Sjöbogatan 3B, två rum och kök

Egen uteplats och egen ingång

Känslan av egen jord under fötterna är svårslagen, även om myllan är liten till ytan. Även den egna knallgula ytterdörren är svår att inte falla för. Så här när våren kvittrar och grillen börjar bli ivrig, är det bara att ställa upp dörren och göra slag i saken. Det är inte så vanligt att få tillåtelse att grilla om du bor på entréplan i en tvårummare. Men detta är inte en vanlig lägenhet. Full radhuskänsla, om än på liten yta. Allt dessutom i bra skick, precis som bilderna vill förmedla.

Det livliga Torpa känns väldigt avlägset när du sitter och lutar dig mot din egen yttervägg i morgonsolen, men du har alla småskaliga butiker, caféer och restauranger runt knuten. Gårdshus och vanliga lägenheter är blandade i föreningen. Husen är i två våningar så din granndörr leder en våning upp, men det är bara du som har terrassdörr från köket och egen uteplats. Varför inte anlägga kryddodling till sommaren?

Snabbfakta
Adress Sjöbogatan 3B
Område Torpa
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 67 kvm
Vån & Hiss 1 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 3.526 kr/mån
Inkluderar Inkl. värme, vatten & kabel-tv.
Pris 2.100.000 kr eller högstbjudande
Kontakt

Skicka
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer
"Egen ytterdörr, egen brevlåda och egen uteplats med terrassdörr, det är inte så ofta en tvåa känns som ett helt hus."

Uteplats

Entréhall

"På vår och sommar är det perfekt med terrassdörren ut och låta det marinerade köttet landa på grillen direkt."

Kök

Vardagsrum

"Att flytta hit och komma ner på marken kändes som den optimala drömmen, men nu flyttar jag vidare till Kalmar."

Sovrum

Klädkammare

"Det har ju hänt en del till det bättre här på Torpa, sedan Munksjöstaden vuxit upp. Hemköp nära och eget gym i kvarteret."

Badrum

Gården

"Halva längan med radhusen tillhör faktiskt en annan förening, husen likadana, men på denna sidan har du betydligt lägre avgift."

Föreningen

Omgivning

"Brooklyn Burger och Sushi-036 är två lokala Torpa-restauranger jag kommer sakna mycket. Båda med sin särprägel."
Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i lägenheten sedan 2018 och flyttar nu härifrån . Nedan följer en kortfattad information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Köket kommer från Marbodal och har följande maskinell utrustning: Spis med induktionshäll och varmluftsugn från Siemens 2014, inbyggd micro från Whirlpool 2018, diskmaskin, kyl och frys från Electrolux 2006 samt köksfläkt i integrerat ventilationssystem från Fläktwoods 2006.
I badrummet finns såväl tvättmaskin som torktumlare. Båda dessa från Electrolux 2006.
Hela lägenheten har vattenburen golvvärme. Varmt och skönt om fötterna var du än står med andra ord!
Nuvarande ägare har inrett klädkammaren intill sovrummet med garderober samt lagt in en textilmatta på golvet 2018.
I entréhallen har väggarna målats om 2018.
Till lägenheten följer ett stort förrådsutrymme beläget i grannhuset till lägenheten.
Lägenheten är ansluten till både Com Hems bredbandsnät och Telias fibernät. Ett grundutbud av TV-kanaler från Com Hem ingår i månadsavgiften. Övriga tjänster beställs från respektive leverantör.
I föreningens garage finns 23 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmar för 600 kr/mån. Platserna fördelas enligt kösystem. Föreningen har dessutom 6 parkeringsplatser för utomhus som hyrs ur. Total är just nu 4 personer i kö för parkering.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Sjöbogatan 3B
Område
Torpa
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2006
Våningsplan
1 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
67 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
3.526 kr/mån Inkl. värme, vatten och kabel-tv.
Pris
2.100.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Nuvarande ägare har haft kostnad för hushållsel och försäkring om ca 300 kr/månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Förening
Brf Söderport 2

Bostadsrättsföreningen Söderport 2 äger fastigheten Jönköping Maskinen 8. Här uppfördes i NCC:s regi under 2006 två bostadshus innehållande 33 bostadsrätter i storlekar mellan 2 - 6 rum och kök om 67 - 147 kvm. Förvaltningen handhas idag av Jönköpingsbostäder AB.

Föreningens ekonomi är mycket god. Vid årsskiftet 2016/2017 gjorde föreningen en extra amortering på föreningens lån om 1 000 000 kr, och dessutom sänktes avgifterna från 2017-01-01 med 9 procent. Föreningen kommer under 2019 även att öka amorteringen på ett av lånen för att ytterligare sänka föreningen belåning. Belåningen i föreningen är idag 10 210 kr/kvm, vilket anses vara en bra nivå för en ung förening. Årsavgiften för bostäderna är 604 kr/kvm, även det en mycket attraktiv nivå.

I byggnadens källarplan finns ett stort varmförråd till varje bostadsrätt och via föreningen kan man hyra både varmgarage och parkeringsplats. Kostnaden för ett garage är 600 kr/månad och för en utomhusparkering 300 kr/månad. För närvarande är det 4 medlemmar i kö för bilplats (kontrollerat med styrelsen 2019-04-12). På omkringliggande gator gäller kommunal boendeparkering, kostnad för detta är cirka 200 kr/månad.

Föreningens samtliga lägenheter är anslutna till Com Hem som kan leverera både kabel-TV (grundutbud ingår i månadsavgiften) och bredband. För mer info om vilka paketlösningar som finns, besök gärna www.comhem.se. Föreningen har även låtit ansluta riktigt snabbt fiberoptiskt bredband via Telia, med hastigheter på 100/100 Mbit/sekund. Telia kan även förse hushållet med bredbands-TV och IP-telefoni, besök gärna www.telia.se för mer info. Varje enskild medlem beställer själv sina tjänster från respektive leverantör. Ett basutbud tv-kanaler ingår i avgiften.

Innergården är modern och välskött och består av en kombination av gräsytor, asfalterade gångar och stensatta gemensamma uteplatser med bänkar. Gården sköts i sin helhet av inhyrd hjälp, för närvarande av Veteranpoolen.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Ventilation
Mekanisk till/frånluft med återvinning
Andel i föreningen
2.5118 %
Andel av årsavgift
2.5118 %
Lägenhetsnummer
30
DOKUMENT
KARTA