Runnavägen 9, fyra rum och kök

Där Dunkehallaån tar fart bland ekarna

I skärningspunkten mellan Dalvik, Hisingsängen och Sveahäll tar Dunkehallaån lite extra fart på vägen ner mot Vättern. Just här ligger ett litet område fristånde kedjehus i en hästskoformad båge. Och just detta hus ligger i ytterkurvan med famnen rätt ut mot ektopparna och ån som brusar rytmiskt. Efter några dagars regnande ökar volymen både på ljudet och vattnet. Följer du ån hela vägen upp via Hallbyleden och en bit till så hamnar du så småningom på Dummemosse.

Ett perfekt barntillåtet område med egen lekpark och nära till skolor och dagis och kompisar. Huset och området är byggt i bostadsrättsform i mitten av 80-talet, men husen friköptes 2012. Praktiska bra hus med den privata delen i souterrängplanet och utgångar i trädgården på alla sidor. Balkongen från vardagsrummet vädersträcker sig perfekt mot både kvällssol och åbrus. Samfälligheten sköter fortfarande om de gemensamma ytorna i området.

Längre nerströms blir upptäcksfärden utmed ån mer äventyrlig och namnet "Dunkehalla" börjar allt mer få sin förklaring. På en både vacker och industrihistoriskt intressant stig har du tagit dig ända ner till Vättern, nästan utan att veta hur det gick till. Sen har du inte långt kvar in till stan och en god fika.

Snabbfakta
Adress Runnavägen 9
Område Sveahäll
Bostadstyp Souterränghus
Antal rum 4 rum och kök
Bo & biyta 94 + 15 kvm
Tomtareal 388 kvm
Byggår 1986
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Kök

"När jag flyttade hit för snart 15 år sedan, var vi sista utposten från stan, sen har det byggts mycket nytt. Bussarna är dessutom fler och går oftare."

Vardagsrum

Balkong

Badrum 1

"Det har hänt snörika vintrar att de spårat för längdskidåkning hela vägen ner hit på Hallbyleden."

Hall

Tvättstuga

Sovrum 1

"Jag har aldrig känt att det behövts ett staket på nersidan, det är härligt med det öppna och kunna gå rätt ut mot gångvägen och ån."

Sovrum 2

Sovrum 3

Klädkammare

"Det fanns uppenbara spår av 80-talet i det nedre badrummet innan jag bestämde mig för en renovering."

Badrum 2

Förråd - Arbetsvrå

Garage

"Baksidan är som att bo i en koja bland ekarna; du hör när det forsar och är mycket vatten i ån, och du hör garanterat fåglarna som kvittrar och kuttrar av vårkänslor."

Trädgård

Överbygd uteplats

Uteplats nere

Omgivning

Planritning

Situationsplan

Mäklaren informerar
Ett mycket trevligt litet hus i ett kanonläge i både stort och smått! Här bor man smidigt i ett hus som gjort för den unga familjen, eller för den delen för den som söker ett alternativ att trappa ner sitt boende i! Trevligt, enkelt och smidigt, och i ett mycket fint läge!
Den nuvarande ägaren har tagit väl hand om sitt hus och nedan nämns en del av de åtgärder som utförts under de senaste åren;
Badrummet i soutterängplanet renoverades 2015 av Jönköpings Kakel och Byggtjänst.
Trädetaljer på huset är ommålade, senast under 2012.
Badrummrt på övre plan renoverades 2009 av Mannes Mur och Puts.
Ny innerdörrar i hela huset monterades 2011.
Övrigt löpande underhåll och renoveringar i form av målning och tapetsering ytor och snickerier under 2003 - 2015.
Vitvaror i bostaden löpande utbytta mellan 2005 och 2009.
Solläget för denna bostad är kanonfint med fina sollägen under hela dagen. Morgonsolen avnjuts på uteplatsen på husets framsida och håller sig faktiskt kvar här hela dagen ända fram till 19-tiden! Efter lunchtid och fram till ca 20-tiden på kvällen värmer solen skönt även på balkongen och i nederdelen av trädgården!
Bostaden ingår i en för området gemensam samfällighet. Samfälligheten Röjningen omfattar inom området gemensamma ytor i form av stora centralt belägna gräsytor samt belysta gångvägar. Intill gräsytorna finns även en trivsam liten lekplats och boulbana för samfällighetens medlemmar. Här finns även ett par förrådsbyggnader. Gemensamt inom samfälligheten är även sophantering samt anläggning för kabel-tv till bostäderna. Leverantör av underhållnings- och kommunikationstjänster är Com Hem. Avgift till samfälligheten är 500 kr/mån vilket alltså inkluderar både sophantering och tv-anslutning med ett grundutbud av kanaler. I samfälligheten anordnas två gånger om året gemensamma röjdagar.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Runnavägen 9
Område
Sveahäll
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
4 rum och kök
Bo & biarea
94 + 15 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 388 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 92 kWh/m2 och år
Tillträde
Säljarens önskemål 1/12
KARTA