Rosenkvartsgatan 32, sex rum och kök

Morgonrodnad i ekdungen

Här har du en skön kontrast. Ett nästan splirrans nytt boende och så månghundraåriga ekar som vaktar i den glesa dungen 25 meter från vardagsrummets breda fönsterparti. Här kan både barn och vuxna kasta sig rätt ut i klorofyllen och lämna det finsnaggade radhusgräset spritt språngande bakom sig. Samtidigt gör morgonsolen precis tvärt om, när den letar sig mellan knotiga stammar på väg in i vardagsrum och kök med sin brandgula målarlåda.

Moderna radhus är nog det mest praktiska boendevalet du kan göra. Arkitekten har tänkt till och slagit knut på sig själv för att skapa ett både vackert och funktionellt hus. Vackert ljus, fina siktlinjer genom huset, och rolig fönstersättning. Detaljer som lätt lockar fram vardagslyxen, både en grå novembertisdag och krispigt klar majmorgon. Inte störst men bäst, är en bra sammanfattning.

Fyra sovrum och två bra badrum gör huset startklart även för en trebarnsfamilj. Ett mer barntillåtet område är svårt att tänka sig. Här har du kompisar hela gatan lång och alltid många vuxna vakande ögon som håller koll. Men uppe bland ekarna kan kojorna byggas med mer autonomi och självstyre.

Snabbfakta
Adress Rosenkvartsgatan 32
Område Hisingstorp
Bostadstyp 2-plans parhus
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 140 kvm
Tomtareal 251 kvm
Byggår 2011
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

Baksidan

Hall

"Det här var drömläget som blev verklighet; perfekt nära stan, men ändå på landet med fält och skog."

Vardagsrum

Matplats

Kök

"Vi har bott här några år nu, och visst blir man lite hemmablind. Men jag kan fortfarande häpna över hur vacker ekdungen är, och hur den skiftar i färg genom årstiderna."

Uteplats på baksidan

Badrum

Sovrum 1

"I det här huset är det mer leva än sköta som gäller, trädgården kräver minimal insats, och huset är så gott som nytt."

Tvättstuga

Sovrum 2

Sovrum 3

"Det är en skön stämning på gatan och i grannskapet, alla håller lite koll på varandras barn."

Duschrum

Allrum på ovanvåning

Klädkammare

Även här har ekparketten gjort entré, och om du vill göra detta till en flärdfull liten walk-in-closet där ordningen och redan regerar renrakat. Annars är det bara att stuva på och lagra in till dörren bågnar, men sen får det nog bli några lass till secondhand-butiken.

"Staketet och terrassavdelaren på framsidan byggde vi i tryckimpregnerat virke, så rekommendationen var att vänta med målning ett år, men sen håller det desto längre."

Sovrum 4

Uteplats på framsidan

Carport och förråd

Öppen carport kräver lite ordningssinne för att hålla snyggt, men du har ett förråd också där du kan göra som du vill med dina prylar. Dina gröna soptunnor kan du dessutom gömma bakom förrådet om du vill slippa se dem varje dag du svänger in bilen. Kanske en på varje sida? Eller varför inte måla dem ljusgrå som förrådet.

Område

Om du vill vidga vyerna bortom Hisingsängen, tar du dig snabbt upp till Hallbystugan med miltals av slingor i skogen, för löpning, cykling och skidor såklart. Skolor och dagis finns det på mycket nära håll - på Dalvik, Hisingsängen och numera även på Samset ett område som vuxit upp bara de senaste åren. Coop Dalvik har ett välsorterat sortiment, där du kan handla betydligt mer än bara nödtorften mjölk och bröd. Buss och cykelvägar går också åt flera riktningar. Smidigast med cykeln, är nog att köra ner mor Mariebo, så slipper du trampa uppför Dunkehallabackens brantaste del.

Planritning

BOSTAD
Adress
Rosenkvartsgatan 32
Område
Hisingstorp
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
140 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 251 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA