Rosenborgsgatan 23, tre rum och kök

Upprymt på taket

Sänk pulsen, höj blicken. Här drabbas du av upprymdheten direkt när du kommer in i hallen. Vänd blicken åt höger så ser du rätt upp mot Huskvarnas höjder. Och kvarteren runt omkring dig får plötsligt ett helt annat perspektiv, när du tittar ner. Femte våningen är nästan så högt det går att komma utan att flytta upp till en villa på Egnahem. Lägenhetens ljus och volym känns mer som en villa dessutom. Här väntar en terrasstor balkong på ett nytt kapitel i din historiebok.

Detta är en ymnigt stor trerummare på 91 kvadrat. Alla rummen väl tilltagna, men där just vardagsrummet tar för sig högfärdigt med eleganta kvadrat och mycket söderljus. Om du kastar ett öga på planritningen så inser du snabbt potentialen till ytterligare ett rum. Bara att dela av vardagsrummet med vägg och dörr så blir lägenheten till den fyrarummare den var från början, med ytterligare ett sovrum, för gäster, egna barn eller barnbarn.

Snabbfakta
Adress Rosenborgsgatan 23
Område Huskvarna
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 91.5 kvm
Vån & Hiss 5 av 5 (Hiss finns)
Avgift 5.671 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-tv
Pris 2.000.000 kr
Visning

Visning hålls om

5 dagar


Visning 25 oktober kl. 12:00 - 13:00
Öppen visning. Välkomna!


Samt 26 oktober kl. 12:00 - 13:00
Kontakta mäklaren för bokning. Varmt välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer

Entré - Hall

"I vardagsrummet kan du bjuda och duka stort; inga problem att sitta 20 personer här om du makar på soffan och fåtöljerna."

Vardagsrum

Sovrum 1

"Balkongen är stor som ett torg och med rundgång dessutom, du kan gå ut både från sovrummet och vardagsrummet."

Balkong

Kök

"Härligt att allt inte behöver vara så fyrkantigt som mycket nyproducerat är nuförtiden. Här överraskar vinklarna."

Sovrum 2

Badrum

"Du har alltså två separata toaletter med handfat; tvättmaskinen står redo i den lilla delen och dusch-maskinen i den stora."

Förråd

Ditt eget vindsförråd ligger vägg i vägg med din lägenhet, precis intill ytterdörren. En mycket praktiskt lösning om du vill få undan golfbagar eller barnvagnar med mera, på ett smidigt sätt. Om du dessutom knackar i väggen från vardagsrummet så inser du att det vore fullt möjligt att ta upp en dörr direkt in i lägenheten, vilket skulle passa särskilt bra om du gör ett sovrum till där. Till ditt lite större förråd i källaren tar du hissen.

Omgivning

Mäklaren informerar
En väldigt luftig och ljus bostad högst upp i huset med stor balkong mot söder! Föreningen byggdes så sent som 1988, och lägenhetens fina moderna stil gör att man fortfarande har en del ny-känsla här! Nedan följer kortfattad information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Vardagsrummet är från början två rum där den inre delen av rummet var lägenhetens tredje sovrum. Rymden som vardagsrummet har nu är magnifikt, men behövs ett rum till, finns ytan här.
Bostadsrättsföreningen är en välordnad förening med fint underhållna byggnader.
Föreningen har en god ekonomi med normal belåning och måttliga årsavgifter.
På balkongen som ligger på husets södersida kan man ana solens uppgång över Huskvarnaberget tidigt på morgonen. Solen ligger sedan mot balkongen under större delen av dagen. Nere på gården lapar du om du vill också sol i olika väderstreck.
I husets källarplan finns lägenhetens förråd. Förrådet är rymligt, ca 4 kvm stort.
Lägenheten är ansluten till Telias fibernät för en framtidssäkrad uppkoppling. Läs gärna mer på www.telia.se. I månadsavgiften ingår kostnaden för anslutningen, och du beställer själv de tjänster du vill ha från Telia.
Parkeringsplats finns att tillgå för 200 kr/månad. Garageplatser fördelas enligt kösystem och kostar 300 kr/månad.
Visa mer
"Här på balkongen kan du låta dig värmas av morgonrodnaden redan klockan sju på morgonen och sen har du stekläge till långt in på eftermiddagen."

Planritning

BOSTAD
Adress
Rosenborgsgatan 23
Område
Huskvarna
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Våningsplan
5 av 5 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
91.5 kvm (föreningens information)
Energideklaration
Energiklass D , 94 kWh/m2 och år
Månadsavgift
5.671 kr/mån inkl värme, vatten och kabel-tv
Pris
2.000.000 kr
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Säljarens kostnad för hushållsel och hemförsäkring har varit ca 450 kr/mån
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Huskvarnahus 3

Bostadsrättsföreningen Huskvarnahus 3 i Huskvarnas absoluta centrum bildades 1988 och äger fastigheten Rustmästaren 12 vilken ligger utmed Rosenborgsgatan som är en av Huskvarnas centrala handelsstråk. Föreningens adresser är Rosenborgsgatan 21, 23 och 25. Föreningen omfattar alltså ett flerfamiljshus med tre entréer. Huset består av totalt 32 lägenheter bestående av 2-4 rum och kök. I huset finns även två hyreslokaler vilka för närvarande hyrs ut till Jönköpings Kommun, som naturligtvis är en trygg hyresgäst. De uthyrda lokalerna renoverades nyligen av föreningen. I källaren under huset finns ytor bestående av lägenhetsförråd samt gemensam tvättstuga. Den totala bostadsytan i föreningen uppgår till ca 2 555 kvm, och lokalytan till 485 kvm.

Föreningen har en väl underhållen byggnad som är i ett mycket gott skick, och nödvändiga underhålls- och reparationsarbeten utförs löpande. Under de senaste åren har huset bl a fått helt ny ventilationsanläggning och automationssystem för värmestyrning. Värdefulla investeringar för föreningens driftskostnader! Lägenheterna har nyligen även fått nya säkerhetsklassade entrédörrar och de gemensamma entrédörrarna är även de nyligen utbytta.

Ekonomin i föreningen bedöms som mycket god och stabil. Årsavgifterna har under lång tid legat på en stabil nivå men sänktes 2017/18 ner till måttliga 796 kr/kvm/år och vidare ner till ca 744 kr/kvm/år sommaren 2020. Intäkterna från de uthyrda lokalerna ger ett mycket gott tillskott till föreningens ekonomi! Föreningens avgift bedöms som normal sett till fastighetens skick och ålder. Föreningen har f.n. en belåning till kreditinstitut om cirka 14,6 miljoner, dvs ca 5 700 kr/kvm, vilket liksom avgifterna bedöms som en helt normal belåningsgrad. Räntorna på de nyligen omförhandlade lånen ligger under 1%. Idag har föreningen dessutom ca 3,5 miljoner i kassan!

Bakom huset finns fina gräs-/parkytor vända mot sydost. Gräsytorna bryts av vackra planteringar och asfalterade gångstråk och bildar en trevlig innergårdsmiljö, perfekt för rekreation.

Samtliga lägenheter är anslutna till Telias fibernät som kan leverera kommunikationstjänster till medlemmarna. I månadsavgiften ingår anslutningen, men varje enskild medlem tecknar i övrigt sina egna respektive abonnemang och tjänster direkt med Telia. Se mer på telia.se för utbud.

Till varje lägenhet i föreningens följer ett källarförråd. För cyklisten finns naturligtvis även cykelförråd med gott om plats för cyklar lätt tillgängligt i entréplanet. Gemensamma utrymmen utgörs i övrigt av gemensam tvättstuga i källarplanet. I föreningen finns även parkeringsplatser, med eller utan tak. Platserna fördelas enligt kösystem. Kostnad för en parkeringsplats är 200 kr/månad och för en plats under tak 300 kr/månad.
Ventilation
Mekanisk till/frånluft
Andel i föreningen
3.5222 %
Andel av årsavgift
3.52194 %
Lägenhetsnummer
215203001-0020
DOKUMENT
KARTA