Saltkråkegatan 23, fem rum och kök

Sunset på Samset

Vissa hus är toppenhus. Och vissa av dem ligger till och med på toppen. Här är ett som kvalar in i båda kategorierna. Nästan längst upp på Samset fångar denna praktiska låda nästan varenda solstråle, från morgon till kväll. Perfekt placerad i det barnvänligaste av vänliga områden, med trevliga grannar i alla väderstreck, lekpark i kvarterets mitt och naturen runt hörnet. Och ändå snudd på supernära stan.

Radhusliv har ibland ett rykte om sig att vara trångt och oprivat. Men man ska ju heller inte lyssna på allt... Den här guldklimpen har till exempel en stor, mycket privat terrass en trappa upp, rejält tilltagna sovrum, en oanad takhöjd på övervåningen, två stora förråd och en härligt rymlig klädkammare, fina ljusinsläpp lite överallt och en supermysig trädgård (på god väg att bli ett lummigt litet paradis). När huset byggdes för fem år sedan gjorde familjen dessutom en hel del tillval som höjer både stil och känsla flera pinnhål. Så, på med snyggaste solbrillorna och välkommen till Sunset på Samset!

Snabbfakta
Adress Saltkråkegatan 23
Område Samset
Bostadstyp Radhus i två plan
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 131 kvm
Tomtareal 240 kvm
Byggår 2010
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare
Hittade ingen mäklare
Läs mer

Film

Huset

"När vi flyttade in tyckte vi att det var ett både snyggt och praktiskt hus. Idag vet vi att det är ett väldigt ljust hus också. Det älskar vi!"

Framsida

"Vi valde mycket vintergrönt för att ha en trevlig entré året om. Sommartid mjukas formerna upp av klotkörsbär, ormhassel, cerise rododendron och klätterhortensia."

Hall

"Vi valde att öppna upp under trappan och kan fortfarande bli förvånade över hur mycket man kan gömma där bakom."

Köket

"De högt satta fönstren, som finns på flera ställen i huset, var en detalj som vi föll för när vi köpte huset. Det ger väldigt mycket ljus utan att ge insyn."

Vardagsrum

Uteplats

Sommar på uteplatsen

"Baksidan och trädgården är en stor fördel med huset och pergolan gör det extra lummigt och mysigt."

Sovrum 1

Badrum på nedre plan

"Vi har satsat på extraval på många ställen i huset. Möblerna, takspotarna och golvklinkern i badrummen är några exempel."

Övre hall

Sovrum 2

"Vi älskar den här gatan och grannarna, alla är jättebra."

Terrass

"Det händer att vi äter frukost på terrassen sommartid. Här är man helt privat."

Sovrum 3

Allrum - sovrum 4

Badrum på övre plan

"Det är bra att ha två ordentliga badrum när man ska samsas en hel familj. Vi använder båda lika mycket."

Klädkammare

"Det är mycket förvaringsutrymmen i huset. Och det kan man ju aldrig få för mycket av."

Trädgård

Sommar i trädgården

"Det är grymt att bo så naturnära. Samtidigt kan vi promenera till torget på en halvtimme på lördagarna."

Omgivning

Planritning

Situationsplan

Mäklaren informerar
Den nuvarande familjen har bott i huset sedan det var nytt, och under åren har de gjort vissa förändringar både ute och inne. Inne kan nämnas: extra köksbänk med förvaring, i badrummen har man bytt ut handfat och spegelskåp till Miller, under 2014 byggdes tvättutrusningen i badrummet in för att få en snyggare och mer praktisk lösning, utbyggnad av hall under trappan gjordes 2015 samt ombyggnad av allrum på övre plan till sovrum, även det 2015. Ute kan nämnas: plattsättning för soptunna och planteringar 2014 och staket på baksidan 2011. Även trädgården har fått mycket kärlek genom åren i form av vackra planteringar, genomtänkta växtval och en härlig pergola.
Vattenburen golvvärme på hela det nedre planet. Ovanvåningen har radiatorer och i badrummet uppe finns elburen golvvärme.
Kort information om köket: Fabrikat Myresjökök. Induktionshäll (Electrolux), ugn (Electrolux), micro (Electrolux), spisfläkt (Franke), diskmaskin (Electrolux), kyl (Electrolux) och frostfri frys (Electrolux).
Och lite fakta om badrummet på nedre plan: Tvättmaskin (Electrolux), torktumlare (Electrolux) samt torkskåp (Electrolux).
Telia fiberanslutning finns att tillgå genom samfälligheten till en kostnad om 315 kr per månad (erläggs årsvis). Internet 100/100, tv-paket "lagom" samt bredbandstelefoni. Befintligt avtal gäller till mars 2018 och tas över av köparen. En Telia Router ingår.
Och hur var det nu med solen under de härliga sommarmånaderna? På baksidan har du sol från cirka 9:30 till runt 20:30. På terrassen har du sol på vissa delar från runt kl 9 på morgonen fram till cirka 16:30.
Det finns två förråd om cirka 5 kvm vardera. Ett av dem nås från carporten, och det andra nås från terrassen.
Något särskilt som ingår? Hyllsystemet i sovrummet på nedre plan lämnas kvar om köparen önskar. Hyllsystem och trådbackar i klädkammaren och i övriga garderober lämnas såklart kvar. Router och tv-box stannar kvar i huset till näste man.
Slänten i sluttningen upp mot gångvägen tillhör inte fastigheten. Nuvarande ägare har likväl på eget initiativ planterat befintliga träd och buskar, och använt den som en förlängning av sin egen trädgård.
Huset är taxerat till 131 kvm boyta och 0 kvm biyta enligt Lantmäteriet. Vissa likadana hus på gatan är taxerade till 121 kvm boyta istället + förråd om cirka 10 kvm.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Saltkråkegatan 23
Område
Samset
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
131 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 240 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
80 kWh/m2 och år
Tillträde
Från 30 juni el enligt ök
KARTA