Skatgatan 3A, två rum och kök

Klassens ljus

En odiskutabel fullpoängare. Här är allt nytt från golv till tak bokstavligen. Och överallt skiner nu ett varmt ljus som gör att även en mulen dag i december känns särdeles behaglig. Renoveringsambitionen hos nuvarande ägare tog honom genom otaliga lager tapeter och gamla golv hela vägen in på den nakna betongstommen. Ja, till och med en del murade väggar fick skatta åt förgängelsen.

Den trånga hallen och det kyffiga köket är nu som bortblåst i Vätterns nordanvind. I stället möts du av öppna famnen direkt innanför dörren. Ett enhetligt parkettgolv i enstavs ek har lagts in genomgående i hela lägenheten, vilket i högsta grad bidrar till det andäktiga lugnet. Två rufsiga björkar står utanför som gör att du håller bra kontakt med vårfåglarna.

Snabbfakta
Adress Skatgatan 3A
Område Bymarken
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 62.5 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 3.670 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten, TV & bredband
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Entré

"Min första önskan var att hitta en lägenhet med så lite insyn som möjligt, och så nära sta’n det gick och ändå få lugn och ro. Då är Bymarken perfekt."

Kök

"Vitvarorna är i en högre klass än standard, men det kändes rätt att lägga lite krut på just det. Alla maskinerna är från Siemens, även den integrerade diskmaskinen."

Vardagsrum

"Jag sänkte taket för att kunna dra om all el och jag har verkligen jobbat med att få till ett bra ljus i hela lägenheten."

Balkong i väster

Sovrum

"Ett element i hallen fick tas bort, och samtidigt bytte jag ut alla övriga element i lägenheten."

Badrum

"Vikdörrarna till duschen tog ett tag att hitta, men det är en lösning som funkar bra med tvättmaskinen."

Huset

Föreningen

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2016. Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Lägenheten genomgick en omfattande renovering under 2016-2017 med nytt kök och badrum. Samtidigt renoverades samtliga ytskikt i lägenheten, elen drogs om i hela lägenheten och ny elcentral med jordfelsbrytare installerades. Även elementen och innerdörrarna i lägenheten är utbytta.
Köket från 2017 kommer från Tibrokök och bänkskivan är i granit. Här finns följande maskinell utrustning: Induktionshäll, ugn, mikrovågsugn, spisfläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Samtliga vitvaror installerades i samband kökets färdigställande 2017 och är av det välkända märket Siemens.
Badrummet har elburen golvvärme. Här finns en tvättmaskin av märket Electrolux som installerades i samband med att badrummet renoverades 2017. Badrumsrenoveringen är utförd av Huskvarna plattsättning och Woller VVS. Våtrumsintyg finns tillsammans med övriga dokument.
På balkongen i västerläge kan solen avnjutas från cirka klockan 14.00 fram till cirka klockan 20.00 under sommarhalvåret.
Till lägenheten hör två förråd, ett större på vinden (cirka 12 kvadratmeter) och ett lite mindre i källarplanet (cirka 4 kvadratmeter).
I källarplanet finns en gemensam tvättstuga samt cykelförråd. I huset intill finns ett övernattningsrum som kan hyras av föreningens medlemmar samt ett hobbyrum.
Telenor levererar föreningens utbud av media-tjänster. Ett grundutbud av TV-kanaler och bredband ingår i avgiften. Fiber finns indraget.
Inga planerade avgiftsändringar finns och månadsavgifterna har varit oförändrade sedan 2008. (Kontrollerat med föreningen i december 2019).
28 parkeringsplatser ombesörjs av föreningen och till dessa är det kösystem. En parkeringsplats kostar 90 kr/mån.
När nuvarande ägare flyttar lämnar de kvar garderoben i sovrummet. Brandsläckaren tar de med sig.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Skatgatan 3A
Område
Bymarken
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1952
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
62.5 kvm (föreningens information)
Energideklaration
105 kWh/m2 och år
Månadsavgift
3.670 kr/mån Värme, vatten, TV och bredband
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Säljarens kostnad för hushållsel uppgår till cirka 400 kronor per månad och för försäkring till cirka 90 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA