Ravingatan 8, tre rum och kök

Gott nytt ljusår

Låt livet ta höjd. Lyft dig över vardagens små futtigheter. Att hitta rätt sida i livet kan vara en utmaning, men här känns det ovanligt lätt. Ett nybygge där färg och betong precis har torkat, och nuvarande ägare bara bott knappt ett år. En härlig placering med fönster i tre väderstreck som slevar i sig ljus från morgon till kväll. Balkongen är ett veritabelt solkraftverk med bredden rakt mot söder. Sovrummen ligger med fönstret mot Tabergsån som ringlar sig saktfärdigt norrut mot Munksjön.

Svårt att hitta en lägenhet som är bättre planerad än det här. Både offentlig och privat, både öppen och fint avdelad med tydliga sfärer för olika funktioner. Redan innanför dörren har du fin siktlinje rätt igenom lägenheten, rätt ut via balkongen. Fönstren sitter precis på rätt ställe och går långt ner mot golvet, så att även små barn kan kolla ut. Fönstret vid matplatsen gillar vi extra mycket.

Hallen
Ett luftigt ljust trapphus gör det mer sannolikt att du då och då kan ta trappan upp istället för hissen, vilket inte är så dumt för vardagsmotionen. Lägenhetsdörrarna gör också att vardagen ljusnar. Liggande ljus trämönstring på dörrarna som i sin tur är lika säkra som kassaskåp. Tyst, tätt och inbrottssäkert. Inne har du raklång sikt genom lägenheten mot balkongsidan på söder, och du anar planlösningen, utan att det är vrålöppet direkt.

Snabbfakta
Adress Ravingatan 8
Område Hovslätt
Bostadstyp Lägenhet
Antal rum 3 rum och kök
Bo & biyta 80.6 kvm
Vån & Hiss 4 av 4 (Hiss finns)
Avgift 4.244 kr/mån
Inkluderar Inkl värme & kabel-tv
SÅLD
Såld


Detta hem har fått en ny ägare och är inte längre till försäljning. Om du funderar på att byta bostad så läs gärna mer om hur vi på Västanhem arbetar för att hjälpa dig hitta ditt drömhem.

Byta bostad Kontakta oss
Mäklare

Madelen Zackrisson

Reg. Fastighetsmäklare
036-333 60 83
madelen@vastanhem.se
Läs mer

Hall

"Skönt att vi tog en lägenhet högst upp i huset, så att vi fick maximalt med ljus och vy åt alla håll"

Kök

Matplats

"Alla tre husen är en förening och det har blivit en bra blandning av åldrar i huset. Bra också att så många engagerar sig i föreningens olika delar"

Vardagsrum

Balkong

"En härlig promenad för alla, är utmed ån upp till Hassafallet. Eller så går man andra hållet upp mot gårdarna vid Bårarp"

Sovrum 1

Badrum

"Kommunikationerna är smidiga på många sätt; här går både buss och tåg nära; du kan ta cykelvägen in till stan och är snabbt ute på stora vägen med bilen"

Sovrum 2

Omgivning

Hovslätt är en skönt avslappnad stadsdel som gör livet ganska friktionsfritt och enkelt att planera, särskilt om du har barn. Mataffär på nära håll, skolor, elljusspår och idrottsplats likaså. Och det är lika lätt att ta sig ut i urskogen som in till sta’n, Solåsen eller A-sex. Är du engagerad i kyrkan finns många samfund på plats med sin verksamhet för stora och små, dag- och kvällstid. Lekplatsen finns ned mot ravinen en bit bortom husen, som dessutom är helt ombyggd med nya klängattraktioner. Sen tar skogen, ån och höjderna vid och då blir ”lekplatsen” väldigt mycket större. En tur upp till Hassafallet är spännande för både stora och små. Hovslätt har också vuxit med nya bostadsområden de senaste åren så det är en attraktiv bygd med tillväxt du flyttar till.

"Lekplats, elljusspår, pulkabacke, idrottsplats, hembygdsgård, här finns alltid något att göra för den som vill"

Huset

Planritning

Mäklaren informerar
En sprillans ny lägenhet, endast bebodd ett par månader! Högst upp i huset med en balkong som blir lägenhetens "fjärde" rum en stor del av året! Balkongen har sol från gryningen och håller sig kvar en stund in på kvällen. Genomgående takhöjd om 2,60 m gör lägenheten extra luftig och rymlig!
Badrummet är stort och luftigt och har naturligtvis vattenburen golvvärme. Tvättmaskin och torktumlare i badrummet är från Bosch.
Förbrukning av värme samt varm- och kallvatten mäts separat i föreningens samtliga lägenheter. Lägenheten är därför utrustad med individuellt uppmätningssystem där man betalar värme, varmvatten och kallvatten i efterhand separat. Även hushållsel mäts och debiteras genom föreningen. På detta sätt betalar bara för det man själv verkligen förbrukar. Kostnad för detta beräknas till ca 450 kronor i månaden.
Föreningen ansvarar för det särskilda försäkringstillägget som behövs för bostadsrättslägenheter.
Föreningen är ansluten till fiber från Wetternet. Ett enklare grundutbud av tv-kanaler ingår i avgiften. Ytterligare digitala tjänster beställs individuellt direkt av vald leverantör.
Visa mer
BOSTAD
Adress
Ravingatan 8
Område
Hovslätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2018
Våningsplan
4 av 4 (Hiss finns)
Antal rum
3 rum och kök
Boarea
80.6 kvm (föreningens information)
Månadsavgift
4.244 kr/mån Inkl värme och kabel-tv
Specifikation Drift
Beräknat antal pers: 3
Säljarens kostnad för hushållsel, bostadsrättsförsäkring och vatten uppgår till cirka 600 kr/månad.
Pantsatt
Ja. Säljarens lån löses vid tillträdesdagen.
KARTA