Skinnersdal 60, fyra rum och kök

Höjden av tillvaron

Flyttar du hit till Skinnersdal blir du medlem i en unik samfällighet som äger 30 hektar skog, med jakträtt för småvilt, egen kräftdamm och odlingslotter, men kanske bäst av allt en unik granngemenskap för både barn och vuxna.

Ett modernt boende i nära nyskick. Stora tomter med dubbelgarage, och hus byggda i en gemensam traditionell stil, men där faktiskt inget av de 30 husen är det andra likt. Mot utsikten, skogen och naturreservatet kommer garanterat inget byggas inom överskådlig tid. Mer lantlig bykänsla är svårt att uppbringa närmare city. Solnedgångarna bort över Västergötland lär bli lika svårslagna.

Skinnersdal ligger otroligt centralt bara någon kilometer upp från Strömsbergs gård på Ljungarum. Har du aldrig satt foten här uppe har du missat en av Jönköpings sällsammaste utsikter. Med cykel eller moped rakt genom naturreservatet tar det inte många minuter in till östra centrum. Med bil åker du antingen över Barnarp eller över Ryttarns mosse ner till Ekhagen, beroende på vart du ska i kommunen. Det blir snabbt en skön vana att hitta hem till sitt eget lugna berg, i stället för att hamna i kön på Kortebovägen eller upp på Huskvarnas höjder i 5-trafiken.

Snabbfakta
Adress Skinnersdal 60
Område Skinnersdal
Bostadstyp 1-plansvilla
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 150 kvm
Tomtareal 1137 kvm
Byggår 2007
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Huvudentré

Vardagsrum

"Utsikten och solnedgångarna både inifrån huset och från trädgården blir man aldrig riktigt van vid; det blir aldrig riktigt vardag."

Matrum

Kök

Skafferi

"Bor man inte precis granne med mataffären så är det bra med ett riktigt stort skafferi där man kan bunkra det man behöver."

Duschrum - gäst-WC

Sovrum 1

Badrum

"Vi gillar verkligen storleken på badrummet och de dubbla handfaten. Även om alla fyra är uppe samtidigt på morgonen och fixar sig så blir det aldrig trångt."

Sovrum 2

Sovrum 3

Groventré och tvättstuga

"Det tar ett par timmar att elda varmt i badtunnan, men sen kan du elda medan du sitter i vattnet, även mitt i vintern."

Uteplats och badtunna

Trädgård

"Perennerna i stora rabatten är planerade så att det alltid är något som blommar under hela säsongen, till och med nu i november tydligen."

Garage och carport

Till huset finns också ett varmgarage med en öppen carport intill. Garaget är fullt isolerat och här förvarar nuvarande ägare en hel del blandade prylar, verktyg och utrustning. Ovanpå både garage och carport finns en rejäl vind där man kan stuva undan ytterligare pinaler. När och om garaget blir fullt går det bra att parkera bilen framför huset på asfaltsplanen, som också är perfekt cykelskola, bandyplan och skateboardbana.

Omgivning

Övrigt om Skinnersdal

En av grannarna har dessutom en snöskoter som snabbt kan gör bra längdskidspår bara snön behagar lägga sig. Nere i Strömsbergskogen finns kilometervis med stigar och markerade leder i blandad lövskogsterräng, bland annat en fin bokskog. Perfekta förutsättningar för löpning, mountainbike eller bara en skön picknick. Det finns även mycket djur att upptäcka och utforska. Nuvarande ägare har en fyrhjuling som de kör med på skogsvägen ner till Ljungarum. Med vanlig bil är det inte tillåtet med genomfartstrafik. Dagis och skolor finns smidigast antingen i Barnarp eller nere i Ljungarum.

Säljarens sommarbilder

Mäklaren informerar
Skinnersdals samfällighet består av de 30 villor som finns på området. Som boende är man delägare i 30 hektar mark med jakträtt på småvilt. Man har även möjlighet att förvara saker i den gemensamma ladan som ligger längst ned i området, och här finns även möjlighet till hästplats i stallet och del i beteshagar som finns uppstängslade i anslutning till ladan. Vatten och avlopp ingår också i samfällighetsavgiften. I dammen som ligger högre upp i området finns kräftor som man kan fiska och det finns en del gemensamma lekplatser och grillplatser som är till för de boende. Även skötsel, snöskottning och underhåll av gemensamma vägar ingår i samfällighetsavgiften.
Huset är anslutet till fiberoptiskt bredband via Wetternet, för mer info om vilka utbud av kanaler som erbjuds och hastigheter på bredband, besök gärna www.wetternet.se
Man får använda mark som ligger på samfällighetens tomt upp till 7 meter utanför tomtgränsen i anspråk för odlingslådor, gräsytor etc.
Hela huset värms av vattenburen golvvärme som i sin tur värms av en frånluftsvärmepump (IVT 490) som står i groventrén. I detta rum finns även motor och uppsamlare för centraldammsugaren.
Tvättmaskinen byttes 2015 (Husqvarna).
Garaget isolerades 2013 och i samma veva färdigställdes även carporten. Garaget värms av en elradiator och ovanpå båda garage och carport finns en rejäl vind där man kan stuva undan lådor, virke och annat köldtåligt.
Uteplatsen med vedeldad badtunna på baksidan av huset färdigställdes 2014. Här finns även vatten och el framdraget till det utekök som används frekvent av nuvarande ägare under årets varma månader.
En Husqvarna Automower 220 är installerad och medföljer huset vid ägarbytet.
Garderober (IKEA PAX) som står i de två mindre sovrummen medföljer även dessa vid ägarbytet.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Skinnersdal 60
Område
Skinnersdal
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
4 rum och kök
Bo & biarea
150 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1137 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA