Ringvägen 10, tio rum och kök

Bevarat tjugotalsbehag

Rosenlund har några riktigt pampiga klimpar på sina luftiga gator. Letar du efter ett hus med alla klassiska attribut intakta och i fint ursprungligt skick har du kommit rätt. Till det yttre i princip helt intakt med sin vackra grå puts och Carl-Larsson-gröna fönster som fått den precis rätta blekan. Gamla fönstren i utmärkt skick och de gamla glasen får blicken att dansa hambo både från in och utsidan. Underbar planlösning på båda våningarna, med rummen i fil och ljus i knippen från alla väderstreck.

Kortsiktiga trender och klåfingrig renoveringsiver har fått minimalt utrymme här - tack och lov. Den största förändringen som inträffat är väl att huset sedan 1990-talet nyttjas som enfamiljshus, med mycket stora ytor både i offentliga sektorn nere och den mer privata uppe. Rumsindelningen till största delen intakt, med kakelugnar i snart sagt varje rum. Skjutdörrar och pardörrar och gamla plankgolv så längt ögat kan nå. Köket har moderniserats på senare år på ett stilsäkert sätt som klär huset väl. Och i källaren står värmepumpen och gör elräkningen till ganska trevlig läsning. Här har tiden inte stått still, den har bara gått varsamt fram.

Snabbfakta
Adress Ringvägen 10
Område Rosenlund
Bostadstyp 2-plansvilla med källare och inredd vind
Antal rum 10 rum och kök
Bo & biyta 325 + 146 kvm
Tomtareal 1077 kvm
Byggår 1923
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Johan Marklund

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 82
johan@vastanhem.se
Läs mer

Huset

Huvudentré

"Det har hänt att vi dukat långbord hela vägen rätt ut i hallen när det varit stor fest och högtider."

Matsal

Kök och matplats

Serveringsgång

"Att äta sommarfrukost på altanen kommer vi sakna såklart, men kanske mest de fina dörrarna och kakelugnarna."

Bibliotek

Vardagsrum

Sovrum 1 - Kontor

Duschrum i entréplan

Hall på andra plan

"Där gårdshuset står har det tydligen varit mjölkaffär en gång i tiden, sedan dess är det fullständigt ombyggt och kan användas till rätt mycket annat."

TV-rum på andra plan

Sovrum 2

Duschrum på andra plan

Sovrum 3

"Området är perfekt för oss som har hund; du kommer direkt ut på sandbankarna eller ner på Vätterstranden."

Serveringsgång på andra plan

Sovrum 4

Sovrum 5

Balkong

"Det har sina nackdelar att ha 130 kvadratmeter källare att fylla med prylar. Särskilt när det är dags att flytta, blev vi varse."

Relax - bastu - WC

Tvättstuga

Övriga rum i källaren

"Vill nästa ägare ta över biljardbordet i källaren är det fritt fram. Det samma gäller bokhyllorna i biblioteket."

Vindslägenhet - uthyrning

Planritning vindslägenhet

Gårdshus - uthyrningshus

Planritning gårdshus

"Det finns en skylt i källaren, där det står att här fanns 'Rum för resande, med goda bäddar'."

Trädgård

Mäklaren informerar
Nuvarande ägare har bott i huset i 18 år. Nedan följer en kortare sammanfattning av förbättringar som gjorts under både deras och tidigare ägares innehavstid samt annan information som kan vara bra att ha med sig vid ett eventuellt förvärv.
Gårdshuset byggdes till år 1989 av föregående ägare. Detta har eget duschrum med tvättmaskin, eget kök och är avsett för året-runt-bruk med full isolering i både väggar, golv och tak. Uppvärmning sker via samma jordvärmepump som värmer huvudbyggnaden med en kulvert som förbinder de båda husen.
År 1990 genomgick huvudbyggnaden en mycket omfattande totalrenovering. De flesta gamla vackra detaljer är sparade, men all gammal el är omdragen, alla vattenrör är bytta och alla avloppsstammar är bytta till moderna plaströr.
Även fasaden gjordes om detta år då det gamla spikteglet togs ned, fasaden tilläggsisolerades och ny spritputs och finputs lades. Taket fick ny underlagspapp och ny läkt och det gamla enkupiga takteglet togs ned, rengjordes och återanvändes. Allt utvändigt plåtarbete runt hela huset byttes även i samband med renoveringen.
Källaren var tidigare mindre och gick under ungefär halva huset. I samband med den stora renoveringen så grävdes även resten av källaren ut, en ny bottenplatta gjöts och i tvättstuga + relaxavdelning lades även vattenburen golvvärme. Källarytterväggarna grävdes upp och fick ny dränering i form av Platonmatta.
Samtliga rum i hela huset ytskiktsrenoverades och tilläggsisolerades invändigt med 100 mm isolering samt nytt gips på väggarna. I samband med denna jätterenovering inreddes även vindsplanet som tidigare varit en stor råvind till en lägenhet med eget duschrum och kök. Ingång till vindslägenheten sker via kökstrappan på husets norra gavel. Mot yttertaket sitter 250 mm isolering med luftspalt.
2001 lät nuvarande ägare renovera alla fönster via Sandhs Fönsterteknik AB.
2005 installerades ny varmvattenberedare i gårdshuset.
2007 installerades en ny jordvärmepump (Thermia Duo 12) av Tenhults Rör AB.
2007 installerades ett helt nytt kök med köksbänk av granit och dubbla hoar i keramik (ERAB AB). Ny induktionshäll installerades 2014, och kyl/frys byttes 2016.
2009 lades nytt frostsäkert klinker på entrétrappan vid huvudentré samt groventré/köksingång.
Löpande underhåll som målning, tapetsering och annat har gjorts från år till år under nuvarande ägares tid.
Tvättmaskin och torktumlare byttes 2012.
Visa mer

Planritning

Tomtkarta

BOSTAD
Adress
Ringvägen 10
Område
Rosenlund
Upplåtelseform
Friköpt
Antal rum
10 rum och kök
Bo & biarea
325 + 146 kvm (faktisk uppmätn norm SS 21054)
Tomt
Areal: 1077 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt
Energideklaration
Energiklass D , 68 kWh/m2 och år
Tillträde
Enligt överenskommelse
KARTA