Rosenborgsgatan 11B, två rum och kök

Fruktsamt i trästaden

Mer huskänsla går knappast att föreställa sig i en 2:a. Och mer trähusidyll går knappast att hitta. Här bor du mitt i Huskvarnas magiska kvarter, i ett eget gårdshus två lägenheter och knastrande grusgång, kalksten, och äppelträden som dignar av fruktsamhet. Träpanelen magisk både på stora och lilla huset. Egen del i trädgården med bestämd sol som visar sig redan från förmiddagen, och som inte går och lägger sig för tidigt.

Detta är en behändig föreningen med korta beslutsvägar. Två hus, fem hushåll och en trädgård som är en egen världsdel. Hit är det lätt att längta, och lätt att leva ett smidigt liv. Gångavstånd till Huskvarnas samlade utbud av varor och tjänster. Och om nu inte det räcker, är du snabbt på bussen eller ut på cykelvägen, vart du nu är på väg. Bilen får en egen grusad P-plats, så den kan stå veckan lång.

Snabbfakta
Adress Rosenborgsgatan 11B
Område Huskvarna
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 2 rum och kök
Bo & biyta 55 kvm
Vån & Hiss 1 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 3.520 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & p-plats
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Daniel Sörman Rudenstam

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 84
daniel@vastanhem.se
Läs mer
"Gamla dörrarna var kvar, men vi har satt tillbaka foder och lister i gammal stil, som var helt borta. Gamla plankgolven slipade."

Gårdshuset

"Förstukvisten på vårt lilla hus lär vara flyttad hit från ett äldre hus som revs i samband med att hela Rosenkomplexet byggdes."

Förstukvist

Entréhall

"Fruktträden delar vi på men annars har var och en sin del av trädgården. Vi hänger mest på vår sida där kvällssolen är kvar längst."

Badrum

Kök

"Luckor, stommar och lådor fanns redan på plats i köket när vi köpte för sex år sedan men sen har vi bytt golv, lag in golvvärme, bytt bänkskivor, marmorkakel, handtag och blandare. En ny ugn och häll blev det också."

Sängkammare

Vardagsrum

"Från början var det elvärme i vårt hus, men vi har kopplat på oss till fjärrvärme nu. Sen har vi isolerat ytterväggar i vardagsrummet och lagt golvvärme i köket."

Uteplatser

Trädgård

"Jag skulle gärna bo kvar här på gatan, med trädgårdarna och de gamla trähusen, men nu är vårat lilla hus lite för trångt att bo i med barn."

Omgivning

"Vi har fixat rätt mycket ute också; byggt två uteplatser och letat fram och lyft upp all den fina kalstenen i gången runt huset. "

Planritning

Mäklaren informerar
En otroligt charmig och välrenoverad bostad i ett litet gårdshus i de gamla villakvarteren i Huskvarna centrum!
Samtliga ytskikt utöver badrummet i lägenheten har helrenoverats mellan 2014 och 2020.
2014 fick sovrummet nytt gipstak och nya gips på väggarna. Allt spacklades, målades och tapetserades då, och målades sedan om 2019.
Året efter, dvs 2015, gjordes samma genomgripande renovering av vardagsrummet. Dessutom tilläggsisolerades ytterväggarna och golven slipades och betsades. Golvet i sovrummet slipades och betsades samtidigt.
2015 byggdes även uteplatsen vid entrén, ett skönt solställe där sydvästläget gör att man har sol från lunchtid och resten av dagen.
Intilliggande entréveranda fick nytt golv 2016. Samtidigt målades snickerierna och en trevlig sittbänk byggdes här.
Köket fräschares upp ordentligt 2016 då köket fick nya bänkskivor ny diskho och blandare. Väggar och tak målades och nya golv lades in. Under golven har man dragit in helt ny vattenburen golvvärme! Vitvaror är induktionshäll 2019, inbyggd varmluftsugn 2016, helintegrerad kyl/frys 2010, båda från Siemens 2016. Helintegrerad diskmaskin från 2014.
En otroligt trevlig utemiljö med pergola byggdes 2017. Även här njuter du vår, sommar och höst som om du hade ett eget litet torpställe.
Samma år renoverades entréhallen med nya golv, nya förvaringslösningar. 2020 målades väggar och tak om i nuvarande kulör.
2018 platsbyggs ett mycket snyggt och praktiskt hyllsystem i vardagsrummet. Hyllor och väggar målas ihop i en varm vilsam grå kulör. 2019 målas även sovrummet om i matchande grå kulör.
Badrummet renoverades av tidigare ägare 2010. 2019 installerade nuvarande ägare ny dusch och blandare samt en ny kommod med handfat och ett vägghängt badrumsskåp. Golvvärme under golvklinkern!
Till lägenheten följer ett rymligt förråd i den nybyggda förråden på tomten. Lättillgängligt och extremt praktiskt och användbart!
Lägenheten är ansluten med fiber från Wetternet. I avgiften ingår den fasta månadsavgiften. Varje enskild medlem köper sina kommunikationstjänster efter eget behov och intresse. Läs mer på www.wetternet.se
Visa mer
BOSTAD
Adress
Rosenborgsgatan 11B
Område
Huskvarna
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
1½-plansvilla
Våningsplan
1 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
2 rum och kök
Boarea
55 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
3.520 kr/mån inkl värme, vatten och p-plats
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 2
Nuvarande ägares kostnad för hushållsel samt hemförsäkring med bostadsrättstillägg har varit ca 350 kr/mån.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA