Sjöhultsvägen 53, fem rum och kök

Nära berg och bad

Ta höger vid bageriet strax efter rondellen i Tabergs hjärta och fortsätt upp i backen, så blir Sjöhultsvägen en lugn liten bygata rakt söderut från Taberg med villor på ömse sidor om vägen. De flesta från 50- och 60-talet. Men här på 53:an står en betydligt yngre sockertopp mitt på tomten, i form av ett vitt energihus från Gullringshus. Inglasat uterum och terrass på baksidan mot öster och söder, och kvällssolig uteplats på framsidan. En ägare, full dokumentation, utmärkt skick, hade man sagt om det vore en bil.

För huset är verkligen i utmärkt skick med uppdaterade material och ytskikt både invändigt och utvändigt. Tre sovrum två badrum och ett mycket fräscht kök med solida luckor i alm. Dubbelgarage är inte så dumt, så du kan ha den gamla Alfa Romeon med tygtak starklar för fina sommarkvällar på de snirkliga vägarna söderut mot Bratteborgs gård, och förbi lilla byn Sjöhult som givit namn till vägen.

Snabbfakta
Adress Sjöhultsvägen 53
Område Taberg
Bostadstyp 1-plansvilla
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 126 kvm
Tomtareal 930 kvm
Byggår 1986
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Entré

Köket

"Tabergstopp är alltid en uppskattad utflykt när man har gäster, och deras räkmackor smakar lika bra som alltid."

Allrum

Vardagsrum

Uterum

"Barnbarnen är såklart väldigt förtjusta i bubbelbadkaret när dom kommer hit."

Sovrum 1

Badrum 1

Sovrum 2

"Här har du skogen in på knuten med blåbär, lingon och kantareller att plocka när det är säsong."

Sängkammare

Badrum 2

"Vi har två fina badsjöar i Taberg, Åsasjön bort mot Norrahammar och Tahebadet, som det faktiskt är enkelt cykelavstånd till på grusvägen genom skogen."

Tvättstuga - Groventré

Garage

"Borta i Porteshult brukar Månsarps IF spåra en rejäl slinga för längdskidåkning."

Trädgård

Omgivning

"Jag har fört statistik på energiförbrukningen genom åren, och det har succesivt sjunkit, trots att vi även laddar en elbil numera."
Mäklaren informerar
Nuvarande ägare är husets enda ägare tillika de som byggde huset 1986. Huset har senare genomgått enklare anpassningar samt naturligtvis löpande underhållits och renoverats. Nedan följer en kortare sammanfattning av större åtgärder som utförts under den senaste 10-årsperioden.
2008 renoverades tvättstuga/groventré i samband med att även värmepumpen byttes. Tvättmaskinen är från 2011 och torktumlaren från 2002.
Köket renoverades 2009 med fin inredning av oljad al. Samtliga vitvaror byttes sedan 2015 då även den praktiska köksön kom till.
2013 fick huset en ordentliga genomgång exteriört. Hela huset samt garaget målades och huset fick nya ytterdörrar och markiser. Över groventrén sattes ett nytt glasskärmtak 2017.
Badrum 2 fick 2014 nya ytskikt samtidigt som även badrum 1 fick en ansiktslyftning med ett nytt relaxbad, handdukstork samt nya badrumsmöbler.
2015 vad det dags för en ny genomgång utvändig då taket byttes på både hus och garage. Detta år lades även ny marksten på tomten i ytan mellan bostadshus och garage samt på husets framsida! Asfaltering av biluppställningsplatsen framför garaget gjordes också 2015.
Fastigheten kan anslutas till Wetternets öppna fibernät via Jönköping Energi. Anslutning finns i tomtgräns. Läs gärna mer på www.wetternet.se
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Sjöhultsvägen 53
Område
Taberg
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
126 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 930 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 81 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse.
KARTA