Siringe Fageräng 1, sex rum och kök

Frisinnad fältöverste

Släng ett ögonkast ut mot dalen, och det landar långt in över Siringes fält och ängder. Du har fri sikt mot öster, vilket innebär att morgonsolen har fri insyn i ditt hus från tidiga morgonen. Att vakna i sängkammaren är som en glödande kyss på kinden. Ja, hela huset är som en slängkyss, med många kärleksfulla renoveringar gjorda de senaste åren.

Huset har dryga 80 år bakom sig, men lever knappast i det förgångna på något sätt. Ett trendkänsligt trollspö har farit fram i bland annat badrummen, sängkammare, kök och hall. Här flirtar huset både med historien och framtiden. Vardagsrum och matsal har flutit ihop i ett stort luftrum med två eldstäder, en öppen och en kakelugn. Inte i bruk idag, men skulle såklart bli både mysfaktorer och effektiva uppvärmare om de renoverades.

Huset står stolt på en höjd med skogsbrynet i ryggen och blicken ut över bondens åker. Precis mitt emellan Ölmstad och Skärstad, och nära gamla Grännavägen som slingrar sig fram på landskapets kuperade villkor. Bussen stannar något hundratal meter bort för vidare befordran till Huskvarna eller Jönköping, eller ännu längre ut i världen. Men det här blir din fasta punkt i tillvaron.

Snabbfakta
Adress Siringe Fageräng 1
Område Skärstad
Bostadstyp 1.5-plansvilla med delvis källare
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 180 + 45 kvm
Tomtareal 2500 kvm
Byggår 1935
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Huvudentré

Hall i markplan

"Husets originalfönster var borta sedan länge, så vi satsade på en äldre stil som passade med husets ålder, men valde att gå upp i storlek för att släppa in ännu mer dagsljus."

Matsal

Vardagsrum

Kök

"Gårdsbutiker finns det lite här och var, och på lagom utflyktsavstånd har du Flättinges gårdscafé."

Altan i söder

Duschrum i markplan

Gäst-WC

"Vill du gå på skogspromenad, är du på väg inom en minut, bara du får på barnen rätt kläder efter väder."

Tvättstuga

Sovrum 1

Klädkammare

"Här ute har du en stjärnhimmel som är som en kupol över huset och fälten runt omkring."

Hall på andra plan

Badrum på andra plan

Sovrum 2

"Att vakna i det sovrummet är magiskt, när morgonsolen letar sig in med första strålarna."

Sovrum 3

Sovrum 4

Altan vid entrén

"För att vara på landet, är det oförskämt smidigt att ta sig in till stan med bil och buss. Fram till skärstad är det dessutom cykelväg."

Trädgård

Övriga hus på tomten

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2011. Nedan följer en kortare sammanställning av förbättringar som gjorts under deras innehavstid.
2011 - Borrning av djupare hål för bergvärme då det gamla hålet från 2008 var underdimensionera (100 meter borrdjup, utförrt av Rubenssons Brunnsborrning AB).
2011 - Helrenovering av duschrum och tvättstuga via behöriga hantverkare (PD & Co Construction AB), våtrumsintyg finns för detta.
2015 - Ommålning av fasadpanel från blått till vitt (Brunstorps Måleri AB).
2015 - Helrenovering av badrum på ovanvåning via behöriga hantverkare (PD & Co Construction AB), våtrumsintyg finns. Helrenovering av gäst-WC i markplan via hantverkare (samma som ovan).
2015 - Byte av de allra flesta fönster till 3-glas isolerfönster i gammal stil, upptagande av större fönsteröppningar för att släppa in mer dagsljus (CH Bygg AB).
2015 - Målning av sovrum och hall på övre plan (Brunstorps Måleri AB), inläggning av plankgolv i barnummet på övre plan.
2016 - Målning av golv och väggar i hallen i markplan utanför tvättstuga och gäst-WC (Brunstorps Måleri AB).
Huset är taxerat till 145 kvm boyta och 45 kvm biyta. Dock är det tillbyggt och större än taxerat. Enligt Anticimex energideklaration så är den uppvärmda totalytan i markplan och ovanvåning 204 kvadratmeter.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Siringe Fageräng 1
Område
Skärstad
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
180 + 45 kvm (areamätning)
Tomt
Areal: 2500 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 62 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA