Rosenbergsgatan 7B, tre rum och kök

Sött och rött i lustgården

Det är ett hus med liv och lust, och fägring stor. Både inne och ute, och i lägenheten en knarrig trappa upp. Trädgården är en stadsangelägenhet som väldigt många kastar lystna blickar på när de går eller cyklar förbi. Här prunkar verkligen behagen med både sött och rött, utan att gå in på artrikedomen; mer om trädgården strax. Huset ett av Liljeholmens äldre, ett av få gamla trähus i området som klarat rivningshysterin. Förhoppningsvis får det stå ytterligare minst 100 år.

Här har fyra hushåll ett förtroende att förvalta till nästa generation, och det görs med stort engagemang och noggrannhet. Huset välbevarat med alla gamla fönster på plats och det dallrande glaset intakt. Trapphuset magiskt fint. Den smalspåriga panelen vitmålad och trätrappans gamla fernissa har fått en patina som måste upplevas på plats. Ett lagom knarrande hörs på vägen upp till lägenheten som är totalrenoverad på senare tid. Välkommen hem.

Snabbfakta
Adress Rosenbergsgatan 7B
Område Liljeholmen
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 98 kvm
Vån & Hiss 2 av 2 (Hiss finns ej)
Avgift 2.900 kr/mån
Inkluderar Vatten & parkeringsplats
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Huset

"Trädgården har varit underbar för oss som har en liten kille som vill springa runt. Här har han haft stora fria ytor, med staket runt."

Trädgården

"I trädgården finns odlingslotter som man ansvarar för och kan odla vad man vill. På vår växer det hallon sedan innan, och vi har väl inte ändrat så mycket."

Entré

Vardagsrum

"Vi har eldat mycket hela vintern och kaminen är verkligen effektiv vilket gör att du faktiskt kan spara en del på elräkningen, om du slår av elementen."

Kök

"Vi fastnade väldigt mycket för köket, för vi gillar att bjuda hem gäster och att laga mat. Här finns verkligen plats i skåp och lådor, och på bänkytorna."

Matplats

"Förvaringen är verkligen inget som kommit i andra hand, varken i sovrummet eller i köket. Sen har vi fin förvaring både på vinden och i källaren."

Sovrum 1

Badrum

Sovrum 2

"Det gör sån skillnad att det är ett hus med själ och liv i. Jag skulle ha svårt att flytta till något nyproducerat efter detta."

Föreningen

"Vi som inte har våra föräldrar här, har uppskattat övernattningsrummet på vinden. Perfekt att inte behöva ha all packning i lägenheten då."

Övriga utrymmen

Vätterstranden

"Vi tänkte nog inte så mycket på fördelen att bo så nära stranden. Men det är väldigt smidigt att gå ner utan att behöva packa in allt i bilen."

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nedan följer en kortare sammanfattning av information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Köket kommer från Ikea och renoverades av tidigare ägare 2016. Här finns följande maskinell utrustning: Induktionshäll (Ikea), inbyggnadsugn (Siemens), mikrovågsugn (Siemens), spisfläkt, diskmaskin (Ikea), kyl och frys (Ikea). Samtliga vitvaror installerades i samband med kökets färdigställande 2016.
I badrummet finns kombinerad tvättmaskin och torktumlare av märket Samsung som installerades 2019. Här hålls dina fötter varma tack vare den elburna golvvärmen. Här finns även en varmvattenberedare av märket Metro.
Nuvarande ägare har målat om i hallen samt sovrummet, bytt köksblandare och luckor i köket.
Till lägenheten hör två rymliga förråd. Ett på vinden (cirka 10 kvm) samt ett källarförråd (cirka 18 kvm) vilket även kan användas som hobbyrum.
Braskaminen tillför, förutom värme även en hög mysfaktor. Kontroller av denna utförs på uppdrag av bostadsrättsföreningen.
Från föreningens innergård kan solen avnjutas under större delen av dagen, från det att den går upp vid cirka kl. 7.00 och försvinner vid kl. 20.00.
I källaren finns gemensam tvättstuga och på vinden finns en övernattningslägenhet som kan bokas av föreningens medlemmar.
Föreningen har tre vanliga parkeringsplatser och en carport, vilket innebär att varje lägenhet är garanterad varsin parkeringsplats.
Föreningens medlemmar ansvarar gemensamt för skötsel av huset och innergården, vilket innebär att varje medlem har ett ökat ansvar var fjärde månad.
För närvarande finns inga beslutade förändringar av månadsavgifterna. (Kontrollerat med föreningens styrelse, 2020-09-09) däremot har diskussioner förts angående att öka avsättningen till fastighetens fond för yttre underhåll. Beslut har fattats om att ansluta fastigheten till fiber.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Rosenbergsgatan 7B
Område
Liljeholmen
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1929
Våningsplan
2 av 2 (Hiss finns ej)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
98 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
2.900 kr/mån inkl vatten och parkeringsplats
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarnas kostnad för hushållsel och uppvärmning uppgår till cirka 790 kronor per månad och för försäkring till cirka 100 kronor per månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA