Rosenborgsgatan 4B, tre rum och kök

Gräddbakelsen med träsmak

Om du letar efter en pittoresk miljö för en filminspelning om livet i en svensk småstad för 100 år sedan, har du en fin location här. Det blommande körsbärsträdet, knastrande grusgång, rabatter, snickarglädje och ett gammalt gårdshus. Här är det mesta sig likt, förutom bilarna på gatan. Husqvarna-fabriken ligger också där den alltid gjort. De två husen som ingår i föreningen vårdas kärleksfullt av sina ägare.

Lägenhetens standard är dock betydligt mer uppdaterad, med fräscha ytskikt överallt. Loftet på ovanvåningen ger fri sikt att sova under bar himmel om du väljer att låta de två takfönstren stå på vid gavel. Köket är renoverat bara för något år sedan, med behagliga material, men utan att försöka flirta med husets ursprung - klokt. Vardagsrummets kakelugn behöver inte flirta alls, du kommer falla pladask direkt för denna gräddbakelse, som dessutom är fullt eldningsbar.

Huset ligger en bit upp i backen, men inte så långt att det blir betungande ens med händerna fulla av matkassar. På mindre än fem minuter är du nere på Esplanaden med hela den lilla stadens utbud. Vill du ut i naturen, är det bara att släntra in på stigarna som tar dig allt högre upp på berget, till allt vildare och vräkigare utsikt över hela södra Vätterbygden. Här får du Huskvarnas bästa sidor på ett ställe.

Snabbfakta
Adress Rosenborgsgatan 4B
Område Huskvarna Tätort
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 101.5 kvm
Avgift 4.656 kr/mån
Inkluderar Värme & vatten
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare
Hittade ingen mäklare
Läs mer

Huset

Hall

Vardagsrum

Jag hade gärna tagit med kakelugnen till nästa boende.

Matplats

Med hela storfamiljen på plats har vi suttit 12 personer i matrummet, men då kan man inte elda i kakelugnen - det blir för varmt då.

Kök

Balkong

Sovrum 1

Det är dags för hus nu, men det kommer bli svårt att ersätta känslan som finns här.

Badrum

Etage

Övervåning

Här ligger man gärna kvar i sängen och tittar hur ljuset faller in i alla vinklar - en magisk känsla, och en bra start på dagen.

Tvättstuga och förråd

Förråd och gemensam tvättstuga hittar du i det lilla gemensamma gårdshuset som ligger upp till höger om det fristående huset längre in på gården. Vedförråd finns under huset, med nedgång genom "potatisluckan" strax intill din egen entrédörr.

Föreningens fastighet

Föreningens innergård

Här ställer vi upp för varandra och grannarna är ödmjuka och hjälpsamma. Och vi hjälps åt med att sköta om huset.

Omgivning

Mäklaren informerar
Information lämnad av nuvarande ägare:
Kakelugnen är provtryckt 2012, protokoll finns.
Köket är renoverat av ägaren själv 2012 med utrustning: häll (IKEA), ugn (Samsung), fläkt, diskmaskin (Bosch), kyl (Samsung och frys (Samsung). Samtidigt la man även in laminatgolv, bytte kakel och bänkskiva samt målade väggar och tak.
Andra renoveringar som nuvarande ägare utfört i bostaden är: vardagsrum (ommålade väggar och tak), sovrum 1 (laminatgolv, väggar 2013 och tak) samt övervåning (målat väggar och tak, samt lagt in laminatgolv).
Det finns ett förråd om ca 5 kvm som hör till lägenheten.
Visa mer

Planritning

BOSTAD
Adress
Rosenborgsgatan 4B
Område
Huskvarna Tätort
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1900-1930
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
101.5 kvm (föreningens information)
Energideklaration
107 kWh/m2 och år
Månadsavgift
4.656 kr/mån inkl värme och vatten
Driftskostnad
5.740 kr/år
Specifikation Drift
El: 4.200 kr/år
Försäkring: 1.540 kr/år
Beräknat antal pers: 3
Säljarens uppgift om förbrukning av el: 2783 kwh/år.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Gärna senast 1 december
KARTA