Rosenkvartsgatan 26, sex rum och kök

Kompis med ekarna

Hundraåriga ekar vaktar utanför den finsnaggade tomtgränsen. Och till våren vaknar morgonsolen och tittar raklångt in över parketten i samma träslag. Den gamla betesmarken kryllar numera av kvarterets barn, istället för av kor och får. Men lite längre bort på Hisingängen betar fortfarande djuren. Landet å ena sidan, civilisationen å den andra. Ett mer barntillåtet område är svårt att tänka sig. En långsam gata som snabbt kan växla mellan hockeyrink, skateboardbana och cykelbana. Och alltid många vuxna ögon som håller koll. Uppe bland ekarna byggs kojorna dock med visst självstyre.

Moderna radhus är nog det mest praktiska boendeval du kan göra. Här har arkitekten vridit och vänt på rumsligheten för att skapa ett både vackert och funktionellt boende. Fina siktlinjer genom huset, och spännstig fönstersättning ger ljuset fritt språng. Vardagslyx som smittar av sig både en grå novemberdag och en krispig majmorgon. Väl utbyggd barnomsorg gör att du har ett antal förskolor på rimligt avstånd både här och där. Skolor finns på Hisingstorp och Dalvik, och borta på Samset kan barnen fortsätta ända till årskurs nio.

- - - - - - - - -

Vi på Västanhem arbetar aktivt med att anpassa våra visningar efter rådande läge. Om du önskar att boka en enskild visning av den här bostaden är du välkommen att ta kontakt med mig så hittar vi ett säkert sätt för oss att mötas. // Johan Marklund, ansvarig mäklare.

Snabbfakta
Adress Rosenkvartsgatan 26
Område Hisingstorp
Bostadstyp 2-plans parhus
Antal rum 6 rum och kök
Bo & biyta 140 kvm
Tomtareal 252 kvm
Byggår 2010
Pris 4.900.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls om

7 dagar


Visning 24 januari kl. 11:00 - 12:30
På grund av rådande läge krävs tidsbokning. Varmt välkomna!


Samt 25 januari
Kontakta mäklaren för bokning. Varmt välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Framsida

Hall

"På sommaren blir baksidan vårt extra vardagsrum; bara att dra det stora skjutdörrspartiet åt sidan och släppa in morgonsolen."

Vardagsrum

Säljarens egna bilder

Kök och matplats

Sovrum 1

"Jag är född på landet och drömde inte direkt om radhus; men det här är så mycket landet det kan bli så nära stan. Här blommar rapsen på nära håll i maj."

Badrum

Tvättstuga

Allrum på andra plan

"Från början var vardagsrummet öppet genom våningsplanet med dubbel takhöjd, men det har vi byggt igen när familjen växte."

Sovrum 2

Sovrum 3

Duschrum

"Hisingskullens förskola har varit fantastiskt för både barnen och oss. Man får snabbt en bra gemenskap i området den vägen."

Sovrum 4

Carport och förråd

Baksida och trädgård

"Den glesa dungen med ekarna gör så mycket för hela upplevelsen av huset. För barnen blir det väldigt mycket frihet att kunna springa fram och tillbaka till varandra."

Ekdungen bakom huset

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan det var nybyggt för cirka 10 år sedan. Nedan följer information om vad som gjorts sedan dess och annat som kan vara bra att veta vid ett eventuellt förvärv.
Köket kommer från Myresjökök och flertalet tillval gjordes inför byggnationen, bland annat inbyggd diskmaskin och inbyggd kyl & frys. Samtliga vitvaror kommer från Electrolux och är från byggnadsåret förutom induktionshällen som byttes 2012.
2018 anlitades hantverkare för att bygga igen den öppning som tidigare fanns mellan allrum på andra plan ner mot vardagsrummet i entréplan. I samband med detta lades nytt ekparkettgolv i hela allrummet och hallen på andra plan.
Målningsarbete har utförts löpande i så gott som hela huset interiört mellan 2018-2020.
Under 2020 rengjordes hela husets ventilationssystem och även avloppssystemet inspekterades och rengjordes samma år. Intyg på utfört arbete finns.
All utebelysning går att styra via timer.
Hela bostaden värms via fjärrvärme, i entréplan ligger vattenburen golvvärme i samtliga utrymmen och på andra plan sitter radiatorer anslutna till samma system. I duschrummet på andra plan finns elburen golvvärme.
Huset är anslutet till larm via Verisure. För mer information, besök gärna www.verisure.se
Huset är anslutet till fiberoptiskt bredband via Telia. För mer information om olika bredbandshastigheter och TV-paket som kan beställas, besök gärna www.telia.se/bredband
Med huset följer; hatthyllor och krokar i anslutning till entré, inredning i klädkammare, hylla i badrum på andra plan och garderober i samtliga sovrum. Hyllor som sitter i barnrum/sovrum 3 på andra plan medföljer ej och heller inte den spotlightsskena som sitter i vardagsrumstaket i entréplan.
På sommaren kommer solen in runt 06:00 på altanen på baksidan och den sista kvällssolen lämnar uteplatsen på framsidan av huset runt kl 20:00.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Rosenkvartsgatan 26
Område
Hisingstorp
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
6 rum och kök
Bo & biarea
140 kvm (faktisk uppmätning enl SS21054)
Tomt
Areal: 252 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass B , 69 kWh/m2 och år
Pris
4.900.000 kr eller högstbjudande
BYGGNAD
Byggnadstyp
2-plans parhus
Byggnadssätt
Grundläggning: Betongplatta med vattenburen värme
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Puts och trä
Fönster: 3-glas isolerfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Takpapp
Utv.plåtarbete: Lackerad plåt
Ventilation: Mekanisk till/frånluft med återvinning
Byggnadsår
2010
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Driftskostnad
25.058 kr/år
Specifikation Drift
Uppvärmning: 12.000 kr/år
El: 7.000 kr/år
Vatten: 3.028 kr/år
Renhållning: 3.030 kr/år
Beräknat antal pers: 4
Fastighetsbeteckning
Repet 4
Servitut/Rättigheter
Gemensamhetsanläggning: Jönköping Ramen GA:1 ändamål: Grönområden
Taxeringskod
220
Taxeringsvärde
3.061.000 kr (2018)
Kommunal fastighetsavgift
8.524 kr
Summa pantbrev
3.027.000 kr
DOKUMENT
KARTA