Skinnersdal 16, sex rum och kök

Bullerbykänsla i Skinnersdal

Skinnersdal är en magisk plats högt upp på jorden. Och högt över Vättern. Som toppen av Bymarken, fast med ett helt unikt naturreservat framför fötterna, och helt utan bebyggelse nedanför. Lägg till andäktiga solnedgångar, vilket de västra höjderna bara kan drömma om. Avskildheten och lugnet är en som handbroms för själen. Här tas du upp i en samfällighet som har tillgång till skog med egen skridskodamm, eget kräftfiske och ett stall att parkera hästen i, om du drömmer om det. Själva boendet är inte så dumt heller.

Huset är som en ordinär grosshandlarvilla, alltså väldigt generös och stor i alla avseenden. Pampig trapphall mitt i huset, stora allmänningar både uppe och nere och fyra stora sovrum som det ser ut i dag. Skulle du vilja dela av de stora ytorna uppe är det såklart möjligt att bereda ytterligare plats för ett sovrum. Trädgården till största delen gränsande direkt till skogen, med kräftdammen nedanför där skridskorna slinter så här i vintertid. och till våren har du ett antal björkar att binda upp hängmattan i.

Snabbfakta
Adress Skinnersdal 16
Område Skinnersdal
Bostadstyp 1½-plansvilla med friliggande garage
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 198 kvm
Tomtareal 1026 kvm
Byggår 2008
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Per Sandwall

Reg. Fastighetsmäklare / Kontorschef
036-333 60 81
per@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Friheten här uppe är enorm; en granne brukar dra upp skidspår runt på åkrarna, dammen lägger sig snabbt för skridskoåkning, och naturreservatet är en tillgång året runt."

Hall

Toalett och dusch

Vardagsrum och matplats

"Det finns en festkommitté som ofta ordnar kul grejer under året, vid midsommar såklart, men också vi kräftpremiären i augusti då det blir fiske och fest samtidigt."

Kök

Sovrum 1

"Här uppe blir det alltid riktiga vintrar, alltid mer snö, alltid lite kallare än nere vid Vättern på vintern, men på vår och sommar är det mycket varmare här uppe en bit från sjön."

Groventré

Allrum på övre plan

"Förra sommaren som var så torr hade vi ofta besök av både älg och rådjur vid dammen precis nedanför vårt hus; det är verkligen på landet, men ändå så nära stan."

Sovrum 2

Badrum och bastu

Sovrum 3

"Bokbussen brukar hitta upp och in i vår lilla by med jämna mellanrum, inte bara älgar och rådjur alltså. Men annars är det inte mycket trafik på vägen."

Sovrum 4

"Tillsammans har vi en egen skog där det växer både svamp och bär. Just skogshallon växer det enormt mycket bakom just vårt hus."

Dubbelgarage

Gästhuset

Lekstuga

Trädgård

"När jag får lägga mig i hängmattan borta vid träden är jag på den finaste platsen i livet och världen, bara fågelsång och vinden i träden som hörs."

Sommar i Skinnersdal

Skinnersdal

Skinnersdal - denna moderna by ligger otroligt centralt för att ligga riktigt på landet. Bara någon enstaka kilometer upp från Strömsbergs gård på Ljungarum. Har du aldrig satt foten här uppe har du missat en av Jönköpings sällsammaste utsikter. Med cykel eller moped rakt genom naturreservatet tar det inte många minuter in till östra centrum. Med bil åker du antingen över Barnarp eller över Ryttarns mosse ner till Ekhagen, beroende på vart du ska i kommunen. Det blir snabbt en skön vana att hitta hem till sitt eget lugna berg, i stället för att hamna i kön på Kortebovägen eller upp på Huskvarnas höjder i 5-trafiken.

Den tidigare markägaren här i Skinnersdal ville dela med sig av denna vackra plats med massiv utsikt över hela södra Vätterbygden. Och viljan sträckte sig till en unik skapelse, betydligt mer än bara ett antal tomter. Här ställdes det krav på byggnadsstilen, krav på kvalitet och detaljer. Marken såldes till Eksjöhus som uppfört alla husen. Alla olika men i en gemensam äldre stil, med lite lagom dos snickarglädje utan att bli putte-nuttigt, och på taken enkupigt lertegel, utan undantag på alla byggnader.

Flyttar du hit blir du medlem i en unik samfällighet med en unik grannsämja för både barn och vuxna. Ett modernt boende med gammeldags värden, där ni kommer hjälpa varandra med stort och smått.

Planritning

Situationsplan

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2017. Nedan följer en kortare sammanfattning av info som kan vara bra att ha med sig vid köp.
Huset, som uppfördes 2008, kommer liksom alla andra hus i den nyare delen av Skinnersdal från Eksjöhus.
Köket kommer från HTH och färdigställdes 2008. Samtliga vitvaror installerades 2008 förutom kyl/frys och diskmaskin som installerades 2016. Spishällen har induktionsfunktion.
I tvättstugan står en tvättmaskin och torktumlare som båda kommer från Miele. Dessa installerades i samband med husets färdigställande.
Huset är anslutet till Jönköpings Energis öppna fibernät. Läs gärna mer på wetternet.se för mer information.
I entréplanet finns skön golvvärme som är kopplad till frånluftsvärmepumpen. I båda badrummen är golvärmen elektrisk.
Braskaminen är godkänd att elda i.
Tack vare husets höga läge kan man följa solen från dess uppgång på husets baksida till nedgången över stan i väster.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Skinnersdal 16
Område
Skinnersdal
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
198 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 1026 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 44 kWh/m2 och år
Tillträde
Juni 2019
KARTA