Sibyllagatan 12, fem rum och kök

Rätt rad vinner!

Ditt första hus får gärna vara ett smidigt boende, utan för många åtaganden. Här får du minimal gräsmatta, korta rabatter och fåtaliga träd och buskar. Men uteplatsen är fullstor och rummen tillräckliga för både ett och två barn, utan risk för större intressekonflikter mellan stora och små viljor. Fina sociala ytor på bottenvåningen med fritt fall för solen rätt igenom huset, från matsal och vardagsrum och ut på uteplatsen.

Huset är väl omhändertaget av nuvarande och tidigare ägare. Kök och badrum är som startblock för att snabbt hitta en skön lunk med vardagens bestyr. Fönstren dessutom bytta av den tidigare ägaren, och taket omlagt, men det står förvisso områdets samfällighet för, liksom allt annat som hör till det yttre underhållet. Inte bara snyggt, utan också tryggt.

Snabbfakta
Adress Sibyllagatan 12
Område Mariebo
Bostadstyp Radhus
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 113 kvm
Tomtareal 159 kvm
Byggår 1965
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Hallen

"Vi var väldigt noga med att de nya entrépartierna skulle hålla den gamla ursprungliga, lite kantiga stilen."

Kök

Vardagsrum

"Vi har valt att ha två matplatser, att både kunna sitta i köket nära allt och finsitta till helgen ute matsalen."

Matrum

Lilltoan

Hall uppe

Sovrum 1

Badrum

"Det känns tryggt att samfälligheten fonderar pengar till och ansvarar för tak och fasad om något händer. Taken är ganska nyligen bytta."

Klädkammare

Sovrum 2

Sängkammare

"Skön frihetskänsla att kunna öppna ut på balkongen från sovrummen, även om vi kanske inte sitter där ute så mycket."

Balkong

Baksidan

"Att ha egna strån som kittlar dig mellan tårna är mycket värt."

Trädgård

Förrådsboden

"Vattenledningsparken slinker du in i bara ett kvarter bort."

Huset

Område

Att bo på Mariebo har sina äventyrliga fördelar också, med cykelavstånd till Axamo, Västersjön och Dumme mosse. Vattenledningsparken slinker du in i bara ett kvarter bort. Du har cykelvägar både upp och ner från Mariebo, men också bort till Dalvik, Samset och Sveahäll om du inte svänger över bron lite längre ner. En elcykel kommer göra dig lite mindre svettig till vardags, men motion är nyttigt så kör utan el varannan dag. Bussarna går såklart också upp och ner. När Samset är fullt utbyggt kommer det med största säkerhet bli en förbindelse dit över. Just nu får du hålla till godo med en mysig stig i skogsbrynet dit bort.

Mäklaren informerar
Fräscht radhus i två plan samt tillhörande mycket trevlig liten trädgårdsoas på baksidan med en stor härligt uteplats. Ett mycket smart och effektivt bostadhus med sin smala höga avlånga arkitektur. Huset har ett väldigt gott skick där både nuvarande och tidigare ägare kontinuerligt tagit väl hand om sin bostad. Nedan nämns de lite större renoveringar som utförts under senare år.
2005 byttes samtliga fönster på huset till energieffektiva 3-glas isolerfönster. Nordiska Thermassiv AB gjorde jobbet.
2006 helrenoverades badrummet på övre plan. Även detta arbete utfördes av Nordiska Thermassiv AB.
2009 var Nordiska Thermassiv AB tillbaka igen och denna gång byttes ytterdörr samt sidljuset vid dörren.
2010 revs den gamla förrådsboden på husets baksida och en helt ny i samma format uppfördes. Den nya är isolerad vilket gör att kan hålla frostfritt här inne. El finns såklart!
2011 byttes träfasaden på husets baksida och hela huset målades.
2014 fick huset nytt tak och ny takkupa genom samfälligheten, jobb utfört av Takringen.
2015 renoverade de nuvarande ägarna köket, vilket moderniserades med ny inredning och ny häll, ugn och fläkt. Diskmaskinen kom på plats redan 2012, kyl och frys något äldre men funkar fortfarande finfint. 2015 köptes ny torktumlare till badrummet, tvättmaskinen är från 2012.
2017 renoverades entrétaket med bl a ny papp och plåt av Mariebo Kakel och Byggservice.
Denna fastighet ingår tillsammans med grannarna i en samfällighet för området. Avgiften till samfälligheten är 2 600 kr per månad. I samfällighetsavgiften ingår uppvärmning via gemensam bergvärmeanläggning, varm- (50 kbm/år) och kallvatten, fiber och TV via Telia samt internettrafik 10/10 Mbit, sophantering samt ett garage i garagelänga.
Gemensamt i samfälligheten finns utrymmen för källsortering för plast, papper, kartong, metall, glas och kompost. Föreningen ombesörjer även snöröjning och har gemensamhetsförråd med stegar, motorgräsklippare, skottkärror, kantklippare för underhåll av gemensamma ytor. Föreningen står även för yttre underhåll av garagelängorna, exempelvis byte av garagedörrar och ommålning.
Till just denna bostad hör förutom ett eget garage i länga, även en egen parkeringsplats vid garaget. Garaget är 2,5 x 5,5 meter stort.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Sibyllagatan 12
Område
Mariebo
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
113 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 159 kvm
Energideklaration
Energiklass C , 87 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA