Skepparkroken 10, fem rum och kök

Panodrama över Vätterhimlen

Sjogarp är Habos odiskutabla framsida. Att ingen kommit på att bygga hus här tidigar är rätt märkligt. Här i översta raden har du dessutom största möjliga vidvinkel över härligheten. Och det är inte bara molnfria soluppgångar som lockar mest kan vi lova. Mest spännande är det när oväder svarta som tjockolja drar in och piskar skum och sans ur sjön. Kanske inte varmast, men mest underhållande. Och du har bästa läktarplatserna.


Huset är ett kvalitetsbygge utöver det vanliga, och signerat Peab. Fina uteplatser på tre nivåer, helglasade terrassdörrar och en takhöjd som skulle få vilken fjällstuga som helt att bli generad. Här har alla rummen på ovanvåningen snedtak som höjer sig upp mot 4 meter. Och dit upp når också vardagsrummets kamin som är standardbestyckning om du tittar ut över de andra taken. Tre eller fyra sovrum är heller inte så dumt om familjen vill undvika växtvärk.

Snabbfakta
Adress Skepparkroken 10
Område Habo Kommun
Bostadstyp Parhus i två plan
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 120 + 22 kvm
Tomtareal 498 kvm
Byggår 2007
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Hall

Sovrum 1

"Vill du ha mer grönt på framsidan är det inga problem att flytta undan stenarna och gräva fler trädgropar och fylla med matjord."

Sovrum 2

Badrum - Tvättstuga

Sovrum 3 - Arbetsrum

"Terrassdörren kan du smyga upp tidigt och öppna och låta sommarmorgonen komma in med de pigga vårfåglarnas kvitter."

Teknikrum

Längst in i källaren har du teknik och förråd. Se till att vara flitig med att rensa ut ungarnas gamla stövlar, hjälmar och skridskor så kan du behålla en bra balans mellan svängrum och prylsamlande. Skidor, golfklubbor och longboards ställer du nog lämpligast ute i förrådet som också rymmer rätt mycket bra-att-ha-grejer.

Vardagsrum

Kök

"Här kommer du inte missa en enda gnista av morgonsolen som stiger upp borta över Skärstaddalen."

Matplats

Balkong

"Smidig sittplats för 4-6 personer på balkongen. Eller så parkerar du en lat soffa här ute; struntar i gäster och tar en tupplur istället.

Badrum

Sängkammare

"Att ligga i blöt bland bubblorna i hörnbadkaret kan inte få mer atmosfärisk inramning."

Uteplats - Baksida

Framsidan

Carport - Förråd

"Öppen carport räcker för att hålla bilen frostfri och cykelsadeln torr innan det är dags att rulla upp till skolan eller tågstationen uppe i Habo."

Omgivning

Mäklaren informerar
En fantastiskt trevlig, smidig och fräsch bostad fördelad över två plan i ett trevlig arkitektritad parhus med magisk utsikt över Vättern! Sjogarps första nya bebyggelse, självklart högst upp i området med de allra bästa vyerna! Den som gillar enkla, tydliga och genomtänkta bostäder kommer verkligen att gilla den här!
Huset som i år är prick 13 år gammalt är byggt i hög kvalitet med fina lösningar där framför allt den härliga rumsvolymen tillsammans med vyerna på övre plan ger bostaden en härlig karaktär!
De nuvarande ägarna lät byta samtliga parkettgolv på övre plan till nya fina ekparkettgolv från Kährs under 2017.
Ekkök från Marbodal som fortfarande håller mycket hög kvalitet! I köket sattes nya rostfria kyl- och frysskåp från Huskvarna in 2017. I tvättstugan byttes samtidigt torktumlare till en ny Siemens från samma år.
Väggar och tak i hela huset vitmålades 2015.
Tvättmaskin byttes 2020, diskmaskin byttes 2019.
Vattenburen golvvärme i hela huset, båda planen, samtliga rum! Varmt och skönt under fötterna! Bergvärmeanläggningen ger mycket låga driftskostnader!
Fastigheten är ansluten till HaboNets fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Nuvarande ägare använder nätet för både internet och kabel-tv. Läs gärna mer på www.haboenergi.se
Centraldammsugare finns installerat i bostaden.
Huset är utrustat med ett komplett larm från Verisure vilket vid intresse sannolikt kan tas över i samråd med Verisure.
Brandskyddskontroll avseende braskaminen är utförd utan anmärkning.
På den stora uppfarten finns gott om plats för upp till fyra bilar.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Skepparkroken 10
Område
Habo Kommun
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
120 + 22 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 498 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass C , 56 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse.
KARTA