året om med hjälp av bergvärmepumpen byggdes från grunden under 2007-2008 och har fjärrstyrda elportar och en separat förrådsdel med ingång från baksidan. Ovanpå garaget finns ett rymligt loft med förvaring.
Huset är anslutet till Jönköping Energis öppna fiberoptiska bredband, för mer information om olika bredbandslösningar och olika TV-paket som kan beställas, besök gärna www.wetternet.se
Visa mer
BOSTAD
Adress
Skolgatan 7
Område
Huskvarna Egnahem
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
8 rum och kök
Bo & biarea
197 + 69 kvm (faktisk uppmätning enl SS21054)
Tomt
Areal: 1092 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 54 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA