Rogbergavägen 5, fem rum och kök

Kärnhus i äppellunden

Kul när både hus och trädgård svämmar över av så mycket personlighet. När vi på Västanhem kom på besök första gången prunkade odlingslådorna och jasminen ångade. Flädern var precis överblommad, men dess lågmälda sötma bevarad i ett antal saftflaskor. Själva huset bjuder på precis samma upptäckarlusta, och väggarna prunkar faktiskt också, tack vare frodiga tapeter i nästan alla rum. 1917-talet är väl bevarat i gamla golv, dörrar, lister, foder och en kakelugn som tacksamt delar med sig av sin värme.

Husets alla ytskikt har fått en översyn av nuvarande ägare, och ett helt nytt badrum har skapats på övervåningen och trappan upp har renoverats. Köket har några år mer på nacken, men är fräscht och redo för nya tag, om du vill. Vid en framtida renovering, skulle nog vi på Västanhem satsa på att öppna den gamla passagen in till nuvarande vardagsrummet, för att få tillbaka ursprungsflödet på entréplanet.

Snabbfakta
Adress Rogbergavägen 5
Område Huskvarna Söder
Bostadstyp 1½-plansvilla med källare
Antal rum 5 rum och kök
Bo & biyta 100 + 55 kvm
Tomtareal 661 kvm
Byggår 1917
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Simon Staflund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 86
simon@vastanhem.se
Läs mer

Film

Huset

"Vi trivs väldigt bra i trädgården, och hänger gärna där med barnen och deras kompisar som bor på nära håll."

Trädgården

"I gamla förrådet på gården fanns redan en hönslucka så vi ville också prova på att ha höns. Så här på sommaren blir det många ägg."

Uteplats

"Vi har många odlingslådor och vill att trädgården ska vara en aktiv plats. Barnen ska kunna springa fritt in och ut i huset."

Entré

Salongen

"Kakelugnen i vardagsrummet eldar vi i en hel del, för både stämning och värme. Men öppna spisen i salongen är inte i bruk."

Vardagsrum

Kök

Övre plan

"Det är en skön stämning i kvarteret, med bra grannar i olika åldrar, många barn såklart, vilket passat oss väldigt bra. "

Badrum på övre plan

Sovrum 1

"Golvet i sängkammaren uppe var lite knepigt att måla, men vi gillar hur det blev."

Sovrum 2

Sovrum 3

"Mattor, tak, tapeter, golv och källarväggar, vi har nog lagt handen på samtliga ytskikt i huset."

Sovrum 4 - Barnrum

Balkong

"I källaren har vi gjort ett stort jobb med att rensa ut gammalt, putsa om och målat."

Källarplan

Tvättstuga

"Hade vi bott kvar hade nog vinden varit nästa expansion; att skapa ett eller två ytterligare sovrum där uppe."

Vinden

En helt oinredd del av huset som såklart ruvar på en potential att exploateras. Inte supermycket ståhöjd, men ett mysigt allrum hitom murstocken, och ett extra sovrum i andra änden vore klart realiserbart. Men användbart redan som det är nu att förvara kläder, bygga kojer eller stapla sånt som du tror dig behöva, någon gång, längre fram.

"Läget bra i Huskvarna, lätt att gå eller cykla både ner till stan utmed Lillån, eller ut på landet mot Vissmålen och Roberga."

Omgivning

Planritning

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset sedan 2015 och har löpande utfört renoveringar på fastigheten. Nedan följer lite information som kan vara bra att ha med sig vid ett köp.
Köket som målades om 2018 (skåp, väggar, golv och tak) har följande maskinell utrustning: spishäll, inbyggnadsugn (Husqvarna), spisfläkt, diskmaskin (Bosch) samt kyl (Husqvarna) och frys (Husqvarna). Diskmaskinen är installerad 2015. Ålder på övriga vitvaror är osäker.
Badrummet på övre plan renoverades av fackmän 2017. Här finns elburen golvvärme. Arbetet utfördes av Badhuset i Jönköping AB, kvalitetsintyg bifogas.
I tvättstugan finns tvättmaskin och torktumlare. Torktumlaren, som är av märket Bosch, installerades 2015.
Under 2015 har nuvarande ägare lagt in nya golv samt målat väggarna i källarplanet. 2016 breddades uppfarten på framsidan av huset. 2017 har tapetsering och golvrenovering utförts i såväl entréplan som på övre plan. Under 2018 har sedan ombyggnation av sovrum 2 och 3 skett samtidigt som dessa rum tapetserats och golven oljats. Samma år är förrådsbyggnaden i trädgården uppförd.
Huset är utrustat med jordfelsbrytare.
Kakelugnen i vardagsrummet bidrar med såväl värme som en hög mysfaktor. Denna är provtryckt av sotare, dokument bifogas. Däremot har ingen provtryckning genomförts av den öppna spisen i salongen.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Rogbergavägen 5
Område
Huskvarna Söder
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
5 rum och kök
Bo & biarea
100 + 55 kvm (taxeringsinformation)
Tomt
Areal: 661 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass E , 139 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA