Rosenbergsgatan 9, ett rum och kök

Franska balkongen vid parken

Väck livet, ta sats och våga. Tillvaron är inte ett mått i kubik och kvadrat. Att leva är att bejaka sig själv och andra. Här får du några väl valda kvadrat som till största delen består av magiskt vacker ekparkett i gammal klassisk fiskbensläggning. En öppen köksalkov gör att det aldrig är långt mellan hunger och mättnad. Fönster och dörr sitter pricksäkert mot sydväst vilket innebär att solkatterna gärna tassar in tidig eftermiddag. Vaknar du med solen i ögonen har du nog bejakat livet väl länge kvällen innan.

Läget här vid kanten av Liljeholmsparken är en dröm för dig som snabbt vill vara i händelsernas centrum. Perfekt också om du vill paxa en fin plats på Vätterstranden, med en tofs av skugga under pilträden. Här har du inte ens 200 meter till stranden. Men från vardagsrummet har du snarare Rocksjön i smalt sikte, och där finns ju en sandstrand också. Lägenheten är i bra skick, precis som föreningens ekonomi, vilket speglar sig i en väldigt låg avgift.

- - - - - - - - - -

Vi på Västanhem arbetar aktivt med att anpassa våra visningar efter rådande läge. Om du önskar att boka en enskild visning av den här bostaden är du välkommen att ta kontakt med mig så hittar vi ett säkert sätt för oss att mötas. // Rrezarta Veliqi, ansvarig mäklare

Snabbfakta
Adress Rosenbergsgatan 9
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 1 rum och kök
Bo & biyta 27 kvm
Vån & Hiss 3 av 3 (Hiss finns ej)
Avgift 1.500 kr/mån
Inkluderar Värme, vatten & kabel-TV
Pris 1.250.000 kr eller högstbjudande
Visning

Visning hålls

i dag


Visning 17 januari kl. 11:00 - 12:00
På grund av rådande läge krävs tidsbokning. Varmt välkomna!


Samt 18 januari
Kontakta mäklaren för bokning. Varmt välkomna!


Intresseanmälan
Mäklare

Rrezarta Veliqi

Reg Fastighetsmäklare
036- 333 60 85
rrezarta@vastanhem.se
Läs mer

Hall

Rum

"Här brer det fina parkettgolvet ut sig i sin fulla prakt. Nyslipat och nyoljad kommer det tåflirta friskt med alla som tar av sig strumporna."

Kök

"Från början var det en vägg in till lilla köket, men det blev väldigt prång-trångt. Här har öppenheten bejakats."

Matplats

Fransk balkong

"Fransk balkong är också bra när du vill sova svalt om natten. Vill du sola är det bara att kalibrera solstolen mitt i öppningen."

Badrum

"Läget är perfekt för dig som vill ta dagen på volley. Nära till det mesta och du kan bestämma dig sent och ända snabbt var på plats i sta’n eller på stranden."

Förening

Omgivning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har ägt i lägenheten sedan 2009. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar och renoveringar som är utförda samt information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt köp.
Lofthammars Bygg AB renoverade Marbodalköket år 2013. Köket är väldigt sparsamt använt då nuvarande ägare knappt bott eller nyttjat bostaden sedan köksrenoveringen. I köket finns följande maskinell utrustning; ugn, indutkionshäll, spisfläkt, mikrovågsung med varmluft och kombinerad kyl/frys. Samtliga vitvaror är av det välkända märket Electrolux och inhandlades på Ikea. Kvitton för renoveringen finns om det önskas.
Jordfelsbrytare finns installerad och 2018 byttes elskåpet och alla eluttag i lägenheten. Under samma år målades samtliga väggar om.
Det vackra fiskbensparkettgolvet fick extra kärlek under 2020 då Tabergs mattservice AB (TAMAB) slipade och hårdvaxoljade det.
Till lägenheten följer två förråd, ett på vinden om cirka åtta kvadratmeter och nere i källaren om cirka fyra kvadratmeter.
Det finns inga planer att ändra månadsavgiften. Föreningen kommer att separera dag- och spillvattenledningarna kort efter att kommunen avlutat markarbetet på gatan och det förväntas att påbörjas under 2021 (kontrollerat 16/12-20).
Leverantör av kommunikations- och underhållstjänster till föreningen är Com Hem. I avgiften ingår ett grundutbud av tv-kanaler. Ytterligare tjänster beställs av varje enskild bostadsrättshavare.
Bastu, cykelförråd och tvättstuga med torkrum finns belägna i källarplanet för föreningens medlemmar.
Föreningen har 19 parkeringsplatser och kostar 150 kr/mån. Samtliga platser är uthyrda, men för närvarande står ingen i kö (kontrollerat 16/12-20).
För medlemmarna finns inga åtaganden vad gäller snöskottning, gräsklippning eller trappstädning. Två gånger om året har föreningen däremot gemensamma städdagar.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Rosenbergsgatan 9
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Våningsplan
3 av 3 (Hiss finns ej)
Antal rum
1 rum och kök
Boarea
27 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
1.500 kr/mån Värme, vatten och kabel-TV
Pris
1.250.000 kr eller högstbjudande
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 1
Nuvarande ägare har nyttjat lägenheten som övernattningsboende och har betalat cirka 50 kr/mån och 100 kr/mån i el- och hemförsäkringskostnader.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
FÖRENING
Typ
Bostadsrättsförening
Förening
Brf Framtidshem nr 1

Brf Framtidshem nr 1 består av 33 bostadsrätter fördelade på tre hus; Rosenbergsgatan 9, Starrgatan 3 samt Lönnholmsgatan 10. I husen finns även tre lokaler som hyrs ut till olika verksamheter vilket bidrar med goda hyresintäkter till föreningen.

Föreningen har avtal med Jönköpings Bostäder AB gällande ekonomisk förvaltning, och den tekniska förvaltningen handhas av HSB Fastighetsförvaltning Göta AB. Ekonomin i föreningen är mycket god. Vid årsskiftet 2019/2020 uppgick de långfristiga skulderna till cirka 6 000 000 kronor. Den totala belåningen per kvadratmeter lägenhetsyta uppgår till 3 414 kr vilket är att anse som lågt. Föreningen har inga planer på att förändra månadsavgifterna (kontrollerat 16/12-20).

Husen är i bra skick med ett flertal större renoveringar som är utförda under senare år. Några av dessa är fjärrvärmesystem (varje hus har sitt eget försörjningssystem) 2017, nya balkonger och element 2015, renoverade trapphus 2011, stamrenovering 2008, takomläggning 2007 samt fönsterbyte 1999.

Gemensamma förrådsutrymmen finns på vinden, och i källaren finns mindre matkällarförråd samt gemensamt cykelförråd. Tvättstugan ligger i mittenhuset med adress Starrgatan 3. Den är mycket fräsch och hålls tillgänglig för medlemmarna mellan klockan 07:00 och 22:00. Dagen är uppdelad på tre tvätt-pass om fyra-sex timmar vardera. Bokning sker digitalt via en app i telefonen eller på skärmen utanför tvättstugan.

Föreningen har 19 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna och kostar 150 kronor i månaden. Ett separat kösystem tillämpas och för närvarande står ingen i kö (kontrollerat 16/12-20).

Leverantör av kommunikations- och underhållstjänster till föreningen är Com Hem. I avgiften ingår ett grundutbud av tv-kanaler. Ytterligare tjänster beställs av varje enskild bostadsrättshavare. Föreningen diskuterar möjligheten att se över ett gemensamt gruppavtal med Com Hem, men inga beslut rörande detta är tagna.

Som medlem har du inget ansvar gällande trappstädning eller löpande gårdsskötsel. Däremot anordnas gemensam vår- och höststädning.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
3-glas
Andel i föreningen
1.5633 %
Lägenhetsnummer
106-106-011
DOKUMENT
KARTA