Skolgatan 13B, två rum och kök

Citypuls och ängsglimt

Mitt i stan, och med strålande utsikt över en grönskande äng. Är det ens möjligt? Jo, faktiskt; rakt utanför sovrumsfönstret har du både södersol och en välmående liten ängsmark på gårdshusets plana tak. Det är lätt att börja yra om city-oaser i såna här sammanhang men här gör det skäl för namnet; i lägenheten, och faktiskt också på balkongen, det är tyst och stilla nästan oavsett hur mycket staden larmar på utanför. Huset är ett stabilt bygge från 1983 och riktigt bra fönster håller stadens ljud på behörigt avstånd.

Lägenheten ligger två trappor, eller hissen någon halvminut, upp från gatan. När du stängt dörren om dig har du goda utsikter framför dig, med strålande söderläge och balkong mot innergården. Jönköpings Universitet tar du dig på bara fem minuter på cykeln. Och om du har minsta drag åt tidsoptimism eller är lite av en livsnjutare så kan du vila tryggt i att du härifrån har en minuts promenad till Hemköp, ytterligare en till resecentrum och två till varenda restaurang på hela Väster. Bion ligger rakt över gatan, och frukostbrödet har du ett par nyvakna steg bort.

Snabbfakta
Adress Skolgatan 13B
Område Jönköping Väster
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 64.5 kvm
Vån & Hiss 2 av 4 (Hiss finns)
Avgift 5.277 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 1.500.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

3 dagar


Visning 4 oktober kl. 11:30 - 12:00
Öppen visning. Välkomna! För att boka privat visning kontakta ansvarig mäklare.


Intresseanmälan
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Hall

"Jag sökte mig till det här läget, medveten om att det kunde komma med baksidan att det skulle låta mycket. Men där blev jag positivt överraskad."

Vardagsrum

Sovrum

"Jag ville bo nära resecentrum, och det tar bokstavligen två minuter att gå dit."

Balkong

Kök

"Gillar man cityliv med viss avskildhet så skulle jag säga att detta är optimalt."

Badrum

Innergård

"Föreningen har länge sett till att huset är i gott skick. Dessutom hyr vi ut lokaler, bland annat till Saluhallen, och det är såklart bra för ekonomin."

Förening

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har ägt lägenheten sedan augusti 2013. Nedan följer en kortare sammanställning av information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Under hösten 2020 installerades fiber via Wetternet i huset. Kanalutbudet utökades i samband med fiberanslutningen och Com Hem står för de digitala kanalerna. Föreningen arbetar för att bredbandskostnaden ska inkluderas i månadsavgiften för samtliga medlemmar, uppgifter från föreningen 30/9-10.
Köket (Ikea) renoverades av tidigare ägare under 2009. I köket finns följande maskinell utrustning: kyl/frys, ugn, spishäll, spisfläkt, integrerad diskmaskin och mikrovågsugn. Samtliga vitvaror är från Ikea (2009), förutom mikrovågsung som är av märket Samsung (2013) och spisfläkt som är av märket Franke (2015).
Tidigare ägare gjorde även om badrummet samma år som köket, 2009. Tvättmaskin och torktumlare är från Bosch och köptes in 2013 av nuvarande ägare. Praktiskt med vädringsfönster mot norr som också hjälper till med att få in mer dagsljus.
Innerdörrarna målades om under 2020.
Balkongen ligger i ett härligt soligt söderläge. De första solstrålarna träffar balkongen tidigt på morgonen och är kvar till sen eftermiddag. Därefter kan man sätta sig utanför köksfönstret och avnjuta av de sista soltimmarna.
Till bostaden hör två förråd, ett i källare om ca nio kvm och ett i entré/cykelförråd om ca femton kvm.
I fastighetens källare finns 34 parkeringsplatser, varav 3 är MC-parkeringar. Avgift för parkeringsplats är 550 kr/mån, separat kösystem tillämpas.
Inga avgiftsändringar är planerade i föreningen, uppgifter från föreningen 30/9-20.
För mer information om föreningen, läs gärna vidare på deras egen webbsida; www.saluhallshuset.se.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Skolgatan 13B
Område
Jönköping Väster
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1983
Våningsplan
2 av 4 (Hiss finns)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
64.5 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
5.277 kr/mån Värme, vatten och kabel-tv
Pris
1.500.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Driftskostnaderna grundar sig på nuvarande ägarens uppgift om egen förbrukning. Hemförsäkring ca 110 kr/mån och hushållsel ca 250 kr/mån.
Pantsatt
Nej
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Saluhallshuset

Bostadsrättsföreningen Saluhallshuset äger fastigheten Handeln 7 beläget i ett mycket centralt läge på Väster i Jönköping. Byggnaden uppfördes 1983 och innehåller idag 54 bostadsrättslägenheter och 9 lokaler. Fastigheten ligger i ett av Jönköpings mest centrala lägen mitt i Västers kommersiella handels- och nöjesstråk. Jönköpings stora biograf, SF Filmstaden, ligger precis runt hörnet. På gårdssidan av huset ligger en härlig innergård med fina ytor för rekreation och umgänge.

Innergården nyanlades i samband med att nya bostäder uppfördes här i en radhuslänga. På denna sida finns även lägenheternas loftgångar vilket ger varje lägenhet en mer enskild ingång. Föreningens adresser är Skolgatan 13 och Nygatan 16. I källaren finns gemensamma ytor med lägenhetsförråd, tvättstuga med två tvättmaskiner och torkmöjligheter, cykelrum (även på entréplanet), garage, bastu med dusch och toalett etc.

Föreningen har en väl underhållen fastighet och utför löpande underhålls- och reparationsarbeten vid sidan av förbättringar och standardhöjande arbeten allt eftersom. Det som gjorts i närtid är: byte av det centrala ventilationsaggregatet, byte av termostater i alla lägenheter, kameraövervakning i garaget samt renovering av fastighetens avloppssystem via relining, där även en del avloppsrör byttes ut samt slutfört installation av solceller på tak som minskat kostnaden för den köpta elen med 31%. Det man planerar i närtid är; installation av fiber (planeras höst 2020), målningsarbeten och byte av en del maskiner i tvättstugan.

I dagsläget finns inga beslut gällande förändrade månadsavgifter. Kontroll med föreningen 31 juli 2020.

Föreningens förvaltning sköts av Primär Fastighetsförvaltning AB.

Leverantör av kommunikations- och underhållstjänster till föreningen är via Com Hem. I samband med att fiberinstallationen som planeras till hösten 2020 kommer de analoga kanalerna gå över till digitala.

I fastighetens källare finns 34 parkeringsplatser, varav 3 är MC-parkeringar. Avgift för parkeringsplats är 550 kr/mån, separat kösystem tillämpas.

Föreningen har kollektivt tecknat försäkringstillägget bostadsrättsförsäkring för alla medlemmar i föreningen, vilket innebär att medlemmar i föreningen inte själva behöver teckna dessa. Alla medlemmar måste dock ha en egen hemförsäkring.

För mer information om föreningen, läs gärna vidare på deras egen webbsida; www.saluhallshuset.se.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Andel i föreningen
1.7949 %
Andel av årsavgift
1.79 %
Lägenhetsnummer
9
DOKUMENT
KARTA